ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επάγγελμα; …Καταστροφολόγος!

επάγγελμα-καταστροφολόγος-798471

Του Γιάννη Γεωργούδη

Η περιρρέουσα οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων ανέδειξε εκτός των άλλων κι επαγγέλματα που εκμεταλλεύονται τις αγωνίες και τις δυσκολίες του ταλαιπωρημένου Ελληνικού λαού, με οικονομικά φυσικά κίνητρα.

Είναι γνωστή η δύναμη που ασκεί η τηλεόραση στη σύγχρονη κοινωνία μας. Κάθε τι που λέγεται κι ακούγεται από το χαζοκούτι, θεωρείται κι έγκυρο. Εχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα πολεμικά σενάρια, έχουν ακουστεί σενάρια καταστροφής του πλανήτη από ακραία φυσικά φαινόμενα, έχουν ακουστεί σενάρια πείνας, σενάρια της συντέλειας και του τέλους του κόσμου, ακόμα και σενάρια δευτέρας παρουσίας του Χριστού. Εχουν ειπωθεί όμως και παραποιημένα λόγια πατέρων της εκκλησίας μας, που βαπτίστηκαν «προφητείες» και σπέρνουν τον πανικό στην κοινωνία μας.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η διάδοση της καταστροφολογίας περί πολέμου και πείνας, οδήγησε αρκετούς αφελείς πολίτες στον ανεξέλεγκτο πανικό τους. Ετρεξαν κι άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και γέμισαν τις αποθήκες τους με όσπρια κι άλλα είδη διατροφής. Αρκετοί έτρεξαν κι αγόρασαν ακόμα κι όπλα, για να υπερασπίζουν την οικογένειά τους και τα υπάρχοντά τους από διάφορους κινδύνους πολέμου. Δόθηκαν μάλιστα και συγκεκριμένες χρονικές περίοδοι που θα γινόντουσαν αυτά τα γεγονότα, πλην όμως δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Φυσικά, οι τηλεοπτικοί καταστροφολόγοι για να δικαιολογηθούν, μεταφέρουν ως συνήθως τις ημερομηνίες αυτές πραγματοποίησης των γεγονότων στο μέλλον.

Θα έλεγε κανείς, γιατί το κάνουν κάποιοι αυτό το πράγμα και πανικοβάλουν τους ανθρώπους; Μα φυσικά για να πουλήσουν κάτι, είτε τηλεθέαση, είτε βιβλία, είτε τρόφιμα μακράς διάρκειας ζωής, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές περιλαμβάνονται στις τηλεπωλήσεις.

Ας σταματήσει αυτό το επικίνδυνο επαγγελματικό παιγνίδι, που κάποιοι ειδήμονες εκμεταλλεύονται την αφέλεια του λαού και κερδοσκοπούν εις βάρος του. Κάποιοι που επικαλούνται το Θεό, δε θα έπρεπε να τον προσβάλλουν με τέτοιου είδους καταστροφικές και παραποιημένες δήθεν προφητείες. Ούτε την Αγιά Σοφιά θα πάρουμε, εάν δεν είναι θέλημα Θεού, ούτε η Δευτέρα παρουσία του Θεού θα γίνει με τον τρόπο που μας παρουσιάζουν κάποιοι «επαΐοντες». Κανείς δε γνωρίζει το μέλλον και πολύ περισσότερο κανείς δε γνωρίζει τα σχέδια του Θεού!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου