ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανοιχτή επιστολή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

ανοιχτή-επιστολή-για-το-ερασιτεχνικό-425282

Από τον κ. Παντελή Μαστρογιάννη, τακτικό αντιπρόσωπο της Ενωσης Λεχωνίων – Νηλέα στην ΕΠΣΘ, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος έργου με θέμα τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό και μάλιστα στην ΕΠΣ Θεσσαλίας. Παρακολουθούμε σκηνές σκληρού ροκ, που μπορεί να προξενούν γέλια, αλλά είναι για κλάματα με τα χάλια μας. Σε αυτό το έργο έχουν εμπλακεί και τα σωματεία με μεγάλο χαμένο το ποδόσφαιρο και τους νέους της περιοχής μας. Σεναριογράφοι και σκηνοθέτες είναι γνωστοί σ’ όλους, εξυγιαντές του ποδοσφαίρου… Οχι μόνο της Μαγνησίας αλλά και της χώρας. Φυσικό και επόμενο ήταν να εμπλακεί σ’ αυτό το έργο και η Ενωση Λεχωνίων – Νηλέα. Αν ήταν δυνατό, να την αφήσουν αμέτοχη οι καλοθελητές.

Πρόσφατα λοιπόν αποφασίσθηκε η επανεργοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας σε ερασιτεχνική καθαρά βάση που θα έδινε δημιουργική διέξοδο στους νέους της περιοχής με την παράλληλη λειτουργία Ακαδημίας για ανάδειξη ταλέντων, που θα στελεχώσουν αργότερα την ομάδα. Εγιναν εκλογές, συγκροτήθηκε το Δ.Σ. σε κλίμα ομοφωνίας, αναδείχτηκε τακτικός και αναπληρωματικός αντιπρόσωπος στην ΕΠΣΘ και ως εδώ όλα καλά. Από ‘κει και μετά άρχισαν τα παρατράγουδα. Κάτι δεν άρεσε σε κάποιους.

Προκύπτει η κρίση στην ΕΠΣΘ, οι προσφυγές εναντίον της ΕΠΟ, η απόρριψή τους, η διαγραφή της Ενωσης από την ΕΠΟ και ο κίνδυνος για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ολοφάνερος. Προτείνω λοιπόν εγώ (πρόεδρος του Δ.Σ.) να ζητήσουμε σύγκληση Γ.Σ. της ΕΠΣΘ για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση της ποινής από την ΕΠΟ και η πρόταση απορρίπτεται.

Στις 27/6 υποβάλλεται τηλεφωνικό αίτημα από τον αντιπρόεδρο της ομάδας, κ. Δεληγιάννη Σ. για προσφυγή της Ενωσης Νηλέα – Λεχωνίων εναντίον της ΕΠΟ μαζί με άλλα σωματεία προκειμένου να στηριχθεί ο κ. Μπατζιάκας. Επιχείρημα που ακούστηκε «πρέπει να τα έχουμε καλά με το Δήμο, για να μας κάνει το γήπεδο». Η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής ήταν ολοφάνερη και δεν αποσιωπήθηκε από κανέναν. Παρά την προσπάθειά μου να τον πείσω ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε σ’ αυτή τη διαμάχη, γιατί δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου στην ΕΠΣΘ λόγω μη συμμετοχής της ομάδας στο Πρωτάθλημα, η υπόθεση θα πάει μακριά με τη διαμάχη των δύο πλευρών και η προσφυγή μας είναι παράνομη. Δυστυχώς, η πλειοψηφία ήταν «καμικάζι» και δεν άκουγε τίποτα. Οι εντολές από το Βόλο, ήταν σαφείς. Απορρίπτεται και αυτή η προσφυγή, όπως ήταν φυσικό.

Τώρα μπαίνουν σε εφαρμογή τα μεγάλα σχέδια. Δια περιφοράς και μάλιστα επιλεκτικής αποφασίζουν να υποβάλλουν αίτημα για τη διενέργεια εκλογών, στις οποίες δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος. Τόσο υπεράνω κάθε υποψίας ήταν. Αυτοί που δεν ήθελαν ούτε τη Γ.Σ. για ενημέρωση από τον κ. Μπατζιάκα τώρα κάνουν προσφυγή μαζί του και ζητάνε εκλογές, ενώ δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Είμαι σίγουρος πως και στο επόμενο βήμα, όποιο κι αν είναι αυτό, ότι θα μετέχουν. Τώρα δεν τους σταματάει κανένας. Το σχέδιο πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος. Το Δ.Σ. μπορεί να συνεδριάζει εκτός διαδικασιών με υπόγειες διαδρομές, γνωστή τακτική για κάποιους με όποιους συμφωνούν. Οι άλλοι δεν χρειάζεται να ενημερωθούν και οι συνεδριάσεις είναι… περιττές.

Μετά από όλα αυτά δεν μπορούσα να παραμείνω πρόεδρος σ’ ένα Δ.Σ. που δεν θα συνεδριάζει και θα παίρνει αποφάσεις «σύμφωνα με τις υποδείξεις». Αλλωστε, 5 συνεδριάσεις σ’ ένα μήνα, δείγμα πως λειτουργήσαμε. Είναι πολλές και δεν χρειάζονται κατά τη γνώμη κάποιων. Τους αφήνω λοιπόν μέχρι να ολοκληρωθεί… το έργο. Με δύο τηλέφωνα, με δύο κουβέντες, τα λύνουμε όλα. Ξέρουν τον τρόπο. Ευτυχώς το χωριό μας είναι μικρό και γνωριζόμαστε καλά. Μπορούν να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια πια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου