ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανεύθυνοι πολιτικοί μας

ανεύθυνοι-πολιτικοί-μας-598326

Του Περικλή Αργύρη, Βρυξέλλες

Αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρακολουθώντας στις ενεργές ειδήσεις τη διαδικασία επιλογής των υπουργών στις ΗΠΑ για τη νέα διοίκηση, η οποία θα αναλάβει στις 20 του μηνός, από επιτροπές του Κογκρέσου, αναρωτήθηκα αν οι «αυτοεκτίμητοι» πολιτικοί μας έχουν δει και έχουν κατανοήσει , ποιός είναι ο σωστός τρόπος για την επιλογή υπουργών; Τα νέα τα έδειξαν πολύ καθαρά και όλοι ακούσαμε τις ερωτήσεις από τα μέλη του Κογκρέσου και τις απαντήσεις από τους προτεινόμενους υπουργούς. Το Κογκρέσο πρέπει να βεβαιωθεί ότι αυτοί που προτείνει ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως θα είναι άξιοι και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, και πιο σημαντικό ότι θα κάνουν το καθήκον τους προς τη Πατρίδα και τον Πολίτη.

Οι δικοί μας πολιτικοί, αν παρακολούθησαν τα νέα τις τελευταίες εβδομάδες δεν μου φαίνεται να κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε και βέβαια δεν έμαθαν τίποτε, διότι οι δικοί μας είναι οι έξυπνοι που τα ξέρουν όλα και δεν μπορούν να μάθουν τίποτε, από κανέναν άλλον! Όλοι ενδιαφέρονται για την καρέκλα και τα εισοδήματα, είτε από μισθούς και δαπάνες λειτουργίας, ή από μίζες.

Βέβαια, εμείς περνούμε από βουλευτικές επιτροπές, ανθρώπους για διάφορες δημόσιες θέσεις, διότι οι υπουργοί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει η Βουλή, αλλά νομίζουμε ότι οι υπουργοί και υφυπουργοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και έτσι και αλλιώς είναι βουλευτές, όποτε δεν μπορούν να περάσουν από βουλευτικές επιτροπές.

Το άλλο που συνεχίζεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, είναι ότι όλες οι αποφάσεις/δράσεις, πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, ασχέτως αν είναι σημαντικές ή όχι. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη, θέλει πάντα να είναι η απόφαση της Βουλής, για να βγάλει την ουρά της σε περίπτωση λάθους. Οι τροπολογίες περνάνε βέβαια εφόσον τα κυβερνώντα κόμματα έχουν τη πλειοψηφία, δηλαδή είναι φως φανάρι ότι το κάνουν για να αποφύγουν την ευθύνη.

Από την άλλη μεριά, παραπονιούνται όλοι ότι η τρόικα μάς λέει τι να κάνουμε!!!

Υπάρχει καμία ελπίδα για πραγματική αλλαγή στην διοίκηση; Υπάρχει καμία ελπίδα ότι κάποιος πολιτικός θα μπορέσει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αλλάξει τον δρόμο της χώρας μας; Ως τώρα πάντοτε ακούμε από τους καινούργιους πολιτικούς τη λέξη «αλλαγή», αλλά αυτά είναι προεκλογικά μηνύματα και μένουν προεκλογικά μηνύματα.

Έχετε δει τις τελευταίες προεκλογικές υποσχέσεις;

«Μείωση ΕΝΦΙΑ 30%», «Μείωση φόρου επιχειρήσεων από 29% στο 20%», «Μείωση φόρου μερισμάτων από 15% στο 5%», «Μείωση κρατικών δαπανών 1,5 δις ευρώ και 2 δις ευρώ συνολικά».

Αν δεν βάλουν μυαλό οι πολιτικοί μας και αν δεν σταματήσουν να βρίζουν ο ένας τον άλλον, και αν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, η χώρα δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς ανάπτυξη. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για την ανάπτυξη βιομηχανίας, έχουμε ορυκτό πλούτο και έχουμε το πιο καλό, ευσυνείδητο και φιλότιμο εργάτη, και τους καλύτερους επιστήμονες, τι άλλο θέλουμε; Το μόνο που δεν έχουμε είναι καλή οργάνωση και καλή διαχείριση. Αυτά τα δύο τόσο σημαντικά χαρακτηριστικά πρέπει να τα εξελίξουμε, και με τους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες που έχουμε δεν υπάρχει πρόβλημα, βέβαια αν οι πολιτικοί μας αφήσουν να το κάνουμε.

Τα πολιτικά συμφέροντα μας έχουν καταστρέψει, αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Ακούμε ότι το πρόβλημα είναι η αυτοδυναμία στη κυβέρνηση που δεν υπάρχει πια, μα με τόσα πολλά κόμματα και τόσους έξυπνους πολιτικούς, πως μπορεί να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση; ακόμη και με τις επιπλέον 50 έδρες που παίρνει το πρώτο κόμμα, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.

Ο πολίτης που ψηφίζει τα έχει χάσει, δεν έχει καταλάβει τις φιλοσοφίες και ιδεολογίες των κομμάτων, και επειδή τα έχει χάσει, ψηφίζει βάσει των υποσχέσεων των πολιτικών και τα ρουσφέτια, χωρίς να δίνει σημασία στην πραγματικότητα. Έτσι θα συνεχίζουμε σε κάθε εκλογές, ως την ημέρα που θα παρουσιαστεί κάποιος πολιτικός που θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα κοιτάξει τη Πατρίδα και τον Πολίτη, και όχι τον εαυτό του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου