ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

23o Συνέδριο Ομίλων ΖΟΝΤΑ Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου στην Αθήνα

23o-συνέδριο-ομίλων-ζοντα-ελλάδας-κύπρου-536331

Γράφει η Λέλα Χατζηβασίλογλου

Με τη χαρά και την προσμονή συνάντησης με φίλες και γνωστές Ζοντιανές, ξεκινήσαμε την Παρασκευή 27 Μαρτίου από το Βόλο οι Ζοντιανές Ευαγγελία Σαράντη Πρόεδρος Ομίλου Ζόντα Βόλου, Λίτσα Στρούγγη μέλος, Λέλα Χατζηβασίλογλου ταμίας, για να παρευρεθούμε στο συνέδριο που διοργάνωνε ο Ομιλος ΖΟΝΤΑ Αθηνών.

Το απόγευμα της Παρασκευής παρευρεθήκαμε στο Συμβούλιο Προέδρων παρουσία της Ursulla Werner, Κυβερνήτη περιφέρειας 14 όπου περιλαμβάνονται οι χώρες Γερμανία – Ελλάδα – Λίβανος – Ιταλία – Ουγγαρία – Αυστρία – Κροατία – Κύπρος. Το βράδυ αργά παρετέθη δείπνο σε ταβέρνα της Πλάκας προσφορά του Ομίλου Αθηνών.

Την επομένη, Σάββατο 28/3 το πρωί έγινε η έναρξη του Συνεδρίου στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου με αυτόματη μετάφραση (ακουστικά) στα Αγγλικά και Ελληνικά. Συντονίστρια η δημοσιογράφος και μέλος του Ομίλου Αθηνών Χριστίνα Μανιά. Χαιρέτησαν η Πρόεδρος Ο.Ζ. Αθηνών Λίτσα Καλυβίτου, η Διοικητής Περιοχής 04 (Ελλάδα – Λίβανος – Κύπρος) Πέπη Ορφανίδου και η Κυβερνήτης Περιφέρειας Ursulla Werner που ταξίδεψε στην Αθήνα από την Αυστρία ειδικά για να παραστεί στο Συνέδριο. Ομιλητές η κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή καθηγήτρια Οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων», ο κ. Δημήτριος Αλεξόπουλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών με θέμα «Η έννοια της νοημοσύνης, τρόπος μέτρησής της και κληρονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που την επηρεάζουν» και η κα Λάουρα Αλιμπράντη καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα « Ιδιότητα του πολίτη και έμφυλοι αποκλεισμοί». Με το τέλος κάθε ομιλίας έγινε εκτενής συζήτηση με τις παρευρισκόμενες.

Μετά το διάλλειμα για καφέ, ακούσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από την Ζοντιανή Κίκα Ζήτη (πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ζόντα) υπεύθυνη επιτροπής για την νομική ενημέρωση και συνηγορία για τη θέση της γυναίκας με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Κατόπιν έλαβε τον λόγο η Ζοντιανή Ρούλα Γκλεζάκου πρώην Διοικητής με θέμα «Ενημέρωση για Ζοντιανά θέματα». Κατόπιν μίλησε η Κυβερνήτης Ursulla Werner και αναφέρθηκε σε θέματα όλων των Ομίλων της περιφέρειας 14. Ακολούθησε ομιλία από την Κύπρια Ζοντιανή Γαβριέλλα Σαμαρά Παφίτη (πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς ΖΟΝΤΑ) και ομιλία της επίσης Κυπρίας Ζοντιανής Μαρίνας Παπαδοπούλου (μέλος της επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΖΟΝΤΑ στην περιοχή 04 της περιφέρειας 14). Κατόπιν έγινε η παρουσίαση δραστηριοτήτων όλων των Ομίλων από τις Προέδρους των και η ανάγνωση πρακτικών του 22ου συνεδρίου που έλαβε χώρα στη Λευκωσία (Μάρτιος 2014) από τη Διοικητή της περιοχής κ. Πέπη Ορφανίδου.

Στη συνέχεια έγινε βράβευση καταξιωμένων μελών από τον Ομιλο Αθηνών και επιλογή Ομίλου για το επόμενο (24ο) συνέδριο, το οποίο ανέλαβε Ομιλος Πειραιώς. Τελευταία έγινε το καθιερωμένο Memorial Service στη μνήμη των Ζοντιανών που δεν είναι πια μαζί μας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας (Σάββατο 28/3) εδόθη πλουσιότατο δείπνο στην όμορφη αίθουσα του St. Georges Lycabettus και την επομένη Κυριακή 29/3) επίσκεψη στο σπουδαιότατο Μουσείο Ακροπόλεως με επίσημο ξεναγό.

Ετσι με την καρδιά μας γεμάτη φιλικά αισθήματα και αγάπη αποχαιρετήσαμε τις φίλες Ζοντιανές με την ελπίδα να συναντηθούμε όλες ξανά στο επόμενο συνέδριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου