ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η δημοτική αρχή μας αντιμετωπίζει ως ανθρωπάκια ενός κατώτερου Θεού

η-δημοτική-αρχή-μας-αντιμετωπίζει-ως-α-784338

Από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μακρινίτσας, Κώστα Μυλωνά, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Την Παρασκευή 2/9/2016 επισκέφθηκε τη Μακρινίτσα ο εν αργία Δήμαρχος Βόλου με τον αντιδήμαρχο κ. Σταυρίδη και υπαλλήλους του ηλεκτροφωτισμού για να μας κάνουν «μπλε ουρανό» τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Θεωρώ ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και κάτοικος του χωριού ότι η δημοτική αρχή δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα της κάθε τοπικής κοινότητας και συγκεκριμένα της Μακρινίτσας που αποτελεί τουριστικό προορισμό παγκοσμίως. Η Μακρινίτσα είχε και έχει μεγάλο πρόβλημα στην καθαριότητα και ρωτώ: καθαριότητα μόνο στο λιθόστρωτο που οδηγεί στην πλατεία; Όχι βέβαια! Μακρινίτσα δεν είναι μόνο η πλατεία, είναι όλος ο οικισμός που ξεκινάει από Κουκουράβα και τελειώνει στη θέση Αλώνια. Δηλαδή ο υπόλοιπος οικισμός δεν έχει προβλήματα; Προβλήματα έχουν όλες εκείνες οι συνοικίες οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο.

Νομίζω ότι η δημοτική αρχή μας αντιμετωπίζει ως «ανθρωπάκια» ενός κατώτερου Θεού. Ας μας απαντήσουν που πήγαιναν και πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρόνια που πληρώνει το χωριό δημοτικά τέλη, τι ανταπόδοση είχαμε και έχουμε. Για όσους δεν γνωρίζουν στα δημοτικά τέλη συμπεριλαμβάνονται η καθαριότητα, τα σκουπίδια και ο δημοτικός φωτισμός. Εμείς δεν έχουμε τίποτα από τα παραπάνω. Γενικά οι υποδομές είναι μια μεγάλη απογοήτευση και όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος εισπράττει μέσω της ΔΕΗ. Πρέπει να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι η Μακρινίτσα έχει μεγάλη ιστορία και δεν μπορεί να την αμαυρώνει. Ας ξεκινήσει πρώτα με τα προβλήματα της καθημερινότητας και αφού λύσει αυτά, μετά ας γίνουμε όλοι μπλε. Σε αυτόν τον τόπο που ζούμε και περιμένουν να ζήσουν και τα παιδιά μας δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Πρέπει να αφήσει τους εγωισμούς και την προκλητικότητα απέναντι στους δημότες γιατί όλα αυτά τα χρόνια ο μόνος που ευνοήθηκε ήταν ο Δήμος κι όχι εμείς. Ολος ο οικισμός της Μακρινίτσας ήταν και είναι παραπεταμένος, χωρίς υποδομές, χωρίς υπαλλήλους, χωρίς καλντερίμια, χωρίς δρόμους, χωρίς δίκτυα ύδρευσης, χωρίς σωστή πρόσβαση ακόμη και για τα σπίτια μας. Βέβαια για όλα τα παραπάνω δεν μπορώ να κατηγορήσω την τωρινή δημοτική αρχή παρά μόνο για το ότι και η ίδια συνεχίζει το έργο των προηγούμενων.

Η Μακρινίτσα είναι ένα ανεκτίμητο διαμάντι που δυστυχώς έπεσε σε λάθος χέρια, πρώην κοινοταρχών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Γι’ αυτό ας αφήσουν προς το παρόν τα λαμπιόνια και να δώσουν έμφαση να καθαριστεί το χωριό έως τα Χριστούγεννα και γενικά ας μας δώσουν λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα γιατί εμείς ως κάτοικοι βάζουμε μεγάλη πλάτη για τις συνθήκες διαβίωσης, όπως σε όλα τα χωριά χωρίς υποδομές.

Όλα ατά τα παραπάνω που ανέφερα δεν έγιναν έτσι ξαφνικά. Οι προηγούμενοι κοινοτάρχες αυτού του χωριού φέρουν μεγάλες ευθύνες απέναντι στους κατοίκους γιατί μια ζωή ήταν με αυτούς τους ψευτοκουλτουριάρηδες, αυτούς τους προοδευτικούς τάχα που έρχονταν στο χωριό για δέκα ημέρες και όχι με τους ντόπιους που σήκωναν όλο το βάρος από τα συνεχόμενα προβλήματα.

Να ξέρουμε όλοι πάντως πως όλοι μας θα κριθούμε από αυτόν τον τόπο άλλοι για ό,τι έχουν πει και υπογράψει κι άλλοι για το τι έχουν κάνει μέχρι τώρα για να αναβαθμιστεί το χωριό μας.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν εθελοντικά να καθαριστεί το χωριό καθώς επίσης και το σύλλογο επαγγελματιών Μακρινίτσας και όσους δεν ήταν στο σύλλογο αλλά θέλησαν να βοηθήσουν γιατί η δημοτική αρχή μας έκανε εμπάργκο και δεν μας έστειλε άτομα να καθαρίσουν παρά μας έστειλε ένα άτομο για να σκουπίσει την κεντρική πλατεία στις 10 Αυγούστου και μας άφησε όλο το καλοκαίρι στον αέρα. Κάνω έκκληση σε όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να βγουν και να πουν ανοιχτά τα προβλήματα του τόπου τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου