ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι

οι-πραγματικοί-υπεύθυνοι-443828

Γράφει ο Σπύρος Αχιλ. Στυλιαρογιάννης, Γ. Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης του Ν. Μαγνησίας του κόμματος Δημιουργία Ξανά

Για αρχή σήμερα, θα είμαι ποιο συγκαταβατικός με τους φίλους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι υπεύθυνος γι’ αυτή την εθνική τραγωδία δεν θα είναι ο Τσίπρας και η παρέα του, για όποιο αποτέλεσμα θα έχει το δημοψήφισμα. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις αυτούς τους ανθρώπους για το ότι έκαναν, διότι το ξέραμε ότι ιδεολογικά αυτό μπορούσαν να κάνουν. Στη συνέχεια όμως σας δηλώνω και το ξέρετε και εσείς ότι:

Υπεύθυνα είναι τα δύο, πάλαι ποτέ, κόμματα εξουσίας: το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Αυτά εγκαθίδρυσαν στο σύνολο της χώρας το πελατειακό σύστημα, Αυτά παγίωσαν καθεστώς ανομίας. Αυτά καθιέρωσαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε κάθε επίπεδο της δημόσιας διοίκησης. Αυτά γιγάντωσαν το κράτος διορίζοντας τα δικά τους παιδιά, Αυτά μόλυναν τη Δικαιοσύνη. Αυτά δημιούργησαν στρατιές νεαρών συνταξιούχων. Αυτά περιφρόνησαν το Σύνταγμα, τους νόμους και τη διάκριση των εξουσιών. Αυτά ενέταξαν την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, στα μικροκομματικά τους παιχνίδια. Αυτά χώρισαν τους πολίτες στους «δικούς μας» και τους άλλους. Αυτά ανέδειξαν τον φασισμό ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Αυτά έκαναν τον Έλληνα να αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας στην ίδια του την πατρίδα. Αυτά διασπάθισαν ποταμούς δανείων και επιδοτήσεων. Αυτά κορόιδευαν τους κουτόφραγκους με «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά». Αυτά έφεραν τη χρεοκοπία κι αυτά αρνήθηκαν πεισματικά, στα χρόνια των μνημονίων, να μεταρρυθμίσουν τον μεγάλο ασθενή: το κράτος. Αυτά απέπεμψαν ως αποδιοπομπαίους τράγους κάθε υγιή μεταρρυθμιστική φωνή που υπήρχε στους κόλπους τους. Αυτά συκοφάντησαν, προσέβαλαν, υπονόμευσαν κάθε μεταρρυθμιστική φωνή της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά, τέλος, εξέθρεψαν τα δηλητηριώδη υβρίδια εθνικιστή λαϊκιστή, συνδικαλιστή κρατιστή, κρατικοδίαιτου επαναστάτη που μετακόμισαν ολοσούμπιτα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Αλλάξτε λοιπόν το σύνθημα που φωνάζετε όταν μαζεύεστε όχι μόνο στις πλατείες υπέρ ή κατά του Ευρώ, διχάζοντας τον λαό και απαιτήστε από τον ΣΥΡΙΖΑ την παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων. Φωνάζετε υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ και για το ποιος μας έφτασε έως εδώ τι κάνετε ; Με την στάση σας τους έχετε ήδη δώσει συγχωροχάρτι. Το πρώτο όμως συγχωροχάρτι, το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν λοιπόν ψηφίστε ΝΑΙ, ή ΟΧΙ, αδιάφορο είναι για το σύστημα, το οποίο το μόνο που νοιάζεται είναι να έρθει στην εξουσία με οποιαδήποτε ονομασία είτε λέγετε ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ. ή ΣΥΡΙΖΑ ή και ο νέος εμβολιαστείς το ΠΟΤΑΜΙ, για ΚΚΕ, ή Χ.Α. δεν το συζητώ αυτοί είναι οι μπαλαντέρ του συστήματος Ποιος τολμάει από αυτούς, να πει δημόσια, ότι μεταρρύθμιση σημαίνει:

  • Πρώτα θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, με συνοπτικές διαδικασίες.
  • Ανοιγμα της αγοράς με κατάργηση των κλειστών ή προστατευμένων επαγγελμάτων που θα φέρει χαμηλότερες τιμές για τον καταναλωτή, αλλά θα αφαιρέσει προσοδοθηρικά έσοδα από ισχυρές συντεχνίες.
  • Κλείσιμο των αντιπαραγωγικών δομών του Δημοσίου με απόλυση των αργόμισθων «εργαζόμενων».
  • Εκσυγχρονισμό των παραγωγικών δομών του, με μοναδικό κριτήριο τη σχέση κόστους / αποτελέσματος και εισαγωγή της Πληροφορικής παντού, που θα απαλλάξει τον πολίτη από το μαρτύριο του γκισέ, αλλά θα οδηγήσει σε απόλυση χιλιάδων ανειδίκευτων σφραγιδοκρατόρων (και σε πρόσληψη ατόμων υψηλής εξειδίκευσης όπως π.χ. επιστημόνων πληροφορικής, που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη…).
  • Απλοποίηση της νομοθεσίας και των φορολογικών διατάξεων, που θα αφήσει χωρίς «επαγγελματική ύλη» χιλιάδες δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φοροτεχνικούς, κ.λπ. οι οποίοι θα χρειαστεί να αλλάξουν επάγγελμα.
  • Αλλαγή του συστήματος αδειοδοτήσεων που θα αφήσει χωρίς μίζα εκατοντάδες χιλιάδες τρωκτικά του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
  • Αλλαγή στη νομοθεσία για την λειτουργία των κομμάτων που θα περικόψει δραστικά τη χρηματοδότησή τους και θα δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης στα πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας με τα υπέρογκα χρέη.
  • Αλλαγή στο θεσμικό μας πλαίσιο και στον εκλογικό νόμο που θα απαγορεύσει σε μειοψηφικά κόμματα (που απέρριψαν οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους) να επικαλούνται την «εντολή του ελληνικού λαού» και να ετοιμάζονται να μας τσακίσουν στα βράχια…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου