ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τμήμα ιστορίας τέχνης – ζωγραφικής

τμήμα-ιστορίας-τέχνης-ζωγραφικής-329465

Η τέχνη υπήρξε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου, σύντροφος και πιστός υπηρέτης τού από καταβολής κόσμου. Οι πολιτισμοί διαφοροποιούνται και εξελίσσονται, οι συνήθειες αλλάζουν αλλά τα ένστικτα του ανθρώπου παραμένουν τα ίδια. Γιατί η ατομική έκφραση μέσω της τέχνης δεν είναι μόνο ένστικτο αλλά βασική ανάγκη- ίσως και λύτρωση, αφού το χάρισμα που του έχει δοθεί στο να εκφράζεται, είναι αυτό ακριβώς που τον κάνει καλύτερο, τον κοινωνικοποιεί και τον φέρνει κοντά στους συνανθρώπους του.

Τι καλύτερο λοιπόν από το ν’ ανακαλύψει κανείς αυτό το μονοπάτι, της προσωπικής έκφρασης και δημιουργίας από μικρή ηλικία, να το βαδίσει με τον δικό του τρόπο και να παραμείνει σ’ αυτό μια ολόκληρη ζωή έχοντας το φωτεινό οδηγό προς την αυτοπραγμάτωση!

Με τα μαθήματα ιστορίας τέχνης και ζωγραφικής ξεκινάμε μια προσπάθεια εξερεύνησης του κόσμου που μας περιβάλλει ,με αγάπη για δημιουργία και θαυμασμό για τη μοναδική ικανότητα του καθενός να τον αντιλαμβάνεται και να τον αναπαριστά μέσω της τέχνης και συγκεκριμένα, της ζωγραφικής με διάφορα υλικά αλλά και μικτές τεχνικές, με κατασκευές και χειροτεχνίες που διεγείρουν τόσο την φαντασία, όσο την ευστροφία και την επιδεξιότητα.

Με οδηγό την ιστορία τέχνης από όλον τον κόσμο και πρακτική εξάσκηση με ασκήσεις που απορρέουν από αυτήν, στόχος είναι όχι μόνο να εντυπωθούν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του κάθε ρεύματος της τέχνης, που θα παρουσιάζεται με οπτικό υλικό, αλλά με αυτές τις ασκήσεις να εκπαιδευτεί συνάμα η αισθητική, η οπτική αντίληψη, η επιδεξιότητα και η εφευρετικότητα ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος των μαθημάτων, που δεν είναι άλλος από το να δούμε με νέα «μάτια» ό,τι μας περιβάλλει, και να μπορούμε να αποτυπώνουμε τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται κατά τη διάρκεια αυτής της εξερεύνησης, με όποιο εργαλείο επιθυμήσουμε.

Καλιακούδα Νατάσσα

Ιστορικός της Τέχνης – Διακοσμήτρια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου