ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση σχετικά με την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΣΒ*

οι-εμποροι-ενάντια-στην-κρίση-σχετικ-440596

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ως Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση, δεν αποκρύψαμε ούτε μια στιγμή την άποψή μας ότι το Δ.Σ. του ΕΣΒ θα έπρεπε να πάρει θέση ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι «εταίροι» μας. Αυτή θα ήταν ουσιαστική για το σύνολο των εμπόρων και θα έθετε τις δικές τους διεκδικήσεις στο προσκήνιο.

Κι αυτό από καθαρά επαγγελματική – εμπορική σκοπιά. Αφού τα νέα μέτρα που περιείχε η συμφωνία που κλήθηκε η κυβέρνηση να υπογράψει, θα οδηγούσαν σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, σε ακόμα περισσότερους και πιο δυσβάσταχτους φόρους για την μικρομεσαία επιχείρηση.

Ομως, στο Δ.Σ. πλειοψήφησε η άποψη της παράταξης του κ. Τσέλιου που επί της ουσίας είναι αντιγραφή της ανακοίνωσης της ΕΣΕΕ και του κ. Κορκίδη και η οποία με σαφήνεια «κλείνει το μάτι» υπέρ του ΝΑΙ στα νέα μνημονιακά μέτρα.

Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι σεβόμαστε την απόφαση της πλειοψηφίας (αν και θα έπρεπε να έχει ερωτηθεί έστω κι ενδεικτικά ο εμπορικός κόσμος) αλλά προφανώς διατηρούμε το δικαίωμά μας να διακινήσουμε και τη δική μας άποψη για το ΟΧΙ στη μνημονιακή συμφωνία. Μάλιστα αυτή η δήλωση έγινε δεκτή ως αναφαίρετο δικαίωμά μας.

Κατά την άποψή μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η παράταξη του κ. Τσέλιου με την ανακοίνωσή της καλεί του εμπόρους να αποφασίσουν «ανεπηρέαστοι» αλλά επί της ουσίας προσπαθεί με πλάγιο τρόπο και με επιφάσεις αντικειμενικότητας να στηρίξει το ΝΑΙ στα μνημόνια.

Γι’ αυτό άλλωστε:

  1. Δεν έβγαλαν αντίστοιχη ανακοίνωση για την κατάπτυστη απόφαση του κ. Κορκίδη που, χωρίς καμιά δημοκρατική διαδικασία και έγκριση, έβαλε την ΕΣΕΕ στη Πρωτοβουλία ΝΑΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Το αντίθετο μάλιστα οι συνάδελφοι του Ενωτικού Εμπορίου (παράταξη κ. Τσέλιου) δήλωσαν ότι ανήκουν και στην ομάδα του Κορκίδη.
  2. Δεν ενοχλήθηκαν από τη συμμετοχή και την υπογραφή μελών τους σε κείμενο υπέρ των Μνημονιακών μέτρων.

Από την πλευρά μας ως «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» είμαστε με το ΟΧΙ σε νέα Μνημόνια. Είμαστε με τα δίκαια συμφέροντα του εμπορικού κόσμου κι αυτά προσπαθούμε να εκφράσουμε.

Εχουμε θέσεις ενάντια στα μνημόνια και γι’ αυτό δεν ντρεπόμαστε για αυτές και τις λέμε καθαρά. Αλλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από θέσεις «ίσων αποστάσεων» ενώ επί της ουσίας υποστηρίζουν την μνημονιακή πολιτική! Άλλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν θέλουν κόμματα, αλλά όταν πέφτει κομματική γραμμή υπέρ του ΝΑΙ στα μνημόνια την υποστηρίζουν, αναμασόντας ταυτόχρονα όλη την επιχειρηματολογία της κατατρομοκράτησης των ΜΜΕ (Mega, ΣΚΑΙ κ.α.).

Εμείς αντίθετα με αυτούς λέμε δημόσια, καθαρά, με επιχειρήματα και με ειλικρίνεια την άποψή μας κι αυτό δεν είναι προπαγάνδα! Είναι δικαίωμα και υποχρέωση που έχει κάθε ενεργός πολίτης που θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των συναδέλφων του.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εμπόρους να πάρει ο καθένας τη δική του απόφαση. Εμείς δεν επιβάλλουμε καμιά θέση (δεν μπορούμε να το κάνουμε άλλωστε), εμείς απλά ενημερώνουμε για την άποψή μας. Και την Κυριακή ο κάθε πολίτης, με ηρεμία, καθαρό μυαλό, χωρίς φόβο να αποφασίσει ποια επιλογή θα είναι αυτή που θα σημαίνει πραγματικά μια καλύτερη μέρα για τον ίδιο αλλά και για την πατρίδα ολόκληρη!

* Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΣΒ, αποτελείται μόνο από μέλη της παράταξης του κ. Τσέλιου κι αυτό γιατί δεν δέχθηκαν να μπει κανένα μέλος από άλλη παράταξη. Οπότε θα ήταν πιο ειλικρινές η ανακοίνωση να φέρει την υπογραφή της συγκεκριμένης παράταξης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου