ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ιστορικεσ-αληθειεσ-1162

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΒΙΔΗ

Χρόνια τώρα η Τουρκία παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο χωρίς καμία αντίδραση της Αμερικής ,του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης .

Μάλιστα η ευρωπαϊκή ένωση για χάρη της Τουρκίας [μεταναστευτικό} παραβιάζει τους κανόνες που απαιτούνται προκειμένου να ενταχθεί μια χώρα σ’αυτή

Έτσι η Ευρώπη προσκυνά τον πασά Ερντογάν και του παραχωρεί την ΒΙΖΑ ελεύθερης διακίνησης τούρκων στις ευρωπαϊκές χώρες χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις

ΜΟΛΟΝΟΤΙ η Τουρκία ΔΕΝ έχει τις προϋποθέσεις ένταξης.

Οι παραβιάσεις όμως δεν είναι ΜΟΝΟ στρατιωτικές , είναι και ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ είναι και

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ όταν το απύθμενο θράσος του Ερντογάν φθάνει σε σημείο να θεωρεί την ΘΡΑΚΗ ως ζωντανό μάρτυρα της κοινής τουρκικής ιστορίας με την Ευρώπη .Όταν θεωρεί ότι η ΘΡΑΚΗ είναι ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή και Ξάνθη και και και…….

Ζούμε σε έναν ιστορικό σφετεριστικό παραλογισμό ΑΝ θυμηθούμε , ότι προ καιρού

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του μακαρίτη πρώην προέδρου της Τουρκίας ΟΖΑΛ το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ σε γενικές γραμμές έλεγε:

Οι τούρκοι είναι αυτόχθονες στην Μ .ΑΣΙΑ

Οι τούρκοι είναι κληρονόμοι ης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας .

Το Ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε επάνω σε εδάφη της Τουρκίας.

Επίσης τον Νοέμβριο 2006 σε ομιλία του στην Ρώμη ο τότε υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας και μετέπειτα πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γιούλ , στην προσπάθειά του να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η ένταξη της χώρας του είναι δικαιωματική , έφθασε σε σημείο να εμφανίζει την χώρα του ως τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού :Είπε μεταξύ άλλων :Η Τουρκία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής γεωγραφίας της Ευρώπης .Η ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι βασικές αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού έχουν ρίζες τους στην Ανατολία….

Και ακόμη συνέχισε ότι …..Αρχαίοι Θαλής , Ηρόδοτος , Όμηρος , Αναξαμένης και ο Ηράκλειτος είναι παιδιά της Ανατολίας….

Το κακό όμως με την τουρκική προπαγάνδα παραχάραξης της παγκόσμιας αναγνωρισμένης Ελληνικής Ιστορίας είναι ότι οι Τούρκοι μένουν ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΙ.

ΔΕΝ αντιδρούν ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε η Ελλάδα που θίγεται βαρύτατα….

Αξίζει να ξαναθυμηθούμε ιστορικά ποιοι είναι οι σημερινοί Τούρκοι κάτοικοι της Μ. ΑΣΙΑΣ.

Σύμφωνα με την παγκόσμια ιστορία ΔΕΝ αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ προ του 1300 μ..Χ .χώρα ή κράτος ή έθνος με το όνομα Τουρκία .Πρώτη παρουσία τουρκικού στοιχείου εμφανίζεται στην περιοχή του ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ κατά τον 6ον μ..Χ .αιώνα με την ονομασία Σελτζούκοι από τα βάθη της Μογγολίας .Η λέξη τούρκος προφανώς προήλθε από το όνομα ηγέτου των ΤΟΥΡΓΟΥΤ ή ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ .Οι Τούρκοι ιστορικά ΔΕΝ αναφέρονται πουθενά ,στην Παλαιά Διαθήκη ως και στους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους .ΔΕΝ αναφέρουν τίποτε γι ’αυτούς ,ούτε οι Ρωμαίοι και λοιποί ιστορικοί ΦΛΑΒΙΟΣ ,ΙΩΣΗΠΟΣ ,ΠΛΙΝΙΟΣ ,ΤΑΚΗΤΟΣ ……διότι στην περιοχή αυτή κατοικόύσαν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ και διάφοροι άλλοι αυτόχθονες {Φρύγες ,Βιθύνιοι ,Κάριοι ,Παφλαγόνες ,Πόντιοι ,Καππαδόκες…}

Περί τον 10ον αιώνα πρωτοεμφανίζονται στην ιστορία και στις ανατολικές περιοχές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας .Τον 13ον αιώνα με αρχηγό κάποιον ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΑΧ ενώνονται με βία με τον Μογγόλο ΤΣΙΓΙΣΧΑΝ ΤΕΜΟΥΤΣΙΝ κατακτητή των περιοχών της Μ .ΑΣΙΑΣ και εγκαθίστανται για πρώτη φορά στην περιοχή των Ελληνικών ΑΔΑΝΩΝ της Μ .ΑΣΙΑΣ.

Το πρώτο Τουρκικό κράτος ιδρύεται επάνω στην ΙΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ το 1300περίπου μ…Χ .από τον ΟΣΜΑΝ ή ΟΘΜΑΝ , όπου και οι ονομασίες ΟΣΜΑΝΛΙΔΕΣ ή ΟΘΩΜΑΝΟΙ .Το 1421 μ..Χ .στον τουρκικό θρόνο ανέρχεται ο ΜΟΥΡΑΤ Β΄ αυτός καταλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και φθάνει μέχρι Κόρινθο ,Πάτρα το 1430 μ.Χ .μολύνοντας πλέον με την τουρκική βαρβαρότητα την ιερότητα της Ελλάδας .Το Βυζάντιο συρρικνώνεται και το 1453 μ.Χ. ο ΜΟΥΑΜΕΘ Β΄ 29 Μαϊου κυριεύει την πρωτεύουσα της Οικουμένης.

Η Μ .ΑΣΙΑ από την 3η χιλιετηρίδα κατοικήθηκε από τους ΙΩΝΕΣ αυτόχθονες κάτοικοι της Αττικής ,της Μεγαρίδος και των Β .Δ . και Δυτικών παραλίων της Πελοποννήσου .Από τα μέρη αυτά εξαπλώθηκαν στα δυτικά παράλια της Μ .ΑΣΙΑΣ περιοχή που από αυτούς ονομάστηκε ΙΩΝΙΑ οι οποίοι μάλιστα στην συνέχεια έφθασαν στο ΙΡΑΚ και την ΚΥΠΡΟ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΙΚΗΣΑΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ.

Εξ άλλου είχαν ήδη προηγηθεί από την Ηπειρωτική Ελλάδα οι ΠΕΛΑΣΓΟΙ πριν των ΙΩΝΩΝ .Ίδρυσαν πόλεις και ανέπτυξαν ένα αξιοθαύμαστον πολιτισμό.

Η Μ ΑΣΙΑ από το 3000 π.Χ .έχει καθαρά ελληνικό στοιχείο , γλώσσα ήθη , έθιμα ,πολιτισμό και θρησκεία ελληνική.

Η ΙΩΝΙΚΗ αυτή ΕΛΛΑΔΑ παραμένει Ελληνική μέχρι το 1453 μ..Χ .Τέλος ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι την Ελλάδα την λένε Γιουνανιστάν δηλ .χώρα των Ιώνων και τους Έλληνες Γιουνάν δηλ. ΙΩΝΕΣ.

Ας μας πει ο Ερντογάν , μια πόλη που να έκτισαν οι Τούρκοι ,απλά τα Ελληνικά ονόματα μετονομάσθηκαν τουρκικά {Σμύρνη-έγινε Ισμίρ ,η Κωνσταντινούπολη έγινε Ισταμπουλ ,η Τραπεζούντα έγινε ΤΡΑΒΖΟΝ…}

Τ0 1930 ο ΚΕΜΑΛ προσπαθεί να δημιουργήσει μια Τουρκική ιστορική θέση όπου να θεμελιώνεται σε 11 σημεία :Πρώτον ότι οι Τούρκοι δεν ανήκουν στην κίτρινη ή μογγολική φυλή αλλά στην λευκή .Δεύτερον ότι είναι ένας αλπικός λαός που μετανάστευσε από το Τουρκεστάν ,κυριαρχούν την κεντρική , νότια και ανατολική ευρώπη .Τρίτον .Από τον τουρκικό λαό προέρχονται όλοι οι πολιτισμοί {Αιγύπτου ,Ελλάδας ,Ινδίας ,Κίνας και Μεσοποταμίας}.Ειδικότερα ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι ανεξάρτητος , είναι απλά απόγονος του ΑΙΓΙΑΚΟΥ πολιτισμού .Ο ΑΙΓΙΑΚΟΣ πολιτισμός δημιουργήθηκε στην ΑΝΑΤΟΛΙΑ κατόπιν επαφής του με τον ΧΙΤΤΙΚΟ και τον Τούρκικο πολιτισμό. Οι ΠΕΛΑΣΓΟΙ είναι μια φυλή συγγενής προς τους τούρκους της Ανατολίας .Οι ¨Έλληνες είναι ένα μικρό μέρος της τουρκικής οικογένειας .Στο παραπάνω κρατικό τουρκικό δόγμα θεμελιώνει μέχρι και σήμερα την τουρκική παιδεία ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν με θράσος ,με ανιστόρητα στοιχεία ,συστηματικά ,ΣΤΑΘΕΡΑ και με συνεχή προσπάθεια να περάσουν στην παγκόσμια ιστορία των λαών{σε αντίθεση με μας τους ΦΙΛΗΔΕΣ….}.

Ευτυχώς υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι της ιστορίας και του πολιτισμού χωρίς να εξαιρέσουμε και Τούρκους παγκοσμίως ανθρώπους του πνεύματος.

Ο Ονούρ Γιλντιρίμ ,καθηγητής οικονομολογίας στο πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής αφού πρώτα αναφέρθηκε στο Διεθνές Δίκαιο είπε: ….η ανταλλαγή πληθυσμών βάσει του Διεθνούς Δικαίου θεωρείται ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ….δεν δίστασε επίσης να αναφερθεί ότι οι συνθήκες τρομοκρατίας κάτω από τις οποίες έγινε η ανταλλαγή των χριστιανικών πληθυσμών , προϋπήρχε ήδη από την εποχή των Νεότουρκων ,τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες πέθανε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης{εφημ .Σαμπάχ 17-11-08}.

Ο Χαλίλ Μπερκτάι καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Σαμπαντζί, με άρθρο του καυτηρίασε την στρατηγική οικοδόμησης του Τουρκικού έθνους πάνω στον φόβο και το μίσος του τουρκικού λαού ,προς κάθε εθνικό και θρησκευτικό ,που δεν είναι δικό του{εφημ.Ταράφ20-11-08}.

Ο σοφός Άγγλος πολιτικός Γλάδστων είπε: Οι Μωαμεθανοί Τούρκοι δεν είναι οι πράοι Μωαμεθανοί των Ινδιών, ούτε οι ιπποτικοί Σαλαδίνοι της Συρίας, ούτε οι πολιτισμένοι Μαυριτανοί της Ισπανίας, οι Τούρκοι σχεδόν στο σύνολό τους από της εμφανίσεώς τους στην Μ .ΑΣΙΑ και στην ΕΥΡΩΠΗ είναι το μοναδικό δείγμα της ανθρωπότητας , που έδειξε την μεγαλύτερη έλλειψη ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ .Από όπου πέρασαν , μια πλατειά κηλίδα αίματος , έδειχνε τα ίχνη της και ο πολιτισμός εξαφανίζετο .Πέρασαν δια πυρός και σιδήρου τους βαλκανικούς λαούς δεν άφησαν τίποτε ιερό και όσιο και τον 16ον αιώνα έφθασαν μέχρι την Βιένη , όπου ηττήθηκαν από τον συμμαχικό στρατό της Ευρώπης .Εάν είχαν νικήσει οι Τούρκοι η Ευρώπη σήμερα θα ήταν χειρότερη από τις υπανάπτυκτες χώρες της Ασίας και Αφρικής.

Η τεκμηριωμένη ιστορία δεν κρύβει τίποτα , λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η σημερινή Τουρκία ΑΝ ΘΕΛΕΙ να λέγεται Ευρωπαϊκή χώρα ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας .Να παραδεχθεί τις πολυάριθμες ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ που διέπραξε .ΝΑ ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ γι ’αυτές και να δώσει εγγυήσεις στην ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ότι ΔΕΝ θα τις επαναλάβει .ΜΟΝΟ έτσι θα απελευθερώσει την ψυχή των νέων Τούρκικων γενεών από τις ενοχές τους. Ας κατανοήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ότι το ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ για την αναγνώριση της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ έχει μια Δυναμική , ένα Μήνυμα , Μία Ελπίδα λύτρωσης προς την ίδια την Τουρκική κοινωνία και την Ανθρωπότητα….

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου