ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το σιντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας

το-σιντριβάνι-της-πλατείας-ελευθερία-500452

Από τον «πλατειάρχη» και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας Βόλου Λάμπρο Μακρή λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τη Δημοκρατική Ιστορική εφημερίδα του Βόλου «Ταχυδρόμο» που με έχουν ανεχθεί και αισθάνομαι την υποχρέωση να τους συγχαρώ δημοσίως για την αντικειμενική και αμερόληπτη προβολή των δικαίων αιτημάτων που αφορούν τα πολλά χρόνια προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Με την επιστολή μου θέλω να πάρω απαντήσεις δημοσίως και με στοιχεία από την ευαίσθητη πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα για τα δύο προβλήματα που με απασχολούν ως Βολιώτη πολίτη.

Συγκεκριμένα για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ερωτώ εάν ο αρμόδιος υπεύθυνος όταν έγινε η διακοπή ρεύματος για μιάμιση ώρα, είχε ενημερώσει γραπτώς την υπηρεσία του ότι δεν υπήρχε πετρέλαιο για να δουλέψει η γεννήτρια και δημιουργηθεί το όλο πρόβλημα ρύπανσης του Παγασητικού.

Στο θέμα του Σιντριβανιού της πλατείας Ελευθερίας για το οποίο σας έπιασε η ευαισθησία ότι κακώς γκρεμίστηκε χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια και μελέτη του ΤΕΕ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, να σας ενημερώσω επειδή έχω 50 χρόνια προσωπική παρουσία στην πλατεία Ελευθερίας, το σιντριβάνι που γκρεμίστηκε υπολειτουργούσε, χρειαζόταν δέκα μεροκάματα κάθε μήνα για να αδειάσουν τα λιμνάζοντα νερά για να δουλέψει το πολύ δέκα μέρες το μήνα, και ήταν εστία μολύνσεως για τους θαμώνες και επισκέπτες της πλατείας και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά λόγω κουνουπιών.

Εάν θέλετε σας προσκαλώ να έρθετε στην πλατεία για να σφυγμομετρήσουμε την κοινή γνώμη για την κατεδάφιση του εκτρώματος του παλιού Σιντριβανιού και εάν συμφωνούν με την αντικατάστασή του με το καινούργιο σιντριβάνι.

Υ.Γ. 1 Παρακαλώ να δημοσιεύσετε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου τα στοιχεία για το πόσο στοίχισε το παλιό Σιντριβάνι και πόσο θα στοιχίσει το νέο καλαίσθητο Σιντριβάνι.

Υ. Γ. 2 Οσο για τον Γίγαντα Μπέο, όσο τον πολεμάτε, τόσο μεγαλύτερη αξία παίρνει. Το όνομα Μπέος ενόχλησε και ενοχλεί πολύ κόσμο ακόμη. Κουράγιο και Υπομονή μέχρι το 2019».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου