ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το τέλος της Μεταπολίτευσης… και η αρχή για νέες επιλογές

το-τέλος-της-μεταπολίτευσης-και-η-αρ-709768

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη, π. βουλευτή Μαγνησίας

Παρακολουθούμε τα δυο τελευταία χρόνια -με την διακυβέρνηση και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- ουσιαστικά το τέλος της μεταπολίτευσης. Πέρασαν όλο αυτό το διάστημα, κυβερνήσεις από όλο το πολιτικό φάσμα, είτε αυτοδύναμες είτε με συνδυασμούς κομμάτων, για να καταλήξουν σήμερα -μετά από και περίοδο επίπλαστης ευημερίας- στο σημερινό αδιέξοδο.

Οι πολίτες έδειξαν εμπιστοσύνη σε πολλούς πολιτικούς ηγέτες οι περισσότεροι εκ των οποίων φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος και προσπάθησαν να κρατηθούν ή να ανέλθουν στην εξουσία χαϊδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποτυχία τους να δομήσουν ένα Ελληνικό κράτος που θα πατάει στις δικές του δυνάμεις και θα έχει μηδαμινές εξαρτήσεις από εξωγενείς παράγοντες.

Σήμερα βλέπουμε ξεκάθαρα ακόμη μια περίπτωση -ελπίζουμε την τελευταία- ενός μικρού κόμματος, αυτοβαπτιζόμενου ως «αριστερού» αφού ανήλθε στην εξουσία με απίστευτα ψέματα , τα οποία δεν χρειάζεται να απαριθμήσω και μετά αφού απηλλάγη από το «αριστερό» του βαρίδιο, να οδηγεί την πατρίδα μας, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους, σε διαρκώς μεγαλύτερες και τραγικές οικονομικές συνθήκες.

Ομως ο εύκολος αυτός «αριστερός» σύμμαχος που εμφανώς διατείνεται ότι έχει την στήριξη του αμερικανικού παράγοντα και υπογράφει τα πάντα στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις εξασφαλίζοντας τις μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις, πραγματοποιεί μια μεγαλύτερη ζημιά, από την οικονομική ζημιά, εναντίων του Ελληνικού Εθνους.

Είναι πολύ χαλαρή η κυβέρνηση σε αλλοιώσεις πατροπαράδοτων αξιών. Με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τον εγκλωβισμό χιλιάδων αλλοδαπών, των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να οριοθετηθεί, επιχειρείται αργά αλλά σταθερά, μια απόπειρα αλλοίωσης του πολιτισμού των Ελλήνων αφού οι νέοι λαθρομετανάστες έχουν εντελώς άλλη κουλτούρα και πεποιθήσεις και δεν δείχνουν ότι θέλουν να σεβαστούν τα ήθη και έθιμα της χώρας που τους φιλοξένει.

Ταυτόχρονα η Ορθοδοξία και η Οικογενειακή συνοχή, αξίες που κράτησαν την πατρίδα μας -και την κρατούν με μεγάλο βαθμό- σε πολύ δύσκολες στιγμές και μεγαλύτερες κρίσεις από την σημερινή, δέχονται μια αμφισβήτηση από την σημερινή Κυβέρνηση και με χαλαρή αντίδραση από την υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι οι πολίτες είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό, απογοητευμένοι από τα κόμματα που αντιπροσωπεύουν το σημερινό πολιτικό σύστημα και αναζητούν κάτι καινούργιο και πιο αξιόπιστο που ταυτόχρονα θα αλλάξει τον λανθασμένο προσανατολισμό της χώρας.

Οι Ελληνες δεν μπορεί να δυστυχούν επειδή «ανήκουμε» στη Δύση ή στο Νότο. Σήμερα πρέπει να «ανήκουμε» σε ό,τι είναι το Εθνικό μας συμφέρον και αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και τις πλούσιες παραγωγικές μας δυνάμεις.

Επομένως με το τέλος της μεταπολίτευσης πρέπει να δημιουργηθούν και να αναζητήσουμε καινούργιες δυνάμεις και πρόσωπα χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος που θα αναζητήσουν και θα επιβάλουν πολιτικές και δράσεις που θα οδηγούν σε πραγματική Εθνική Ανεξαρτησία και Αυτάρκεια με πολίτες υπερήφανους για την καταγωγή τους, τον πολιτισμό τους και τις ικανότητές τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου