ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μπόλιασμα Ελιάς, προετοιμασία της γιορτής του ΠΕΛΙΤΙ στον Παλιό Πλάτανο

μπόλιασμα-ελιάς-προετοιμασία-της-γιο-534157

Από τον Παναγιώτη Λυπημένο λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι των παραδοσιακών ποικιλιών και καλλιεργειών επανερχόμαστε …δριμύτεροι. Πριν από μήνα περίπου, κλαδεύοντας τις ελιές, δεχτήκαμε -μετά χαράς βεβαίως- την προσφορά του φίλου γεωπόνου κ. Τάκη Μπίκα να μας δείξει πως μπολιάζουμε την ελιά σε ευθετότερο χρόνο και καταλληλότερες καιρικές συνθήκες.

Ηρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και είμαστε έτοιμοι να μπολιάσουμε ελιές την επόμενη Κυριακή 10/5. Οπως και στις προηγούμενες δράσεις της ομάδας μας το ραντεβού μας θα είναι στο Συνεταιρισμό (Πεύκα) του Πλατάνου γύρω στις 10:30 το πρωί φυσικά. Θα πάμε σε κοντινό ελαιοπερίβολο όπου ο κ. Τάκης θα μας μεταδώσει την πολύχρονη εμπειρία του σαν γεωπόνος και καλλιεργητής και όλοι θα πιάσουμε να μπολιάσουμε, κάνοντας κυριολεκτικά χειροπιαστή αυτή την παμπάλαια γνώση. Η συνέχεια, όπως πάντα, με κολατσιό (που πρέπει να φροντίσει ο καθένας) και σχετική κουβεντούλα στην πλατεία του Παλαιού Πλατάνου.

Με την ευκαιρία αυτής της ανακοίνωσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε και για τη γιορτή μας που θα γίνει και αυτή που αλλού …στην παραπάνω δροσερή πλατεία, την Κυριακή 17/5 στις 11:00 το πρωί. Σχετικά με τη γιορτή και το πρόγραμμά της θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα, όμως θέλουμε με αυτή την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους φίλους καλλιεργητές που σκοπεύουν να φέρουν σπόρους και φυτά στη γιορτή, για κάποια ουσιώδη θέματα που θα βοηθήσουν την καλύτερη οργάνωση και θα μειώσουν το άγχος της …τελευταίας στιγμής για τους εθελοντές και διοργανωτές.

Το Πελίτι έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και φυσικό είναι να δέχεται κάθε καλόπιστη, αλλά και κακόπιστη δυστυχώς, κριτική. Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι δεχόμαστε και παρέχουμε κάθε λογής σπόρους δωρεάν, δεν είναι όμως δυνατό να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τις ιδιαιτερότητες κάθε ξεχωριστής ποικιλίας που μας προσφέρεται. Αποφασίσαμε λοιπόν να μη γίνουν δεκτοί σπόροι και φυτά την ημέρα της εκδήλωσης, εκτός μόνο από φίλους καλλιεργητές που έρχονται από μακριά και με τον όρο να έχουν οπωσδήποτε επικοινωνήσει μαζί μας. Και βέβαια κάθε καλλιεργητής να βρίσκεται στον πάγκο ανταλλαγής για να παρέχει μαζί με τους σπόρους και όποια σχετική πληροφορία, παίρνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για ό,τι προσφέρει. Σίγουρα και πάλι κάποιοι δεν θα μπορέσουν να βρεθούν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα κι εμείς τους χρειαζόμαστε όλους! Ειδοποιούμε λοιπόν από τώρα κάθε καλλιεργητή που δεν μπορεί να παρευρεθεί, να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας δίνοντάς μας μαζί με τους σπόρους -σε περίπτωση που δεν τους έχει ο ίδιος συσκευάσει- τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να συνοδεύουν κάθε φακελάκι με σπόρους: Ονομασία ποικιλίας, έτος συγκομιδής, όνομα και τηλέφωνο καλλιεργητή.

Πιστεύοντας ότι με τη βοήθεια κάθε καλόπιστου ανθρώπου που έρχεται κοντά μας γινόμαστε κάθε χρόνο λίγο καλύτεροι, συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο και σας περιμένουμε στο επόμενο ραντεβού μας. Καλή αντάμωση!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974374582,2422025953,2422021269,6939585750».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου