ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

O σύγχρονος Ερντογάν Πασάς

o-σύγχρονος-ερντογάν-πασάς-561782

Του Παύλου Μαβίδη

Η αναίδεια και η θρασύτητα των Τούρκων πασάδων ξεπέρασε τα όρια της λογικής των διεθνών νόμων, αποφάσεων και διατάξεων. Η στρατοκρατούμενη Τουρκία με την εκσυγχρονισμένη επιφανειακά μορφή της και με την απόλυτη ανοχή και στήριξη των «συμμάχων… ΜΑΣ» (Αλί αλί και τρισαλί) ποτέ της δεν ξέχασε την επεκτατική της πολιτική σε βάρος διαφόρων λαών (Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων, Εβραίων και κυρίως των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου) ακόμα και με γενοκτονίες.

Η πρόσφατη αναγνώριση και από τον Πάπα της γενοκτονίας των Αρμενίων στις 24 Απριλίου του 1915 (1.500.000 Αρμένιοι εξοντώθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους), δεν ενόχλησε καθόλου τον Ερντογάν Πασά. Από το ένα αυτί σας να μπαίνει και από το άλλο να βγαίνει στο άκουσμα παρόμοιων αναγνωρίσεων είπε ο Ερντογάν Πασάς. Η Τουρκία δεν ξεχνά την Οθωμανική αυτοκρατορία και ποτέ της δεν έπαψε να βλέπει την Ελλάδα προέκτασή της. Σε ερώτηση μάλιστα δημοσιογράφου τι θα κάνει αν και η Αμερική αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, όπως άλλωστε έκαναν και δεκάδες άλλες χώρες και οργανισμοί, ο Ερντογάν Πασάς είπε: «αν γίνει αυτό τότε και η Αμερική θα πάρει την απάντησή της». Η Τουρκία ζει το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και του παντουρκισμού. Τα συμφέροντα όμως των «συμμάχων ΜΑΣ» επιτρέπουν την Τουρκία να μη σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να γράφει στα παλιά των υποδημάτων της καταδικαστικές αποφάσεις των διεθνών οργανισμών και να αμφισβητεί διεθνείς συμφωνίες.

Παρόλο που η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο με τόσες γενοκτονίες στον 20ο αιώνα (1915 Αρμένιοι, 1919 Ελληνες του Πόντου, Ασσύριοι, Εβραίοι, σήμερα οι Κούρδοι) παραμένει το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ και της Αμερικής. Εχει τη στήριξη της Γερμανίας στην οποία οφείλει και τα τότε σχέδια των Τούρκων για την εξόντωση των λαών. Επίσης όλο το σιδηροδρομικό της δίκτυο το έφτιαξαν οι Γερμανοί.

Δεν έλαβε μέρος ούτε στον α’ ούτε στο β’ παγκόσμιο πόλεμο και οι «σύμμαχοί ΜΑΣ» τους βράβευσαν για την απουσία τους. «Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες έλεγαν οι σύμμαχοί ΜΑΣ αλλά η Τουρκία είναι το δικό μας παιδί».

Για αυτό χάρμα οφθαλμόν είναι σήμερα ο σύγχρονος Ερντογάν πασάς αφέντης της τουρκικής αυτοκρατορίας. Πασεμένος πασεμένος (παχύς παχύς), φεγγαροπρόσωπος στο άδειασμά του και νηστικός, δεν κρύβει την επιθυμία του να φάει ό,τι υπόλοιπο ελληνικό έμεινε.

Τον χαίρεσαι τον άνθρωπο με την παμπόνηρη πάντοτε και καιροσκοπική πολιτική του. Εμείς ιστορικά λέει ο Ερντογάν πασάς είμαστε φίλοι με την Ελλάδα, γίναμε και κουμπάροι (Καραμανλής), θέλουμε να είμαστε καλοί γείτονες, επιθυμούμε το διάλογο για να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας. Καρντάση! ο Ερντογάν πασάς. Αφερίμ – αφερίμ, άνοιξε ο άνθρωπος την καρδιά του και μίλησε έξω από τα δόντια για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Τίποτα δε μας χωρίζει είπε ο Ερντογάν πασάς και ο βεζύρης του Νταβούτογλου, ζήσαμε μαζί χρόνια (δε λέω υπήρξαν και κάποιες χρονικές στιγμές ειρηνικές) σας βρήκαμε εδώ στη γη του Μικρασιατικού Πόντου, όταν ήρθαμε από τα βάθη της Μογγολίας και γιαβάς – γιαβάς (σιγά – σιγά) δόξα τον Αλλάχ σας ξεριζώσαμε, σας γενοκτονήσαμε, σας σιχτιρίσαμε από τη γη σας που την κατοικούσατε για χιλιάδες χρόνια.

Ητανε γραφτό, έπρεπε να γίνει. Δεν έχει μεγάλη σημασία που εδώ και 562 χρόνια οι πρόγονοί μας άλωσαν την Πόλη και μετά την Τραπεζούντα. Εμείς από τότε θέλουμε διάλογο για να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας. Μη δίνετε σημασία που σφάξαμε 350.000 Ελληνες του Πόντου, που κάψαμε τη Σμύρνη, αυτό ήτανε μια φιλική χειρονομία στα καρντάσια μας του Έλληνες. Ναι! Τζάνουμ είπε με πειστικότητα και χαμογέλασε δείχνοντας τα δόντια του.

Εμείς συνέχισε ο Ερντογάν πασάς ποτέ δεν αμφισβητούμε τα σύνορα, αναγνωρίζουμε τις διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει, ανεξάρτητα αν σας πήραμε το 1922 το Μικρασιατικό Πόντο, ανεξάρτητα αν το Σεπτέμβρη του 1995 διώξαμε βιαίως τον ελληνικό πληθυσμό από την Κων/πολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Ητανε μια φιλική χειρονομία, καρντάσια είμαστε! Εμείς πάντα το λέμε ότι μόνο μέσα από το διάλογο θα λύσουμε τις διαφορές μας. Το 1974 σκλαβώσαμε τη μισή Κύπρο και μέχρι σήμερα προστατεύουμε τα συμφέροντά σας, άλλωστε ολόκληρο νησί τι θα το κάνετε;

Βλέπετε, είπε ο Ερντογάν πασάς, αφέντης πάντοτε οι Τούρκοι κάνουμε φιλικές χειρονομίες προς την Ελλάδα, σας στείλαμε γεωτρύπανα για αναζήτηση πετρελαίου και αέριου σε Κύπρο και Αιγαίο πέλαγος γιατί όχι και στο Ιόνιο πέλαγος καρντάσια είμαστε. Βλέπετε πάντοτε εμείς κάνουμε προτάσεις για το καλό της Ελλάδας, καιρός είναι να κάνετε κι εσείς κάτι για την Τουρκία.

Ας πούμε θα μπορούσε η Ελλάδα να μας χαρίσει μισές βραχονησίδες, όπως τα Ίμια, τη Γαύδο της Κρήτης… τι θα τις κάνετε τόσες που έχετε στο Αιγαίο; Άλλωστε γείτονες είμαστε μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά (και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν Έλληνες που θα έλεγαν δε βαριέσαι και τι έγινε αν δίναμε ορισμένα ξερονήσια… Δυστυχώς).

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι παγκοσμίως είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε ξερονήσι ή βραχονησίδα να έχει τη δική της ΑΟΖ. Ασφαλώς ο Ερντογάν πασάς δεν ξεχνά και τη Θράκη και κάθε τόσο όλο και βάζει ζητήματα μειονοτήτων.

Με άλλα λόγια η Ελλάδα πάντα για την Τουρκία πρέπει να είναι το γιουσουφάκι της επεκτατικής πολιτικής της. Η Ελλάδα πάντοτε πρέπει να δίνει δείγματα γραφής, καλής γειτονίας για την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και την Αμερική, ώστε η Τουρκία να κάνει γενοκτονίες σε λαούς ιστορικούς και ομόθρησκους, όπως οι Αρμένιοι. Όσο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες τόσο είναι έτοιμη να διαπράξει και άλλες όπως σήμερα κάνει στους Κούρδους.

Επιτέλους ας βρεθεί κάποιος και μάλιστα να είναι Ελληνας που θα πει αφερίμ – αφερίμ και άει σιχτίρ Ερντογάν πασά, αφέντη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου