ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η μεγάλη Γερμανία

η-μεγάλη-γερμανία-777571

Του Περικλή Α. Αργύρη

Στην πραγματικότητα, η Γερμανία είναι η μεγάλη νικήτρια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.

Όπως το έθεσε ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και πρώην αντικαγκελάριος, το 2015, η Γερμανία αποκατέστησε την φήμη της έπειτα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αφού ασπάστηκε την Δυτική ολοκλήρωση και τον εξευρωπαϊσμό.

Εκείνο όμως που δεν έχει καταλάβει η Ευρώπη είναι ότι η Γερμανία, όπως και μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που οι παραβιάσεις των Γερμανών ξεκίνησαν με τη ψευδή διάλυση του Γερμανικού Επιτελείου και από το 1935, μεταξύ άλλων παραβιάσεων οι στρατιωτική περιορισμοί δεν τηρήθηκαν πια, και η Γερμανική πολεμική μηχανή άρχισε να δημιουργείται, έτσι και τώρα παραβίασαν τις συνθήκες που υπεγράφησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα αποτελέσματα των παραβιάσεων της Γερμανίας μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το έχουμε δει και όλος ο κόσμος έχει πληγεί από την συμπεριφορά του Τρίτου Ράιχ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου νέες Συνθήκες είχαν υπογραφεί και συμφωνηθεί, για να βεβαιωθούν ότι όχι μόνο η Γερμανία θα πλήρωνε για τις ζημιές που προκάλεσαν και για τις ζωές των αθώων αμάχων που πήραν, αλλά για να αποτραπεί η επανάληψη του τι συνέβη.

Η συνθήκη για τον τελικό διακανονισμό σε σχέση με την Γερμανία (Συνθήκη ανεξαρτησίας/Συνθήκη Ειρήνης) υπεγράφη το 1990. Άλλες συνθήκες υπεγράφησαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων συνθήκες στρατιωτικού περιορισμού, συνθήκες για την πληρωμή των ζημιών που δημιούργησαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου και επίσης συνθήκες για αποζημιώσεις, υπεγράφησαν και τέθηκαν σε ισχύ, μεταξύ πολλών άλλων.

Γνωρίζουμε ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να θεωρηθούν μέρος ενός μεγάλου αγώνα – τον αγώνα της ενωμένης Γερμανίας να διεκδικήσει τη θέση της ως η κυρίαρχη δύναμη στην ευρωπαϊκή ήπειρο – και τα αίτια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μπορούν να ανιχνευθούν από την άμεση συνέπεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά συνέπεια, είναι υψίστης ανάγκης τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κοιτάξουν με προσοχή τις Γερμανικές κινήσεις προκειμένου να αποφευχθεί μια άλλη ενέργεια από τη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε τελικά να κάνει περαιτέρω ζημιά στην Ευρώπη.

Είναι απαράδεκτο μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραβιάζει τόσες πολλές συνθήκες και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μην την καταδικάζει.

Αυτές τις παραβιάσεις, πολλοί τις αγνοούν επειδή έχουν διάφορα συμφέροντα με τη Γερμανία, όπως αγνοούν και τη συμπεριφορά των Γερμανών, ακόμα και σήμερα που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους άλλους. Η απάτη από μια από τις πιο μεγάλες βιομηχανίες της Γερμανίας (VW) είναι ένα από τα θαυμάσια παραδείγματα της σημερινής εποχής. Κατά το εμπάργκο όπλων σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, μια από τις χώρες που πουλούσε όπλα, παραβιάζοντας το εμπάργκο, ήταν η Γερμανία!!

Πριν από εννέα ή δέκα χρόνια, η μεγαλύτερη σφαγή στο Αφγανιστάν δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς στρατιώτες και όμως κανείς δεν είπε ότι αυτά τα γεγονότα σχετίζονται με τα γεγονότα του πολέμου! Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Γερμανίας, Christian Dienst, είχε εξηγήσει ότι «στοχευμένες δολοφονίες είναι επίσης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»!

Εάν θα μπορούσαμε να δούμε τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών θα βλέπαμε πολλά και ευτυχώς που τους παρακολουθούν. Οι αρχηγοί των κρατών και οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά συνεχίζουν να παίζουν τα πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια τους, και φυσικά οι υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν το έργο τους. Και όμως, παρόλα αυτά που κάνουν, η κυρία Μέρκελ είχε το θράσος να διαμαρτυρηθεί στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή παρακολουθούν το κινητό τηλέφωνό της!

Ευτυχώς που τους έχουμε στο ΝΑΤΟ και κάπως μπορούμε να αποτρέψουμε στρατιωτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να φέρουν καταστροφές. Θυμάμαι όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση είχα ρωτήσει «γιατί κρατούμε το ΝΑΤΟ μετά την πτώση του σιδήρου παραπετάσματος»; και η απάντηση ήταν «για τη Γερμανία». Μετά από τους δύο παγκοσμίους πολέμους και τη συμπεριφορά τους και βέβαια κανένας δεν τους έχει εμπιστοσύνη.

Βέβαια και η Γερμανία είναι νικήτρια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, διότι άλλοι την φοβούνται. Δυστυχώς οι συμμαχικές δυνάμεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους έδωσαν μεγάλη οικονομική βοήθεια για να ξαναφτιάξουν τη χώρα τους και τους επέτρεψαν να κάνουν τις παραβιάσεις.

Τα λάθη των πολιτικών είναι γνωστά και τώρα μετά την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Γερμανοί θα επιτύχουν τον περιβόητο στόχο που πάντα είχαν να κατακτήσουν την Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου