ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ατενίζοντας το δημοψήφισμα της Κυριακής

ατενίζοντας-το-δημοψήφισμα-της-κυρια-442024

Του Λεβέντη Κωνσταντίνου*

Να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μας κεκτημένο, εντός της Ευρώπης, εντός του ευρώ. Η κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε ως χώρα απαιτούν ενότητα, ψυχραιμία και πνεύμα αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχει χώρος για διχασμό. Δεν υπάρχει χώρος για πειράματα. Αν ανατρέξουμε στην πρόσφατη Νεοελληνική Ιστορία, τα διδάγματα ήταν καταστροφικά στην πορεία του έθνους μας, του λαού μας. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θύματα της Ανόρθωσης ήταν οι πρόγονοί μας, οι πατεράδες και τελευταίως εμείς οι ίδιοι. Το κόστος πάντοτε ήταν μεγάλο και αντίστοιχο με την εποχή που συνέβη.

Την πλήρωσαν, την πληρώσαμε και την πληρώνουμε γιατί σχεδόν σε όλες τις εθνικές στιγμές δεν ήμασταν όλοι μαζί. Την πληρώνουμε γιατί η πλειοψηφία των πολιτικών μας, στη ζυγαριά της πολιτικής δεν τοποθετούν την πατρίδα και το καλό του λαού της Ελλάδας, αλλά το πολιτικό κόστος και μόνο αυτό.

Στην παρούσα φάση, ο Ελληνικός τουρισμός γιγαντώθηκε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και μέσα σε αυτό μεγαλούργησε, ακόμη και στην περίοδο της κρίσης. Το 2014 σε μια δύσκολη περίοδο όλος ο κλάδος κατάφερε να είναι η καλύτερη χρονιά της ιστορίας, με όφελος περισσότερο για την ενίσχυση της αναγκαιότητας της εθνικής οικονομίας και λιγότερο για το διαλυμένο οικονομικά κλάδο μας στην περίοδο της κρίσης.

Τα βασικά μεγέθη του (αφίξεις, εισπράξεις) εκτινάχθηκαν και για αυτό κατάφερε να παραμείνει ζωντανός, τόσο στην οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας, όσο και στις μεγάλες διεθνείς κρίσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι, οκτώ στους δέκα αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας και ένα στα δύο ευρώ των εθνικών τουριστικών εσόδων, προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χάρη και στην ελευθερία διακίνησης πολιτών, αγαθών και κεφαλαίων.

Οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι συνεργάτες και «τροφοδότες» των ελληνικών ξενοδοχείων εδρεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου εκτελείται και ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Με δεδομένα τα παραπάνω απλά και κατανοητά στοιχεία με 10.000 ξενοδοχεία και πάνω από 700.000 εργαζόμενους άμεσα και έμμεσα στον τουρισμό, ο ξενοδοχειακός κλάδος γνωρίζει ότι στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, για τη σταθεροποίηση και επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας, για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχειρηματικότητα, μόνον ένας βατός και ασφαλής δρόμος υπάρχει. Στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Ο Τουρισμός, είναι ζωντανό και σημαντικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ενωμένος και αποφασισμένος πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε το μέλλον μας, να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μας κεκτημένο, για το οποίο τόσες θυσίες και αγώνες έχουν γίνει και να διασφαλίσουμε την προοπτική του πιο σημαντικού τομέα της χώρας, εντός της Ευρώπης, εντός του ευρώ.

Δείτε το άκαιρο δίλημμά που μας τέθηκε έτσι αιφνιδίως και με δυσνόητα αποτελέσματα, στο μέσο της τουριστικής περιόδου και αποφασίστε μακριά από κομματικά διλλήματα, αλλά πάντοτε με γνώμονα το παρελθόν και ατενίζοντας αισιόδοξα το μέλλον των επόμενων γενεών.
Τα δικά μας λάθη δεν θα πρέπει να συνεχισθούν και στους επόμενους.

Ναι στο ευρωπαϊκό κεκτημένο εντός της Ευρώπης εντός του ευρώ.

Οχι στους πειραματισμούς. Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες των εργαζομένων με θετικά αποτελέσματα στο επιχειρείν συνεχίζεται, με την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, μαζί με τους ευρωπαίους εργαζομένους και το ευρωπαϊκό επιχειρείν, για μια Ευρώπη δυνατή και αλληλεγγύη στους λαούς που την συνθέτουν.

*Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου