ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή για την περιοχή Κατηγιώργη Ν. Πηλίου

επιστολή-για-την-περιοχή-κατηγιώργη-ν-445402

Από τον κ. Γιώργο Εφεντάκη, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Στις 14/7/2011 και στις 19/7/2012 δημοσιεύσατε στον Ταχυδρόμο τις διαμαρτυρίες εμάς των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Κατηγιώργη για την ηχορρύπανση από τις ηχητικές εγκαταστάσεις στην ακτή Μπανάνα Σκιάθου που μας ταλαιπωρούσε.

Τον Ιούλιο 2011, αφού τα τηλεφωνήματά μας στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου δεν έφεραν αποτέλεσμα, συγκεντρώσαμε υπογραφές σε μία διαμαρτυρία που απευθύναμε στο Α.Τ. Σκιάθου και στον Δήμαρχο Σκιάθου. Το καλοκαίρι του 2012 το μαρτύριό μας συνεχίστηκε. Αυτήν την φορά αποφασίσαμε να απευθύνουμε την διαμαρτυρία μας στην Εισαγγελία Βόλου. Συγκεντρώσαμε 85 υπογραφές κάτω από ένα κείμενο και το υποβάλαμε στον Εισαγγελέα. Σε αυτήν την διαμαρτυρία, όπως και σε εκείνη του 2011, δεν κατονομάζαμε κάποιον συγκεκριμένο επιχειρηματία σαν υπεύθυνο για τα βάσανά μας αλλά αναφέραμε μόνο την ακτή Μπανάνα στην Σκιάθο όπου συνέβαινε η ηχορρύπανση που μας ενοχλούσε αφόρητα.

Η ενόχλησή μας συνεχίστηκε όλον τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2012. Στα μέσα Αυγούστου λάβαμε κοινοποίηση αναφοράς που υπέβαλε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στην Εισαγγελία η οποία ανέφερε πως από τέλος Ιουνίου μέχρι μέσα Αυγούστου 2012 τα αστυνομικά όργανα του Α.Τ. Σκιάθου είχαν βεβαιώσει επτά (7) παραβάσεις για ύπαρξη ηχητικών εγκαταστάσεων στις δύο καντίνες στην Μπανάνα και πως τρεις φορές οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων είχαν οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Και ενώ πιστέψαμε πως, αφού επιτέλους οι αρχές κινητοποιήθηκαν τα βάσανά μας θα τέλειωναν, ήρθε εξώδικο στον υπογράφοντα και την σύζυγό μου από κάποιον άγνωστο σε μας επιχειρηματία στην Μπανάνα. Με αυτό μας ζητούσε να του ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη, αλλιώς θα μας πάει στα δικαστήρια όπου θα ζητήσει και αποζημίωση για την ζημιά που του προκαλέσαμε. Βέβαια δεν «ομολογήσαμε» ότι εμείς και ακόμη 83 άνθρωποι είμαστε ανισσόροποι να διαμαρτυρόμαστε χωρίς λόγο και συνεχίσαμε να ζούμε το απογευματινό και βραδινό βάσανο.

Τελικά στη δίκη που έγινε στις 19 Ιουνίου στο Βόλο αθωωθήκαμε πανηγυρικά όπως ήταν φυσικό. Στη δίκη σημαντική ήταν η παρουσία πολλών κατοίκων, ενός ξενοδόχου στον Κατηγιώργη και του Αντιδημάρχου Θανάση Φλέρη που μας υπερασπίστηκαν.

Η ευρύτερη περιοχή του Κατηγιώργη χωρίς κέντρα διασκέδασης που έλκουν τη νεολαία είναι τόπος που αρέσει σε πιο ηλικιωμένους παραθεριστές που είναι πιο ευαίσθητοι στην ηχορρύπανση. Ελπίζουμε πως η ταλαιπωρία μας μέχρι τώρα θα κάνει τους ιδιοκτήτες καντινών στην Μπανάνα να σταματήσουν την αντικοινωνική συμπεριφορά τους καθώς και πως οι αρμόδιες αρχές στην Σκιάθο δεν θα παραβαίνουν τα καθήκοντά τους όταν σημειώνονται παραβάσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου