ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Υπάρχει δρόμος για το λαό;

υπάρχει-δρόμος-για-το-λαό-353818

Του Γρηγόρη Ανδρεάτου – μέλους του ΚΚΕ (μ-λ)

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την συμφωνία με τους «εταίρους δανειστές», φόρτωσε τον λαό με νέα αντιλαϊκά μέτρα και ισοπέδωση όσων δικαιωμάτων είχαν απομείνει από τους προηγούμενους κύκλους επίθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Οι δυνάμεις του συστήματος μέσα και έξω από την χώρα έχουν κάνει επιστήμη τον συστηματικό εκβιασμό του λαού για την ανυπαρξία άλλου δρόμου από τον μονόδρομο της φτώχειας, της ανεργίας, της ανυπαρξίας δικαιωμάτων, της υποταγής στους ιμπεριαλιστές – «προστάτες» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η βάρβαρη επίθεση σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η επέλαση της εξαθλίωσης, η διάλυση όσων κοινωνικών υποδομών υπήρχαν, έχουν γίνει απαράβατα αξιώματα για όσα κόμματα αναλαμβάνουν την κυβερνητική διαχείριση. Τα πάντα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τα πάντα στους ιμπεριαλιστές. Αλλιώς ο λαός θα λιμοκτονήσει και η χώρα θα καταστραφεί.

Αυτό που μας λέει η άρχουσα τάξη της χώρας μας και τα κόμματα που την υπηρετούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι ότι έχουν «οικοδομήσει» μία χώρα που δεν μπορεί να ζήσει ούτε μία εβδομάδα, αν το αποφασίσουν οι ξένοι δυνάστες. Και αυτό το έχουν για καμάρι τους.

Στήνουν άρον-άρον κάλπες για τις 20 Σεπτέμβρη, με την σύμφωνη γνώμη ίσως και την επιβολή των δανειστών-ληστών, έτσι ώστε να φέρουν τον λαό στα μέτρα τους και την μόνη επιλογή που του αφήνουν είναι να αποφασίσει ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής της επίθεσης στην ζωή του.

Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τον κόσμο της δουλειάς, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανέργους.

Ότι έχει κερδίσει ο λαός το οφείλει στους σκληρούς αγώνες του και στην δουλειά του , δεν του το χάρισε κανείς, δεν το χρωστάει σε κανέναν. Και χωρίς αυτούς τους αγώνες κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.

Οι αυταπάτες για σωτήρες που θα φέρουν ανακούφιση και οι εύκολες και γρήγορες «λύσεις» με ανάθεση κατάρρευσαν παρά τις προσπάθειες κάποιων να ξαναζεστάνουν την σούπα, όπως η ομάδα που αποσπάσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ονομάσθηκε ΛΑ.Ε και διάφοροι άλλοι στην ίδια ρότα.

Η Αριστερά και οι κομμουνιστές είναι «καταδικασμένοι» να υπηρετούν τον λαό και κρίνονται στην ζωή και τον αγώνα και όχι στα λόγια και τις διακηρύξεις. Τα υλικά της ήττας και της υποταγής δεν μπορούν να ανακυκλωθούν καθώς είναι τοξικά για το κίνημα και την προοπτική του.

Γιατί η Αριστερά ή θα είναι επαναστατική ή δεν θα είναι Αριστερά.

Γιατί η Αριστερά είναι υποχρεωμένη να ανοίγει δρόμους δύσκολους αλλά απελευθερωτικούς για την μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Γιατί η Αριστερά είναι υποχρεωμένη να συμβάλει στην οικοδόμηση Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης για την δουλειά, το ψωμί, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Γιατί η Αριστερά και οι κομμουνιστές οφείλουν να θέσουν τον στόχο για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό σαν συνολική απάντηση των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Αυτό το πολιτικό ρεύμα της Αριστεράς θέλουν να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους στις εκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) και το ΜΛ-ΚΚΕ και ζητούν από κάθε αγωνιστή του κινήματος κάθε εργαζόμενο και νέο να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια τόσο σήμερα όσο και την επόμενη των εκλογών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου