ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απάντηση Καρτάλη για τη Siemens

απάντηση-καρτάλη-για-τη-siemens-536219

Σε επιστολή του ο Κ. Καρτάλης τονίζει:
Είχα αποφασίσει να μην απαντώ στα δημοσιεύματά σας. Ομως η επιμονή των δημοσιευμάτων για τον υπογράφοντα σχετικά με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας C4I προκαλούν εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητά τους.
 
Απαντώ στα δύο τελευταία αναληθή δημοσιεύματα:
 
Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα 1 (Ταχυδρόμος 5.5.2010). "O Παπαντωνίου κάρφωσε τον Κ. Καρτάλη για την προμήθεια του C4I"
Πραγματικότητα (από τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής 5.5.2010): (Στο σημείο αυτό παραθέτει τμήμα των πρακτικών, της αρεσκείας του φυσικά). Επίσης σκοπίμως ο κ. Καρτάλης, μετερχόμενος πονηρές μεθοδεύσεις, παραλείπει να τονίσει ότι η λέξη «κάρφωσε» είναι εντός εισαγωγικών και το κυριότερο ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ακριβής αναδημοσίευση από τρεις τουλάχιστον αθηναϊκές εφημερίδες! Έστειλε και εκεί ανάλογη απάντηση;
Και συνεχίζει: «Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα 2 (Ταχυδρόμος 12.5.2010). "Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Κ. Καρτάλη ζήτησε ο Ε. Μαλέσιος"
Πραγματικότητα (από τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής 11.5.2010)». (Παραθέτει επίσης πρακτικά της επιλογής του). Το χθεσινό δημοσίευμα ήταν επίσης αντιγραφή από την πιο γνωστή ηλεκτρονική έκδοση zougla.gr(Τριανταφυλλόπουλος) στην οποία  και αναρτήθηκε την Τρίτη, 11 Μαΐου 2010, 21:05 και στο newsit.gr (Ευαγγελάτος) στο οποίο επίσης δημοσιεύτηκε. Έστειλε και εκεί επιστολή συνοδευμένη με απειλές ο κ. Καρτάλης;
 
 
 Συνεχίζοντας την προληπτική του λογοκρισία ο κ. Καρτάλης επισημαίνει τα εξής:
 
«Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανές ότι έχετε προβεί σε ανυπόστατα αξιολογικά σχόλια που με ευθύνη σας δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Ταχυδρόμος. Ζητώ από την εφημερίδα σας  επανόρθωση σε ό,τι αφορά στο πρόσωπό μου και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
 
Τέλος μου προκαλεί εντύπωση ότι η εφημερίδα σας απέφυγε να επισημάνει ότι κατέθεσα στην Εξεταστική Επιτροπή αυτοβούλως μετά από αίτημά μου προς τον Πρόεδρο της Σ. Βαλυράκη. Οπως και ότι δεν δημοσίευσε την κοινή επιστολή των 48 βουλευτών προς τον Πρωθυπουργό για αναδρομικό έλεγχο – εικοσαετίας – των πόθεν έσχες όλων όσοι έχουν διατελέσει Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και Περιφερειών, Πρόεδροι Οργανισμών κλπ.. Ισως δεν τη δημοσιεύσατε γιατί είμαι ο μόνος που υπογράφω την επιστολή αυτή από τη Μαγνησία» (οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας στο Νομό ισχυρίζεστε ότι είναι ύποπτοι και σκοπίμως δεν υπέγραψαν;)
 
Σημείωση Ταχυδρόμου: Τα περί αυτοβούλως ας τα αφήσει κατά μέρος. Υπήρχε περίπτωση να μην τον καλέσει η Εξεταστική Επιτροπή; Δεν υπήρξε αίτημα από πλευράς της αντιπολίτευσης για κλήση του; Μας δουλεύει ο κ. βουλευτής; Τον παραπέμπουμε στα σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων (ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΞΠΡΕΣ κ.τ.λ.)
 Τέλος, δεν μας αφορούν οι επερωτήσεις του κ. Καρτάλη, αφού οι περισσότερες πια αναφέρονται στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Οσο για την κοινή επερώτηση των 48 βουλευτών, ασφαλώς και δημοσιεύσαμε την είδηση. Ενδεχομένως ο κ. Καρτάλης ενοχλήθηκε επειδή δεν δημοσιεύσαμε το προσωπικό του δελτίο Τύπου για λόγους προσωπικής του διαφήμισης σε μια κοινή πρωτοβουλία 48 βουλευτών. Αν θέλει πάντως ο κ. Καρτάλης, ας μας αποστείλει το δικό του «πόθεν έσχες» της τελευταίας εικοσαετίας και κυρίως το «πόθεν» και θα διαθέσουμε όσο χώρο απαιτείται για τη δημοσίευσή του. Κατά τα λοιπά καλά ξεμπερδέματα με την Εξεταστική Επιτροπή.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου