ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τους έπνιξε… στο σιντριβάνι

τους-έπνιξε-στο-σιντριβάνι-491248

Του Γιώργου Μουλά, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Πολλή φασαρία για το τίποτα λέει ο λαός και άδικο δεν έχει. Ζούμε εδώ στο Βόλο, δεκαετίες τώρα, το ίδιο σκηνικό, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και πάντα τις ίδιες επιδιώξεις. Δηλαδή, όταν πρόκειται κάτι καλό να γίνει σ’ αυτή την πολύπαθη πόλη, τότε εμφανίζονται όλοι αυτοί, οι «κοπρίτες» κατά την ρύση του Δημάρχου, να κατηγορήσουν, να λοιδορήσουν και να ματαιώσουν οιοδήποτε έργο ή πρωτοβουλία, για τον λόγο και μόνο ότι δεν προέρχεται από το ντόπιο σάπιο δημοσιοπολιτικό κατεστημένο.

Το ζήσαμε τους τελευταίους μήνες με τον πόλεμο, χωρίς ηθικούς κανόνες, που διεξάγεται εναντίον της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπέου από ορισμένους πολιτικούς αντιπάλους σε συνεργασία με ύποπτα τοπικά ΜΜΕ. Να υπενθυμίσω τα εμπόδια και τις κωλυσιεργίες, που είχαν θέσει στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Δημητριάδος και την Ιάσονος, στην αντιμετώπιση των αδέσποτων, και πολλών άλλων θεμάτων.

Το τελευταίο θέμα, που απασχολεί σοβαρά όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες είναι το σιντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας. Το σιντριβάνι δεν είναι μείζον θέμα για την πόλη αλλά οι γνωστοί αστέρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεπικουρούμενοι από δημοσιογράφους και ΜΜΕ αμφιβόλου πνευματικής και διανοητικής στάθμης, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να το ματαιώσουν. Μάταιος όμως ο κόπος τους. Για μία ακόμη φορά όλοι αυτοί σπάσανε τα μούτρα τους.

Μεταχειριστήκαν κάθε λογής μέτρο για να μην γίνει. Απειλή ένστασης, προσφυγή στην εισαγγελία, απαξίωση και χλευασμό από χθες, που για πρώτη φορά, ο κόσμος το είδε σε λειτουργία και πραγματικά το ευχαριστήθηκε.

Τα συγχαρητήρια και τα ευμενή σχόλια των συμπολιτών μας αποτέλεσαν την επιβράβευση της θετικής και εύστοχης σε όλα τα επίπεδα ενέργειας του Δημάρχου και όλης της Δημοτικής Αρχής. Αναφέρω σε όλα τα επίπεδα διότι δεν πρέπει να λησμονούμε και άλλα δεδομένα, που υπήρχαν. Οπως, το ότι το πανάκριβο σιντριβάνι για δέκα χρόνια ήταν εγκαταλειμμένο και αποτελούσε εστίας ρύπανσης στο κεντρικότερο σημείο του Βόλου. Αυτό βεβαίως δεν ενοχλούσε ούτε απασχόλησε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και πολύ περισσότερο κάποια τοπικά ΜΜΕ, που σήμερα ωρύονται για το νέο σιντριβάνι.

Η άθλια εικόνα και η καρακιτσαρία, που εξέπεμπε ήταν αποδεκτή για αυτούς. Κυρίως για κάποιους δημοσιογραφούντες. Αλλά πώς να ασκήσουν κριτική, όταν είχαν, κατά τα φαινόμενα, άλλου είδους σχέσεις με τους προηγούμενους δημάρχους;

Εχουν το δικαίωμα σήμερα να κριτικάρουν το μικρό αυτό έργο, που χαροποίησε όλους; Με την μεμψιμοιρία τους και τις δόλιες κινήσεις τους το μόνο, που επιτυγχάνουν είναι να επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά τους βαρείς χαρακτηρισμούς, που τους αποδίδει ο κ. Μπέος.

Αλάνθαστος κριτής είναι ο λαός. Οσο και να προσπαθούν να τον επηρεάσουν, δεν το κατάφεραν. Τα έργα προχωρούν και γίνονται. Γίνονται πάρα πολύ καλά, όπως το σιντριβάνι της πλατείας, που το επιμελήθηκε γνωστός αξιόλογος αρχιτέκτονας, συνεργάτης του Δήμου, όπου με απλό πρωτοποριακό σχεδιασμό και μικρό κόστος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα άλλαξε την εικόνα.

Κάρφος εν οφθαλμό το νέο αυτό έργο για όλους αυτούς, που προαναφερθήκανε. Η λύπη τους και η πίκρα τους μεγάλη.

Προσωπικά, δεν περίμενα τόση εμπάθεια εκ μέρους τους διότι σε έργα της πόλης μας είθισται όλοι να συμφωνούμε. Είναι φανερό ότι το συμφέρον της πόλης για αυτούς είναι γράμμα κενό, για το λόγο αυτό και αντιδρούν έτσι. Αλλη μία επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, που θα έλεγα, ότι κατάφερε να πνίξει στο μικρό σιντριβάνι, σε αυτή την περίπτωση, το παθογόνο σύστημα, που έχασε τον έλεγχο στην πόλη του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου