ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ζούμε σε εποχή ανασφάλειας. Οδηγούμεθα σε εποχή απελπισίας

ζούμε-σε-εποχή-ανασφάλειας-οδηγούμεθ-779768

Γράφει ο Παύλος Μαβίδης

Είμαστε αλήθεια ένας λαός με πολλές αρετές αλλά και με πολλά ελαττώματα.

Βλέπω ολοένα και πιο συχνά γύρο μου τους ανθρώπους σαν να θέλουν να κερδίζουν πάντοτε , χωρίς όμως να θέλουν να χάσουν τίποτε από το βόλεμά τους , δεν παραχωρούν χιλιοστό από τον χώρο τους , δεν επιτρέπουν ούτε μια ρωγμή στο προσωπείο που διάλεξαν να τους αντιπροσωπεύει στον έξω κόσμο.

Αρνούμαστε και να κοιτάξουμε στον καθρέφτη , όπως θα’ λεγε και ο Βίλχελμ Ράϊχ .

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τις απλές αλήθειες της ζωής και να αφεθούμε στο ορμητικό ρεύμα της .Συρόμαστε πίσω από μεγαλόσχημους φαφλατάδες της πολιτικής , που μας εμπλέκουν σε οδυνηρούς και ανόητους πολέμους οικονομικούς και γεωστρατηγικούς.

Για όλα τα δεινά ευθύνεται « ο ανθρωπάκος» ή « το ζιζάνιο» όπως θα’ λεγε και ο Σωκράτης , που πεισματικά εξακολουθούμε να κρύβουμε και να διατηρούμε μέσα μας, πίσω από πολλά ετερόφωτα προσωπεία μας.

Έχουμε αδρανοποιηθεί γιατί αποδεχθήκαμε πως ο δρόμος των μνημονίων είναι ο μόνος που υπάρχει. Η προσχώρηση της υπολανθάνουσας αριστεράς του Σύριζα στο στρατόπεδο των μνημονίων , το καλοκαίρι του 2015. Γκρέμισε τους μύθους και τις αυταπάτες της αντιμνημονιακής εναλλακτικής πρότασης και κατέστησε στην συνείδηση του μέσου πολίτη κάθε διαμαρτυρία άσκοπη.

Οι συνέπειες στου Grexit που ήταν προ των πυλών λειτούργησε συντηρητικά αποδιώχνοντας τους τυχοδιωκτισμούς και απονευρώνοντας τα αντανακλαστικά αντίδρασης.

Η συσσωρευμένη όμως οργή και θυμός για την εξαπάτηση , η δυσαρέσκεια για την φορολογική καταιγίδα , η μείωση μισθών και συντάξεων λειτουργούν υπογείως και κατατρώγουν τις ρίζες του Σύριζα στην κοινωνία.

Είναι δε άγνωστο τι μορφή ομαδικής αντίδρασης μπορεί να πάρει από στιγμή σε στιγμή. Όμως η εδραιωμένη πίστη πως ο άλλος δρόμος εκτός μνημονίου οδηγεί σε εθνική περιπέτεια λειτουργεί παραλυτικά σε κάθε σκέψη μαζικής αντίδρασης.

Δεν υπάρχει επίσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο άλλη πρόταση για αντίδραση.

Η μόνη ελπίδα είναι οι πολίτες , ο λαός να αντιδράσει απειλώντας κόμματα και παρατάξεις για μια εθνική προγραμματική συμφωνία σε πέντε δέκα βασικά σημεία βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και το κομματικό…για την Ελλάδα και μόνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου