ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δημιουργική ασάφεια

δημιουργική-ασάφεια-441116

Γράφει ο Χάρης Βελέντζας

Eτσι λοιπόν φτάνουμε στο δημοψήφισμα και καλούμαστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Εγώ θα καλούσα τον κόσμο να ψηφίσει με δημιουργική ασάφεια και να ψηφίσει ίσως… γιατί όχι; Ο Κος Βαρουφάκης δηλαδή τί θα ψήφιζε; Aν κρίνουμε από τα πεπραγμένα το ίσως είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να ψαρώσει όλος ο πλανήτης. Πάμε Ελλάδα; Ισως!

Τώρα πέρα από την πλάκα μπορεί να υπάρχουν και αναποφάσιστοι που να μην αρέσκονται στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ. Θα καλούσα λοιπόν τον Κο Βαρουφάκη να φέρει μια γιγαντιαία κάλπη μέσα σε ένα C-130 που να αναγράφει στα πλαϊνά… Ισως. Γιατί άραγε να μην το ρίξουμε ίσως; Μήπως με το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ θα βγούμε από το τέλμα; Αν βγει το ΝΑΙ θα πει η Ευρώπη. Και τώρα Ελληνες θα σας θωπεύσουμε! Αν βγει το ΟΧΙ θα πει η Ευρώπη… Και τώρα Ελληνες θα σας θωπεύσουμε αλλά με προφυλακτικό όχι για να μην κολλήσετε εσείς, αλλά για να μην κολλήσουμε εμείς και τίποτα εδώ στην Ευρώπη! Είτε έτσι είτε αλλιώς λοιπόν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Αρα καλώ τους αδελφούς μου Ελληνες να ψηφίσουν ίσως. Μόνο με το ίσως θα συνεχιστεί αυτή η ατελείωτη διαπραγμάτευση και το αιώνιο τέλμα. Λέτε ρε παιδιά να έχει ο Αλέξης κανένα άσσο στο μανίκι που να τον κρατάει για το τέλος; Ελπίζω να μην τον ενδιαφέρει μόνο η υστεροφημία του, γιατί κάτι μου λέει πως θέλει να αποδείξει πως είναι ο άπαιχτος, ο απίστευτος, ο Μέσι της πολιτικής. Αμάν… κι ο Μέσι είναι και Αργεντίνος… don’t cry for me Argentina! Don’t cry for me Samarina. Μην κλαίς για μένα Ελλάδα.

Για τον άλλο, αυτόν της Ν. Δημοκρατίας δεν θα μιλήσω εγώ, έχει μιλήσει όλη η Ελλάδα στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, διαχρονικό το Παπανδρεϊκό σύνθημα. Ελπίζω να μην δικαιωθεί ο Πλεύρης που έβγαινε στην τηλεόραση κι έλεγε…Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά!

Ετσι όπως πάμε σαν χώρα είμαστε για τα πανηγύρια, θέμα επίκαιρο και διαχρονικό μιας και είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και τα πανηγύρια πολλά, με κορύφωση τον Δεκαπενταύγουστο, που θα βγει η άμοιρη η Παναγίτσα ηλιοκαμένη και θα πει… ΝΑΙ στο αντηλιακό, ΟΧΙ στις βρώμικες παραλίες αλλά… Δεν ξέρω. Μπορεί. Θα δω. Ισως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου