ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Παρέμβαση για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

παρέμβαση-για-το-πρόγραμμα-ενίσχυσης-542393

Για το εκσυγχρονισμό του Προγράμματος Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών κατέθεσαν ερώτηση στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου.

Οι δύο βουλευτές Μαγνησίας ζητούν από το Υπουργείο να δεσμευτεί πότε σκοπεύει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Προγράμματος Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών.

Οπως τονίζουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου «το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών είναι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την κοινωνική στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανικανότητας για εργασία και των παιδιών που έχουν στερηθεί τους γονείς τους. Τελευταία φορά που έγινε παρέμβαση στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4051/60, ΠΔ. 108/83 και ΠΔ 148/1997) ήταν το 1997, γεγονός που καταδεικνύει την αδιαφορία της πολιτείας για το εν λόγω πρόγραμμα και για παροχή ουσιαστικής προστασίας των παιδιών των οποίων οι γονείς αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Ενα κράτος δικαίου οφείλει ούτως ή άλλως να στέκεται στο πλευρό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ακόμα πιο επιτακτική γίνεται η υποχρέωση αυτή σε καιρούς όπου η δραματική αύξηση της ανεργίας έχει επηρεάσει καταλυτικά το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Για τον παιδίατρο της Σκιάθου

Στο μεταξύ ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει ως αναφορά την επιστολή του μοναδικού παιδιάτρου του ΕΣΥ σε ολόκληρο το σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων (Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος), με την οποία ζητά να σταματήσει η συνέχιση της τακτικής των συνεχών μετακινήσεών του από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου υπηρετεί, προς το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου και ζητά από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα του ΓΝΝΒ και να σταματήσει η τακτική των υποχρεωτικών μετακινήσεων του παιδιάτρου, που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην παιδιατρική κάλυψη της περιοχής των Β. Σποράδων (ΚΥ Σκοπέλου, ΚΥ Σκιάθου, ΠΙ Αλοννήσου, για τα οποία ήδη έχουν κατατεθεί από τον βουλευτή σχετικές αναφορές) και μάλιστα ενόψει της θερινής περιόδου όπου η Σκιάθος αναμένεται να υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου