ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων

δασ-οτα-κάτω-τα-χέρια-από-τα-χρήματα-τω-555244

Από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάνω ανακοίνωση:

“Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης» δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων φορέων (Δήμοι, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, ΑΕΙ-ΤΕΙ κ.ά.).

Για να ικανοποιήσουν με κάθε τρόπο τις απαιτήσεις των τοκογλύφων, όπως τους αποκαλούσαν, μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος μετατρέποντας σε ρέπος χρήματα του λαού προορισμένα να καλύψουν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και υπηρεσίες. Προδιαγράφουν το μέλλον μας σε επίπεδο δεκαπενθημέρου, αφού εξαιρούν μόνο τα διαθέσιμα που καλύπτουν αυτό το χρονικό διάστημα-δηλαδή ούτε καν για τη μισθοδοσία του μήνα και άλλες βασικές λειτουργίες. Συνεχίζουν με αυτόν τον τρόπο την πρακτική του λεγόμενου «εσωτερικού δανεισμού», ενόψει και των αυξημένων υποχρεώσεων για την πληρωμή του κρατικού χρέους προς την πλευρά του ΔΝΤ (Δόση 750 εκ. στις 12 Μαΐου), οι οποίες, σύμφωνα και με τη δήλωση Βαρουφάκη θα εκπληρώνονται στο ακέραιο και «εις το διηνεκές». Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τη σύναψη της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας που είναι ήδη στα σκαριά, προσπαθώντας να καθαγιάσουν στις συνειδήσεις των εργαζομένων τα προηγούμενα «κουρέματα» και τη σφαγή του PSI και να αποσπάσουν την ανοχή τους λέγοντας υποκριτικά ότι θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Απέναντι σ’ αυτό το πλαίσιο η πλειοψηφία του Συλλόγου στέκεται κατώτερη των περιστάσεων, όπως στάθηκε και τόσα χρόνια, αφού ακολουθεί για ακόμη μια φορά τον δρόμο του συμβιβασμού, δείχνοντας στάση αναμονής κι ανοχής στην νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργώντας αυταπάτες στους συναδέλφους ότι μπορεί να βρεθεί λύση.

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαία η στάση των εκπροσώπων του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, των παρατάξεων του Συλλόγου μας( ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ), που στη δεύτερη συνεχή συνεδρίαση δεν προχώρησαν στη συγκρότηση του νέου ΔΣ του Συλλόγου μας, με την απαίτηση να διαλυθεί το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Μαγνησίας, δηλαδή στην ίδια γραμμή με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΠΟΕ -ΟΤΑ, που ενώ μοστράρουν ανέξοδο-αντιμνημονιακό αριστεριλίκι, ουσιαστικά κλείνουν την πόρτα σε Σωματεία, Συλλόγους και χιλιάδες συμβασιούχους –εργαζόμενους , στηρίζοντας στη πράξη χρόνια τώρα, όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών, ( όπως η συμφωνία τους για την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου).

Είναι οφθαλμοφανής ο βρώμικος ρόλος που παίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μπάλλας που ενώ στα λόγια συμφωνεί δήθεν με την ΔΑΣ- ΟΤΑ για αντιπροσωπευτικό- αναλογικό προεδρείο, στη πράξη ψηφίζει λευκό καταλήγοντας να λέει : ” δεν πειράζει και η ΑΔΕΔΥ, ενάμιση χρόνο, μια χαρά λειτουργεί χωρίς προεδρείο…Εδώ γίνονται συγκυβερνήσεις και τα βρίσκουν τα κόμματα, και δεν μπορούμε να τα βρούμε εμείς;”

Προφανώς εννοεί την προηγούμενες συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τους εφαρμοστικούς, αλλά και την τωρινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, μεταξύ άλλων, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ως “πάγιο αίτημα των θεσμών”, υφαρπάζει τα αποθεματικά των Δήμων.

Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη, χυδαία, ομολογία για το εργατικό κίνημα, η φράση του πρώην ΠΑΣΚΕ και νυν Συριζαίου εκλεγμένου με την ενιαία παράταξη, Απ. Τζουρβατζη ότι “ακόμη και μέλος της Χρυσής Αυγής θα έβαζα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο , αρκεί να έφερνε ψήφους”.

Είναι προφανές ότι στον πολιτικό “μπαξέ” τους χωράνε όλοι, εκτός από τους συμβασιούχους- εργαζόμενους. Αλλά ο Σύλλογος όπως και η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι τσιφλίκι τους.

Δεν θα τους περάσει. Έχουμε χρέος, όπως ακριβώς ορίζει το καθήκον, οι επιδιώξεις τους να αποτύχουν.

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ -ΟΤΑ Μαγνησίας με αίσθημα ευθύνης και σθένος δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων να συνδικαλίζονται διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με τους μεγάλο ιδιώτες έξω από τους Δήμους της Μαγνησίας. Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί, τις άλλες παρατάξεις του Συλλόγου μας, ΕΔΏ και ΤΩΡΑ, σε έκτακτη συνεδρίαση, χωρίς προφάσεις και αναβολές με τη δικαιολογία «της αδιαθεσίας», ώστε να αποφασισθεί για αύριο Πέμπτη 23 Απρίλη, στάση εργασίας στις τελευταίες ώρες της κάθε βάρδιας, με έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Δημαρχείο του Βόλου στις 12 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε δε ότι η μισθοδοσία καλύπτεται μόνο για το επόμενο 15ήμερο, αφού από την υποχρεωτική δέσμευση εξαιρούνται μόνο τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων; Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μη συναινέσουν στη δέσμευση των διαθεσίμων που αποτελούν ένα μέρος από τον πλούτο που παράγουν οι ίδιοι. Να διεκδικήσουν την επιστροφή όλων των απωλειών που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια. Να απαιτήσουν να μην υπάρξει καμία συμφωνία, κανένας συμβιβασμός με τους δανειστές. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής και το λαό στην εξουσία.

Για να ανοίξουμε τη λεωφόρο της λαϊκής εξουσίας καλούμε όλους τους εργαζομένους της Μαγνησίας να πορευθούν μαζί μας στους δρόμους του Αγώνα, της Μνήμης και της Τιμής των θυσιών της Εργατικής Τάξης συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου, με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου