ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

To Πολεοδομικό Σχέδιο Αγίας Παρασκευής

to-πολεοδομικό-σχέδιο-αγίας-παρασκευής-271249

Από τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Παρασκευής Βόλου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Το Πολεοδομικό Σχέδιο Αγ. Παρασκευής και η Πράξη Εφαρμογής , είναι ένα σχέδιο που καταδικάζει μια πράσινη συνοικία σε τσιμεντοποίηση και την μετατρέπει σε ένα αστικό προσάρτημα της πόλης του Βόλου με τεράστιους άχρηστους για τα δεδομένα της περιοχής δρόμους και οι οποίοι εν τέλει είναι αδιέξοδοι!
Ένα σχέδιο που εκπονήθηκε εν αγνοία των κατοίκων, εις βάρος των κατοίκων και άγνωστο η (γνωστό) για την εξυπηρέτηση ποιών συμφερόντων;;;

Ένα τέτοιο σχέδιο που δεν χρειαζόταν και δεν ταιριάζει καν στην περιοχή, που ληστεύει την ιδιοκτησία φτωχών αγροτών, συνταξιούχων, μισθωτών και μικροεπαγγελματιών κυρίως και τους χρεώνει με τεράστια ποσά για άγνωστους λόγους!!!

Ενα σχέδιο που όπως δέχτηκε και το αρμόδιο υπουργείο είναι Εθνική πρωτοτυπία, διότι πουθενά στην Ελλάδα δεν έγινε πολεοδόμηση με το συγκεκριμένο νόμο και άρθρο μέσα σε δομημένο παραδοσιακό οικισμό (προϋφιστάμενο του 1923) και με εισφορές σε γη και χρήμα!!!

Ένα σχέδιο που επιτέλους αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να το υποστούν και να ζήσουν πάνω του σε πλειοψηφία 90% δεν το αποδέχονται και απαιτούν την απόσυρση η την αλλαγή του!!!
Ένα σχέδιο και μια πράξη εφαρμογής που δεν τόλμησαν ή δίστασαν να κυρώσουν κάποιοι εμπλεκόμενοι και ίσως εμπνευστές του (Πρώην Δήμαρχοι – Δημοτικοί σύμβουλοι – Νομάρχες – Επαγγελματίες πολιτικοί). Διότι όταν έφθαναν στο παρά πέντε διαπίστωναν το μέγεθος της αδικίας και της δυστυχίας που θα επιφέρει σε εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής!

Ενα σχέδιο που όλοι δέχονται ότι είναι λάθος, αλλά όλοι διστάζουν να το διορθώσουν!
Καλούμε λοιπόν το δήμαρχο Βόλου που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, που είναι όμως άνθρωπος της καθημερινότητας να μην πάρει την ευθύνη (το κρίμα) ώστε με ενέργειες της δικής του Δημοτικής πλειοψηφίας να προχωρήσει στην νομιμοποίηση της αδικίας των προηγουμένων!

Ειδικά αν κάποιος γνωρίζει κάτι από άδικες διώξεις (και άδικες φυλακίσεις ίσως) πρέπει να μάθει ότι η κύρωση της ληστρικής για τους κατοίκους πράξης εφαρμογής (του ανόητου αυτού σχεδίου) θα οδηγήσει εκατοντάδες κατοίκους σε διώξεις, δικαστικές διαμάχες και πιθανά καταδίκες. Είναι αδύνατον στην οικτρή οικονομική συγκυρία να μπορέσουν έστω και ελάχιστοι να καταβάλλουν τις τεράστιες εισφορές σε χρήμα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου