ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας

η-συγκρότηση-του-νέου-δ-σ-στο-σύλλογο-ερ-561717

Από την ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεν μας εκπλήσσει η στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων στη προχθεσινή συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Και κυρίως δεν μας εκπλήσσει το γεγονός, ότι με «στολή παραλλαγής» εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπάλλας γιατί αν και στα λόγια πρότεινε αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, στην πράξη στήριξε την πρόταση της ενιαίας παράταξης για προγραμματικό, ούτε καν ψηφίζοντας την πρότασή του.

Στη συνεδρίαση – παρωδία, η οποία θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα 20 Απρίλη, επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μία φορά, όσα προειδοποιούσαμε τους συναδέλφους ότι θα γίνουν πριν τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας:

Η ενιαία παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ) πρότεινε μία από τα ίδια, δηλαδή προγραμματικό προεδρείο γιατί λέει «το αποτέλεσμα τους δικαίωσε», προφανώς αποτιμώντας το αποτέλεσμα με μεγεθυντικούς φακούς, ενώ ζήτησαν από τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ δήλωση «μετανοίας μετά βδελυγμίας και με συμμόρφωση» στις διασπαστικές μεθοδεύσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πετάει έξω από τα συνέδρια της, τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αλλά και τους Συλλόγους και τα Κλαδικά Συνδικάτα που τους στηρίζουν, ακριβώς για να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην αρχή πρότεινε αναλογικό- αντιπροσωπευτικό, στη ώρα της ψηφοφορίας όχι μόνον αρνήθηκε να ψηφίσει, εν συνεχεία έκανε νέα πρόταση για «αντιπροσωπευτικό-αναλογικό -όλοι μαζί με προγραμματικό πλαίσιο», και να βρεθεί, όπως είπε, «μία φόρμουλα χωρίς αλλαγή του καταστατικού και όχι μέσα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης για την εγγραφή των συμβασιούχων στο Σύλλογο μας».

Βεβαίως, ούτε, αυτή του η πρότασή του, δεν έτυχε της στήριξης του από τον ίδιο, γιατί όπως είπε η εκπρόσωπος της ενιαίας παράταξης Θ. Στάχτου, «δεν καταλάβατε, ο Διονύσης λέει την πρότασή του, αλλά αν δεν συμφωνήσει η παράταξή μας δεν την ψηφίζει. Και η παράταξή μας δεν συμφωνεί. Ετσι δεν είναι Διονύση;;;» – «Ακριβώς έτσι» απαντά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επηρμένη φλυαρία και τσαλίμια μεταξύ τους σε βάρος των εργαζομένων μεθοδεύοντας «προεδρείο -όλοι μαζί- μια ωραία, νέα συγκυβέρνηση», γιατί όπως είπαν « το αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο είναι παρωχημένο», υμνώντας την ίδια γραμμή της υποταγής και του συμβιβασμού που ακολουθούν στην μακρόχρονη πορεία τους, με σφηνωμένες τις καρέκλες και τα οφίτσια, στη σίγουρη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Γιατί αλλιώς δεν έχουν και λόγο ύπαρξης.

Εφθασαν στο σημείο πραξικοπηματικά να μην δώσουν τα χρήματα για την μετακίνηση των δύο εκλεγμένων από τα νησιά αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους γιατί οι συνάδελφοι έκαναν το αυτονόητο καθήκον τους απέναντι στους δεκάδες εργαζόμενους – μέλη του Συλλόγου που τους εξέλεξαν.

Και παρά τη διάταξη του καταστατικού που λέει ότι «τα έξοδα από τις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλύπτονται από το ταμείο του Συλλόγου», η πρώην ταμίας Α. Καραμανλή επικαλέστηκε ότι «με βάση το νόμο έχει διασφαλίσει μόνον τα χρήματα των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ», θαρρείς και γνώριζε πόσοι αντιπρόσωποι, θα προέκυπταν από τις πρόσφατες εκλογές.

Παραπέμπουν το θέμα δε, «στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αν και εφόσον, αυτό αποφασίσει αν θα καλύπτει ή όχι τα έξοδα των μετακινήσεων».

Προσπάθησαν, ωστόσο, γιατί έτσι τους βολεύει για λόγους αυτονόητους, ενόψει και του 43ου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να προσπεράσουν απόφαση του Δ.Σ. ότι «με την επιστροφή από κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, παραδίδονται από τα μέλη οι αποδείξεις της διαμονής στα ξενοδοχεία, στο ταμείο του Συλλόγου».

Τρέμουν στο άκουσμα και μόνον της αναζωογόνησης του κινήματος γι’ αυτό πολεμούν κάθε αγωνιστικό του σκίρτημα, γι’ αυτό και «αξιοποιούν» κάθε διαθέσιμο μέσο, από συκοφαντίες και αήθεις επιθέσεις μέχρι και τις συνδρομές των εργαζομένων για τα πολιτικά παιχνίδια τους, γιατί ακριβώς αυτό θέλουν: καθηλωμένο Σύλλογο – τσιφλίκι τους για τις προσωπικές και τις κομματικές φιλοδοξίες τους, στην υπηρεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε βάρος των συναδέλφων.

Οσο όμως και να προσπαθούν να το κρύψουν, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ουσία, τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Τους πήρανε χαμπάρι. Κι αν θέλουν να το παραβλέπουν με τερτίπια και φακιρικά, μια βόλτα από τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα τους το θυμίσει.

Τους υπενθυμίζουμε δε, ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η πάγια θέση της ΔΑΣ-ΟΤΑ είναι αντιπροσωπευτικό και αναλογικό προεδρείο και ότι τα εμπόδια που συνεχίζουν να βάζουν στους εκλεγμένους της ΔΑΣ-ΟΤΑ, των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, είναι το καύσιμο για να παλέψουμε ακόμη πιο οργανωμένα και αποφασιστικά ορθώνοντας ανάστημα απέναντι σε Ε.Ε, Συγκυβέρνηση, Δημοτικές Αρχές, μεγαλοιδιώτες, και κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Καλούμε δε, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή 1η Μάη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, στο Δημαρχείο του Βόλου, φρενάροντας τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και πολιτικές, για να δώσουμε αποστομωτική απάντηση, στους εργατοπατέρες παλαιάς και νέας κοπής και στην πολύτιμη συνδρομή τους για την εφαρμογή όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, μέσα από παλιούς και νέους κοινωνικούς διαλόγους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου