ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ρυπαίνουν την πόλη, ταλαιπωρούν τους οδηγούς και υποβαθμίζουν τον Περιφερειακό οι νέες ρυθμίσεις

ρυπαίνουν-την-πόλη-ταλαιπωρούν-τους-ο-492511

Από τον κ. Κυριαζή Βαΐτση, καθηγητή που διαμένει στο Βόλο, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Συνεδρίασαν οι αρμόδιοι για το μποτιλιάρισμα που υπάρχει στο φανάρι «Αστέρια» στην παραλιακή οδό, όταν πολλοί Βολιώτες αλλά και επισκέπτες θέλουν να πάνε ή να επιστρέψουν από το Ανατολικό Πήλιο. Η απόφαση που πήραν είναι να καταργήσουν το εν λόγω φανάρι και να μονοδρομήσουν τον Περιφερειακό και το κομμάτι της παραλιακής Αστέρια – Παναγία Τρύπα, τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής!

Θα εξετάσουμε δύο σενάρια. Είναι πρωί Κυριακής (ώρα αιχμής), θέλεις να πας για μπάνιο στις παραλίες του ανατολικού Πηλίου και φτάνεις στην είσοδο του τούνελ από Βόλο. Θα βλέπεις …απαγορευτικό και εκτροπή μέσα στη Νέα Δημητριάδα. Οι αρμόδιοι επέλεξαν να επιβαρύνουν τα οχήματα με 2 επιπλέον χιλιόμετρα, ΜΕΣΑ στην πόλη, ρυπαίνοντάς τη και ταλαιπωρώντας τους οδηγούς, που θα έχουν να περάσουν επιπλέον 3 φανάρια (Ορμινίου, Αγ. Δημητρίου, 2ο Λύκειο). Παράλληλα προσφέρουν στους κατοίκους της πολύπαθης Νέας Δημητριάδας επιπλέον καυσαέριο και ηχορύπανση που τους …έλλειψε από τα Χριστούγεννα, όταν δόθηκε το τούνελ στην κυκλοφορία! Σημειώστε, πως όταν εσείς θα είστε μποτιλιαρισμένος μέσα στον ιδρώτα στο φανάρι του 2ου Λυκείου, το τούνελ θα είναι σχεδόν άδειο αφού θα δέχεται μόνο οχήματα που επιστρέφουν στην πόλη, τα οποία βέβαια εκείνη την ώρα θα είναι ελάχιστα. Στα Αστέρια δεν θα υπάρχει πλέον μποτιλιάρισμα με τα μέτρα αυτά, αφού αυτό θα έχει μεταφερθεί μέσα στην πόλη!

Δείτε και το άλλο σενάριο για να καταλάβετε την ταλαιπωρία που μας περιμένει. Επιστρέφεις απόγευμα (ώρα αιχμής) από την παραλιακή και είσαι στο κόμβο Αστέρια. Με τις τωρινές συνθήκες αν θες να κινηθείς προς το κέντρο πηγαίνεις παραλιακά, ενώ αν θες να πας στις άλλες συνοικίες ή προς Λάρισα πας από τον Περιφερειακό. Εχεις δηλαδή δύο επιλογές και αντίστοιχα μεγάλη διασπορά της κυκλοφορίας μέσα στην πόλη. Με την απόφαση που πήραν, θα έχεις ΜΙΑ επιλογή, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τον περιφερειακό με επιπλέον ταλαιπωρία, γιατί αν θες να πας κέντρο σε βγάζει από την κοντινότερη διαδρομή (επιπλέον καύσιμα) και αν θες να πας στις άλλες συνοικίες θα έχεις καθυστέρηση αφού πλέον θα έχεις συνοδοιπόρους και τα αυτοκίνητα που θα πήγαιναν από το άλλο ρεύμα της παραλιακής, το οποίο θα παραμένει άδειο!

Θα μου πείτε λύσαμε όμως το μποτιλιάρισμα στα Αστέρια. Σωστά, το μεταφέραμε στην πόλη όμως. Παραδέχθηκαν οι αρμόδιοι πως αν ρυθμίσουν τα φανάρια με συνεχή κίνηση, για αυτούς που από την παραλιακή της Αγριάς θέλουν να μπουν στον περιφερειακό, ο φόρτος θα μειωθεί 75%. Συμφωνούμε. Ετσι δεν θα σταματούν τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση στον περιφερειακό, τόσο απλό! Επιπλέον με τη βοήθεια της Τροχαίας (τις ώρες αιχμής) η οποία θα φροντίζει να γεμίζει και τα δύο ρεύματα Περιφερειακός / Παραλιακή, είναι η ιδανική λύση αξιοποιώντας τη ΜΕΓΙΣΤΗ δυνατή χωρητικότητα και των δύο δρόμων σε οχήματα. Μίλησε ο Δήμαρχος (το έκανε και στο παρελθόν) πως για λόγους ασφάλειας πρέπει να μονοδρομηθεί ο Περιφερειακός. Τώρα πόσα ατυχήματα γίνονται με τα οχήματα να πηγαίνουν σημειωτόν (ώρες αιχμής), θα μας το εξηγήσει ο ίδιος φαντάζομαι…

Θυμηθείτε πως μποτιλιάρισμα υπάρχει και σε άλλα σημεία που ΔΕΝ απασχολούν δυστυχώς τους αρμόδιους όπως π.χ. στα Λεχώνια, την Αγριά και μέσα στην πόλη όπως στην Πολυμέρη, στο φανάρι τους 2ου Λυκείου, στην Αγίου Δημητρίου κ.λπ. Εκεί τα οχήματα θα κολλήσουν (ιδίως μπροστά στο 2ο Λύκειο), ενώ ο Περιφερειακός θα μένει άδειος για …λόγους ασφάλειας! Φτιάξαμε αυτό το ρημάδι το τούνελ με χίλιους κόπους, το δώσαμε στην κυκλοφορία και τώρα τις κρίσιμες ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής που πρέπει να αξιοποιηθεί το μέγιστο εμείς θα το κρατάμε …άδειο. Είναι για γέλια! Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική διαφορετικά θα καμαρώνουμε τα… «αστέρια» μέσα από τα αυτοκίνητά μας και όχι από τη βεράντα του σπιτιού μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου