ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καταστρέφουν στρατηγικούς τομείς της οικονομίας

καταστρέφουν-στρατηγικούς-τομείς-τη-441304

Γράφει ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας

Όλοι συνομολογούν ότι ορισμένοι είναι οι τομείς ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός είναι αυτή την ώρα από τους ισχυρότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερα ο τουρισμός τα δύο τελευταία χρόνια της κρίσης κράτησε την Ελλάδα όρθια. Η χαοτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απειλεί ευθέως το ευαίσθητο προϊόν του τουρισμού. Τα προβλήματα που καταγράφονται σε τουριστικές περιοχές της χώρας ιδιαιτέρα τις τελευταίες μέρες ναρκοθετούν την πορεία του κρίσιμου για την εθνική οικονομία κλάδου. Και αν στον τουρισμό τα σημάδια είναι ήδη εμφανή στον πρωτογενή τομέα οι συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ και την Ευρώπη θα είναι καταστροφικές αφού η παραγωγική διαδικασία θα επιστρέψει τουλάχιστον μισό αιώνα πίσω.

Καλό είναι να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα πριν από την αυριανή κρίσιμη επιλογή μας. Η Νέα Δημοκρατία πριν από 35 χρόνια έβαλε την Ελλάδα στην οικογένεια της Ευρώπης, θεμελίωσε την ένταξη της, εγγυήθηκε την ευρωπαϊκή προοπτική της, την πολιτική σταθερότητα και την ομαλή πορεία.

Η Ευρωπαϊκή μας πορεία, μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, εξασφάλιζε στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και την εθνική οικονομία σημαντικούς πόρους. Μόνο για την επόμενη 6ετία (2015-2020) οι αγρότες, είχαν εξασφαλισμένα περισσότερα από 20 δις ευρώ. Οι άμεσες ενισχύσεις ανέρχονται σε 14 δις ευρώ (2 περίπου δις ευρώ το χρόνο), ενώ οι επιδοτήσεις μέσω του Π.Α.Α. ανέρχονται σε 6 δις ευρώ.

Ας μη λησμονούμε, ότι οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις έχουν ανάγκη τις Ευρωπαϊκές ενισχύσεις για να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους, ότι τα αγροτικά προϊόντα θα είναι παντελώς μη ανταγωνιστικά, σε σχέση με τα ανεπτυγμένα αλλά και τα υποανάπτυκτα κράτη και βεβαία χωρίς τις ενισχύσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δύναται να μετατραπούν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, από οριακά βιώσιμες και μη ανταγωνιστικές σε βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Σήμερα, μετά την δημιουργική ασάφεια, οι παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και οι μαθητευόμενοι μάγοι του, εγκλωβίζουν τη χώρα μεταξύ της ρήξης και της εθνικής καταστροφής, διακυβεύοντας το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Η πρωτόγνωρη απόφαση τους για Δημοψήφισμα, δείχνει την ανικανότητα και την ανευθυνότητα τους, βάζοντας το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το Εθνικό, διχάζοντας τον ελληνικό λαό. Προτιμούν να διαλύσουν τη χώρα από τα να διαλύσουν το κόμμα και τις ιδεοληψίες τους.

Προσπαθούν με περίσσεια ανευθυνότητα και δειλία να φορτώσουν στο Λαό και στον Αγροτικό κόσμο τη συνειδητή επιλογή, για χρεοκοπία της χώρας και επιστροφή στη δραχμή, φέρνοντας την οπισθοδρόμηση και την ελεύθερη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Με κλειστά τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας κορυφώνεται η δραματική κατάσταση που εδώ και πέντε μήνες έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση κόβοντας και την τελευταία ανάσα από τη πραγματική οικονομία. Η ζημιά είναι τεράστια. Έχουν πληγώσει την κοινωνία, έχουν κλονίσει την αξιοπιστία της χώρας και την Ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική.

Εάν, ο Πρωθυπουργός είχε τη στοιχειώδη υπευθυνότητα, θα έπρεπε να εγγυηθεί και να εξηγήσει με ποιο τρόπο θα βρεθούν τα κεφάλαια, για να ανοίξουν οι Τράπεζες σε περίπτωση επικράτησης του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, ώστε οι παραγωγοί να έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουν τη πορεία των καλλιεργειών τους, οι όποιες σε περίπτωση παράτασης του κλεισίματος των τραπεζών και έλεγχου των αναλήψεων θα αφεθούν στο έλεος του Θεού, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Μπροστά σ αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ αλλά και το μεγάλο ΟΧΙ.

ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

ΝΑΙ στη παραμονή στο ΕΥΡΩ.

ΝΑΙ στη σταθερότητα και στην ασφάλεια.

ΝΑΙ στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.

ΟΧΙ στη χρεοκοπία της χώρας.

ΟΧΙ στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

ΟΧΙ στο λαϊκισμό.

ΟΧΙ σε άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ για την χρεοκοπία της χώρας.

Καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να εγγυηθούμε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, βάζοντας τις βάσεις για τη πραγματική ελπίδα και ευημερία του λαού τόσο για μας και ακόμη περισσότερο για τα παιδιά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου