ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δημοσκόπηση και πραγματικότητα

δημοσκόπηση-και-πραγματικότητα-558596

Toυ Περικλή Αργύρη, Βρυξέλλες

«Με ποσοστό 11,6% προηγείται σήμερα η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στο poll of polls, δηλαδή σε εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων δημοσκοπικών εταιρειών.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», αναδεικνύεται επίσης ότι το προβάδισμα της ΝΔ δεν οφείλεται μόνο στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε δική της άνοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ποσοστά της “δημοσκόπησης των δημοσκοπήσεων” (τα ποσοστά προκύπτουν από το μέσο όρο εκτίμησης ψήφου των πέντε εταιρειών) η ΝΔ παίρνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, η ΧΑ 8%, το ΚΚΕ 6,7%, η ΔΗΣΥ 6,5%, η ΕΚΕ 2,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, Το Ποτάμι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η ΛΑΕ 1,2% 5,5% ψηφίζουν άλλο κόμμα, ενώ 13,9% των εκλογέων είναι αναποφάσιστοι».

Η χώρα μας έχει πρόβλημα με την μεγάλη οικονομική κρίση και ίσως ένα αδιέξοδο αν δεν έχουμε ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον, και κοιτάμε τη δημοσκόπηση!!! Γιατί; για να ξέρουμε πως θα πάμε στις επόμενες εκλογές;

Οι σωστοί πολιτικοί στη κατάσταση που είναι η χώρα θα προσπαθούσαν όλοι μαζί, σαν μία ομάδα, να κάνουν αυτό που πρέπει για τη χώρα τώρα. Οι σημερινοί πολιτικοί παλεύουν μεταξύ τους για μια καρέκλα, ο ένας κατηγορεί τον άλλον και αφήνουν την χώρα να πάει στο διάβολο!!! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κυβερνώντες από το 2007 πήγαν τη χώρα σε τέτοιο χρέος. Σήμερα μας έφτασαν στο σημείο που δεν μπορούμε να επιζήσουμε χωρίς πρόσθετα δάνεια. Όλοι μας πιέζουν με μνημόνια, διότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, και βέβαια αυτό διότι αυτοί δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους.

Η οικονομική κρίση άρχισε το 2008 και κανένας δεν κοίταξε για το αντίδοτο που είναι η ανάπτυξη. Κανένας δεν κοίταξε στο μέλλον και στη σωστή λύση. Τα δύο πιο σοβαρά πράγματα που είδαμε ήταν η έξοδος δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό και η έξοδος νεολαίας στο εξωτερικό. Μετά από τρία χρόνια μέσα στη κρίση ξυπνήσαμε στη διαφθορά και φοροδιαφυγή, και τι κάναμε; Βέβαια με τη κρίση ήρθε και η ανεργία και φτάσαμε να είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη με τόσο υψηλή ανεργία!!!

Κανένας δεν σκέφτηκε ότι η παραγωγική οικονομία της χώρας έπρεπε να παραμείνει και να αναπτυχθεί. Οι πολιτικοί μας αυτό δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να το καταλάβουν. Δεν κοίταξαν το μέλλον, διότι δεν τους ενδιέφερε, το μόνο που τους ενδιαφέρει σήμερα είναι η καρέκλα και το τι θα κερδίσουν αυτοί οι ίδιοι.

Και το 2011, είχαμε τα θετικά αποτελέσματα από μελέτες για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τους υδρογονάνθρακες, το βαρελάκι που έδωσε ο υπουργός Ενέργειας στον Πρωθυπουργό αντιπροσώπευε 351 δισ., σπουδαίο δώρο αυτό το βαρελάκι!!! Αλλά ως σήμερα δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους να αρχίσουν τις εξερευνήσεις, ενώ είχαν το παράδειγμα από την Κύπρο, που μόλις είχαν τα αποτελέσματα από τις μελέτες αμέσως έβαλαν μπρος.

Πολλά λόγια ακούσαμε από τους πολιτικούς μας για ανάπτυξη, αλλά κανένας, όπως είπα, δεν κούνησε το δακτυλάκι του, μόνο λόγια και δικαιολογίες γιατί δεν κάνουν κάτι, ακούμε. Όλοι τους το έχουν πει, ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει από αυτή την κατάσταση χωρίς ανάπτυξη, τελευταία το είπε και ο πρώην πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!! Εμείς είμαστε τόσο έξυπνοι που δεν ακούμε κανέναν, τα ξέρουμε όλα, και έχουμε παράπονο διότι μας ονομάζουν ξερόλες!!!

Όλο λόγια, λόγια και υποσχέσεις από την αντιπολίτευση: μείωση ΕΝΦΙΑ 30%, μείωση φόρου επιχειρήσεων από 29% στο 20%, μείωση κρατικών δαπανών 1.5 δισ. ευρώ και 2 δισ. συνολικά!!! Με αυτά ανεβαίνει η δημοσκόπηση, μπράβο τους, και έτσι θα πάρουν την καρέκλα. Αλλά αν τους ρωτήσεις τι θα κάνουν για την ανάπτυξη ή για το χρέος, δεν ξέρουν τι να σου πουν. Ελπίζουν ότι κάποιος θα κουρέψει το χρέος!!!

Αντί να μαζέψουν τους φόρους και να μειώσουν τα έξοδα της Βουλής και της κυβερνήσεως τσακώνονται για τη πτήση του προεδρικού αεροπλάνου!!! Αντί να τρέχουν να ζητάνε βοήθεια για ανάπτυξη, τρέχουν για να πάρουν και άλλο δάνειο!!! Αυτά πρέπει να σταματήσουν και πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουν την Πατρίδα τους και όχι τη καρέκλα τους.

Αυτό που πρέπει να κάνουν για να βγει η χώρα από αυτή τη κρίση, είναι να βάλουν ως στόχους: α) να πληρωθούν αμέσως οι βεβαιωμένοι χρωστούμενοι φόροι, από όλους με καμία εξαίρεση, β) Να υποχρεωθούν οι ξένες τράπεζες να δηλώσουν τις καταθέσεις των πολιτών στο εξωτερικό, και να φορολογηθούν τα εισοδήματα. Οι ξένες αυτές τράπεζες να πληρώσουν πρόστιμα για την απάτη που έκαναν με το να βοηθούν την φοροδιαφυγή, γ) Να παγώσει ο φορολογικός νόμος για τα επόμενα 15 χρόνια, για επιχειρήσεις και υπηρεσίες, δ) Να αναπτύξει το Κράτος τις επιχειρήσεις για εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, τα ναυπηγεία μας και την βιομηχανία μας, και ε) Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στο 60% και να μειωθούν τα έξοδα όλων των βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών υπαλλήλων, στο 60%, με καμία εξαίρεση.

Εάν οι εν λόγω στόχοι επιτυγχάνονται, μέσα σε ένα χρόνο θα μπορούμε να έχουμε την αλλαγή, θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και θα δούμε πραγματική ανάπτυξη. Όχι λόγια, αποφάσεις που να μην χάνουν καιρό για να περάσουν από τη Βουλή και άμεσες πράξεις, χωρίς διαλλείματα και δικαιολογίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου