ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η πολιτική του τίποτα

η-πολιτική-του-τίποτα-17481

Του Βασ. Χαλαστάρα, Γεν. Γραμματέα στην Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου

Την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση γιγαντώνεται, η οικονομία της χώρας βυθίζεται σε πρωτόγνωρη ύφεση και η κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία, οι μαθητευόμενοι μάγοι των θεσμών επιμένουν στις ίδιες νεοφιλελεύθερες απόψεις τους, στην ίδια χρεοκοπημένη και αδιέξοδη συνταγή της άγριας λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της άγριας περικοπής μισθών για τη δήθεν ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.

Για ακόμη μία φορά βάζουν στο στόχαστρο το ήδη μικρό και υπερφορολογημένο εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων προτείνοντας μέτρα που το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρουν είναι μεγαλύτερη φτώχεια και βαθύτερη ύφεση. Βάζουν στο στόχαστρο τους μισθούς του Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα ζητώντας να φτάσουν σε επίπεδα Βαλκανικών χωρών θεωρώντας το εργασιακό κόστος ως την βασική αιτία για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, όταν με τα τραγικά και αναποτελεσματικά μέτρα που επέβαλαν και υιοθέτησε η κυβέρνηση, το μόνο που κατάφεραν ήταν να σφαγιάσουν μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, χωρίς να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα παρά μόνο τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι δραματικό όχι μόνο για την Ελληνική Οικονομία αλλά και την κοινωνία καθώς εξαφανίζει θέσεις εργασίας αυξάνοντας κατακόρυφα τα ποσοστά ανεργίας και αποδυναμώνει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Τα επιχειρήματα τους έχουν καταρριφθεί στην πράξη. Παρουσιάζουν την εσωτερική υποτίμηση ως αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, όταν οι δραματικές μειώσεις μισθών που έχουν ήδη επιβληθεί έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων. Για ποιά ανάπτυξη μιλούν λοιπόν;

Ποιά ανάπτυξη έχει τέτοια δραματικά αποτελέσματα σαν αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός; Ας βγάλουν από το μυαλό τους επιτέλους αυτές τις ιδέες γιατί το μόνο που έχουν καταφέρει έως σήμερα είναι να οδηγούν την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στην περιθωριοποίηση και στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Επιβάλλεται να αλλάξει ριζικά αυτή η πολιτική και να αναζητηθούν λύσεις εξόδου από την κρίση με μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας. Αυτό το αίτημα δεν διεκδικείται πλέον μόνον από τους Έλληνες αλλά και από όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, που αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα αλλά και τα αίτια που αναπαράγουν την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη.

Οι εργαζόμενοι καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη μεθοδευμένη επίθεση και θα εντείνουμε τον αγώνα για την ακύρωση των μέτρων που μετατρέπουν το εργατικό δίκαιο της Ελλάδας σε εργατικό μεσαίωνα. Θα δώσουμε την μάχη μαζί με όλους τους εργαζομένους να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της χώρας μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου