ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το διακύβευμα των εκλογών

το-διακύβευμα-των-εκλογών-343930

Του Γρηγόρη Ιγγλέση, Περιφερειακού Σύμβουλου Μαγνησίας

Πάλι λοιπόν εκλογές. Εκλογές στις οποίες μας οδήγησαν για μία ακόμη φορά οι ημιμαθείς ιδεοληπτικοί λαϊκιστές της αριστερής υποκουλτούρας που χρόνια τώρα καταδυναστεύει τον τόπο. Οι θρασύτατοι δήθεν, που γέμισαν τσέπες πουλώντας αριστερισμό και διανόηση. Οι τεμπέληδες άεργοι που αντάλλασαν πλουσιοπάροχα τις αριστερόφρονες φανφάρες τους με κρατικό χρήμα, την πηγή του οποίου, ανέξοδα και ανερυθρίαστα, είχαν οι ίδιοι εφεύρει. Δηλαδή δανεικά από εκείνους που καθύβριζαν και καθυβρίζουν. Δανεικά που ενώ κατέληγαν στις δικές τους τσέπες τα χρεωνόμασταν όλοι ανεξαιρέτως. Αυτοί οι ίδιοι που έρχονται σήμερα να μας πουν πως δεν κυβέρνησαν και επομένως δεν έχουν ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας. Λες και ο Αλαβάνος, του οποίου κατ’ ουσία είναι πνευματικά τέκνα, δεν έλεγε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με τα όσα «μαϊμουδίζει» εδώ και κάποια χρόνια ο εμπνευστής των καταλήψεων των σχολείων, των πανεπιστημίων και λοιπών δημοσίων κτιρίων, ο αιώνιος φοιτητής και πτυχιούχος μηχανικός του φοιτητικού 5. Λες και το ΚΚΕ εσωτερικού και ο Συνασπισμός δεν αποτελούσαν τον χώρο υποδοχής των δυσαρεστημένων του ΠΑΣΟΚ ώστε να μην μετακινηθούν κάπου αλλού και όταν απαιτηθεί να ψηφίσουν μαζικά και πάλι ΠΑΣΟΚ. Λες και το ΚΚΕ εσωτερικού και ο Συνασπισμός δεν ήταν ανέκαθεν ο χώρος εκκόλαψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ απενοχοποιώντας το (με το αζημίωτο) όταν ήταν αναγκαίο ώστε να διαιωνίζεται η εξουσία της λαμογιάς αλλά πάντα με προοδευτικό πρόσημο.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, το πουλέν του κομμουνιστή Αλαβάνου και του δραχμολάγνου Λαφαζάνη, που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το άδολο και έντιμο της υπόστασής του δίνοντάς μας με πατρικό ύφος συμβουλές απ’ το κανάλι των πάλαι ποτέ αυριανιστών του Κουρή, μας πάει για μία ακόμη φορά σε εκλογές στοχεύοντας την Πρωθυπουργία και μάλιστα με αυτοδυναμία!!! Τι κι αν η χώρα έχει μπροστά της μέτρα 14 δις τα οποία μας φόρτωσε με την ανευθυνότητα και την ασχετοσύνη του; Τι κι αν πιθανότατα μετά τις εκλογές τα μέτρα θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 2 δις ακόμη; Ετσι κι αλλιώς όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε. Αλλωστε τι μπορεί να μετρήσει περισσότερο απ’ την αίσθηση ψυχικής και πνευματικής ανάτασης που δίνει το ιδεώδες μιας Ελληνικής Σοβιετικής Δημοκρατίας; Τι μπορεί να μετρήσει περισσότερο απ’ την διακυβέρνηση της χώρας από μια κυβέρνηση της αριστεράς; Και εν τέλει, αυτοί και οι δικοί τους, θα είναι η αριστερή νομενκλατούρα της νέας Αλβανίας που οραματίζονται στα πρότυπα της παλαιάς του Χότζα την οποία σιχαίνονται να θυμούνται ακόμη και οι Αλβανοί. Αλλοίμονο σ’ εκείνους που θα συνωστίζονται νυχθημερόν στις ουρές των super markets της κακιάς ώρας για κανένα ξεροκόμματο με το κουπονάκι ανά χείρας. Δεν πειράζει. Θα αντλούν δύναμη γράφοντας και τραγουδώντας τον ύμνο της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Αν διαμαρτύρονται επειδή πεινούν μάλλον θα έχουν ανάγκη ψυχιάτρου. Ακου να μην αντιλαμβάνονται το τρισμέγιστο όραμα των νέο – κομμουνιστών να αλλάξουν την Ευρώπη, δηλ. των λαών που έχουν το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης και κοινωνικών παροχών στον κόσμο, και να την μετατρέψουν σε σύγχρονη Σοβιετία; Μα να μην καταλαβαίνουν πως το νόμισμα δεν είναι τίποτα άλλο από χαρτιά (η μεγαλειώδης ρήση του μεγάλου καθοδηγητή Λεωτσάκου) και η διαγραφή του χρέους είναι πολιτική βούληση και τίποτα περισσότερο; Να μην κατανοούν πως περήφανη διαπραγμάτευση σημαίνει χειρότερα μέτρα αρκεί αυτή να είναι σκληρή;;;

Ανέντιμοι, άβουλοι και δειλοί. Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που ένας ιδεολόγος της αριστεράς (ο Καραμπελιάς) απέδωσε στο τσίρκο που μας κυβέρνησε για επτά μήνες χρεώνοντάς μας αναλογικά, τόσο κυριολεκτικά όσο κυρίως σε αναξιοπιστία και χλευασμό απ’ τους ξένους (ακόμη και τους τριτοκοσμικούς πλην Μαδούρο με ολίγη από Κάστρο), όσο καμία άλλη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου. Μας οδηγούν στις εκλογές για να δραπετεύσουν. Οι άνθρωποι ζουν σε παράλληλο κόσμο. Δεν τιμούν ούτε Θεό ούτε Πατρίδα. Ο δογματισμός τους έχει τυφλώσει. Αδυνατούν όταν ερωτώνται να περιγράψουν το κοινωνικό περιβάλλον το οποίο οραματίζονται επειδή και οι ίδιοι νοιώθουν φρίκη. Παρά ταύτα επιμένουν. Ανοιξαν τα σύνορα παίζοντας με το όνειρο χιλιάδων ψυχών που λιμοκτονούν στα πάρκα, τα λιμάνια και τους σταθμούς. Στόχος της ανεκδιήγητης Τασίας η διαχείριση κονδυλίων της Ε.Ε. για την ανακούφιση του πόνου μέσω ΜΚΟ (αλήθεια ΜΗ Kερδοσκοπικές;) στις οποίες έχει διαπρέψει! Αδυνατούν να συλλάβουν το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής επαγγελλόμενοι ενίοτε ακόμη και έξοδο απ’ το ΝΑΤΟ αλλά πάντα έτοιμοι να δώσουν όρκους υποτέλειας στο δικτατορίσκο Πούτιν που οδήγησε τη Ρωσία στη χρεοκοπία. Αξέχαστη θα παραμείνει η υπόκλιση Λαφαζάνη (σχεδόν η μύτη του άγγιξε το πάτωμα) στον Διευθυντή της Gasprom στην Αθήνα. Αλλωστε τέτοιους κανόνες συμπεριφοράς στους εκπροσώπους του πατερούλη (και στους εκπροσώπους των απογόνων του) διδάχτηκε στα χρόνια μαθητείας του στην ΚΝΕ. Τα Εθνικά θέματα έχουν πάει περίπατο. Εκείνο που προέχει είναι η απελευθέρωση του Ξηρού και ο διορισμός του συντρόφου (sic)της Δούρου. Ιδεοληψία, κομματισμός και πελατοκρατεία στο απόγειο. Και προσοχή, να μην θιγεί επ’ ουδενί το 12% του αγωνιστή Κατρούγκαλου, ο υπερασπιστής των φτωχών και κατατρεγμένων, φοροφυγάς με την βούλα πλέον Μητρόπουλος και η off – shore του ανεκδιήγητου ψεκασμένου Χαϊκάλη.

Στις εκλογές αυτές η παρεούλα που εκπροσωπεί ο Τσίπρας και οι λούμπεν της κοινωνίας που απεκλήθησαν συνιστώσες δεν πρέπει απλά να ηττηθεί. Πρέπει να συντριβεί ώστε να εξοβελισθεί μια για πάντα στα τάρταρα της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Η δημαγωγία, ο αριβισμός, η ημιμάθεια, ο δογματισμός και σε κάποιες περιπτώσεις η αλητεία πρέπει να εξαφανισθούν. Μόνο τότε η ιστορική ρήση «όσο μεγαλύτερη είναι η κρίση τόσο μεγαλύτερο μπορεί να είναι και το καλό που μπορεί να προκύψει» θα επαληθευτεί. Μόνο τότε η χώρα θα ανασάνει ώστε να βαδίσει, αναπόφευκτα με κόπο, θυσίες και ίσως δάκρυα, αλλά με συνέπεια και επιμονή τον δρόμο που θα την επαναφέρει στη λίστα των περήφανων, παραγωγικών, έντιμων και αξιόπιστων λαών της υφηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου