ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Για την αύξηση τελών στο Δ. Νοτίου Πηλίου

για-την-αύξηση-τελών-στο-δ-νοτίου-πηλίο-500441

Γράφουν οι Αντώνιος Πέτρου, Δημήτριος Καλός, Λουκάς Σφέτσος, Νικ. Διαμάντης και άλλοι

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα διότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου πήρε πρόσφατα μια απόφαση για την αύξηση των τελών ύδρευσης. Συγκεκριμένα, αύξησε το πάγιο ετήσιο ποσό και την κατανάλωση εις το διπλάσιο περίπου μέχρι τα 50 κυβικά και εις το τριπλάσιο (πάνω από ένα ευρώ) για κατανάλωση άνω των 50 κυβ.

Την απόφαση αυτή τη θεωρούμε και απαράδεκτη και μη νόμιμη, διότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος, ούτε με το τοπικό συμβούλιο του χωριού μας, ούτε και με τις συσταθείσες σύμφωνα με το νόμο-Επιτροπές Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Ακόμη σας γνωρίζουμε ότι στις πρώην κοινότητες του πρώην Δήμου Αφετών, τους χειμωνιάτικους μήνες με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε επιβληθεί τέλος κατανάλωσης για ελάφρυνση των κατοίκων.

Πιστεύουμε για την επέμβασή σας και προσβλέπουμε στην αναθεώρηση των απόψεων της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε να φέρει εκ νέου το θέμα στο συμβούλιο και να αναπροσαρμόσει τα επιβληθέντα ποσά, μειώνοντας τα, για να μπορέσουν οι κάτοικοι του χωριού μας να αντιμετωπίσουν το επιπρόσθετο αυτό βάρος των επιβληθέντων τελών.

Αν ο Δήμος επιθυμεί έσοδα, ας νοικιάσει τα εγκαταλελειμμένα χωράφια της περιοχής μας που είναι αρκετά και το αναψυκτήριο στο άλσος του Πευκώνα του χωριού μας, που εδώ και ένα χρόνο παραμένει ανοίκιαστο με… πελάτες πλέον τις νυχτερίδες και αράχνες.

Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, όταν θα πάρετε την επιστολή μας, σας καλούμε να σκεφτείτε, πως η μουχλιασμένη καθημερινότητα, η αναδουλειά, η ανεργία και η φτώχεια μας δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν τα υπεραυξημένα τέλη ύδρευσης που μας έχετε επιβάλει, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δήμους, που όλοι έχουν μειώσει όλα τα ανταποδοτικά τέλη.

Η ζωή όλων μας και το νεράκι που πίνουμε και χρησιμοποιούμε για τις οικιακές μας ανάγκες είναι τα θεία δώρα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν διαπραγματεύονται.

Συμφωνούμε να καταβάλλουμε τα ανάλογα τέλη, όμως όχι τέτοια βεβαρημένα φορτία που δεν τα σηκώνει η πλάτη μας και η τσέπη μας. Τα τέλη κύριοι σύμβουλοι πρέπει να επιβάλλονται σύμφωνα με τις συνθήκες του κάθε χωριού. Οσοι χρησιμοποιούν το νερό του Παναγιώτικου, αυτοί να καλύψουν και τις τρύπες του. Τα έξοδα για το φράγμα δεν θα τα πληρώσουν οι Συκιώτες χωριανοί, αλλά αυτοί που χρησιμοποιούνε το νερό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου