ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΠΑΜΕ: «Αποτέλεσμα των αγώνων η απόσυρση της τροπολογίας για τους αναπληρωτές»

παμε-αποτέλεσμα-των-αγώνων-η-απόσυρσ-15085

Αιχμές κατά των πλειοψηφιών της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τη στάση τους στο νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών από το νέο σχολικό έτος στα σχολεία, αφήνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

Η απόσυρση της τροπολογίας από το Υπουργείο για το νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών, συνιστά μια πρώτη νίκη για το ΠΑΜΕ που κατακρίνει την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ για τη στάση τους.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι αποσύρει την τροπολογία για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών το 2016 – 2017.

Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική γιατί έρχεται κάτω από την πίεση των αγώνων και των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία των αναπληρωτών, σημάδεψαν τις εξελίξεις και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, αναγκάζοντας τελικά την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία!

Με την απόσυρση της τροπολογίας αποδείχθηκε περίτρανα ότι: Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα λεγόμενα νομικά κωλύματα ήταν και είναι το πρόσχημα! Το πρόβλημα των διορισμών και της εκπαίδευσης συνολικότερα είναι πολιτικό – βαθιά ταξικό και όχι νομικό!!

Η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία παρά το γεγονός ότι διευκολύνθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από την στάση των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Από το γεγονός ότι οι Ομοσπονδίες συμμετείχαν στο «διάλογο» με την Κυβέρνηση υιοθετώντας την γραμμή των νομικών γνωματεύσεων και των συμβουλών προς την κυβέρνηση. Αυτή η τακτική που ακολούθησαν οι Ομοσπονδίες, έδωσε χρόνο και ανάσες στην κυβέρνηση. Καμία αναμονή, αρκετά δοκιμάσαμε την υπομονή μας και τις αντοχές μας τόσα χρόνια στη διαχείριση της αδιοριστίας, στη διαχείριση της μιζέριας. Ήθελαν «συνάδελφος να αναμετριέται με συνάδελφο» αντί να είμαστε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα!

Αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουμε μεγάλη δύναμη στα χέρια μας!!

Κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από τις εξελίξεις!! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο περιμένουν στη «γωνία», συνεχίζουν την υλοποίηση της αντιλαϊκή πολιτική τους παρά τους ελιγμούς που κάνουν!! Είναι ακόμα εδώ τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα:

Το άρθρο 35 που κλείνει νηπιαγωγεία, οι διατάξεις που κλείνουν τα τμήματα ένταξης, τα 28άρια και 29άρια τμήματα, τα χιλιάδες κενά που από Σεπτέμβρη θα είναι ακόμα περισσότερα, η πολιτική της υποχρηματοδότησης και των περικοπών δαπανών (και στην Παιδεία) για να ενισχυθούν με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές οι επιχειρηματικοί όμιλοι!! Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η νέα χρόνιά θα είναι χρονιά ακόμα μεγαλύτερων περικοπών στην εκπαίδευση, ξεκινώντας από τα σχολεία (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) τον περιορισμό των ολοήμερων, τις πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ετοιμάζει να ψηφίσει, με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα εργασιακά, τσακίζει το λαό για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα: Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών, είναι αγώνας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ – Ε.Ε. – Κεφαλαίου. Όλοι στον αγώνα για την προετοιμασία και την επιτυχία της 48ωρης Απεργίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου