ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΕΛ… ζουν το «όνειρό τους» και οι Ελληνες τον «εφιάλτη τους»

στην-κυβέρνηση-συριζελ-ζουν-το-όνει-604468

Γράφει ο Παύλος Μαρκάκης, π. Βουλευτής Μαγνησίας

Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη πλέον ανάμεσα στα προεκλογικά σενάρια και τις μη ρεαλιστικές υποσχέσεις της και στην πραγματικότητα.

Ο πρώτος ενθουσιασμός που καλλιέργησαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και οι ψευδαισθήσεις που δημιουργήθηκαν στους πολίτες εξανεμίζεται, μπροστά στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες καθημερινά.

Τα ξεκάθαρα προμηνύματα για την οικονομία, καταγράφηκαν από τη μαζική φυγή των μακροπρόθεσμων επενδυτών από το Χρηματιστήριο της Αθήνας και την καθημερινή φυγή ακόμη και των μικροκαταθέσεων από τις Τράπεζες

Μπροστά σ’ αυτή την ελάχιστη οικονομική ρευστότητα και την μέγιστη αβεβαιότητα η κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγανδιστική ρητορική της και τα επικοινωνιακά τρικ για δήθεν «πρωτοβουλίες», αβέβαιες «επιτυχίες» και αμφιλεγόμενους «ηρωισμούς».

Πέφτει επανειλημμένα σε αντιφάσεις λόγων και έργων, τις οποίες επιχειρεί να ξεπεράσει επιδιδόμενη συνεχώς αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν.

  • Το «πυροτέχνημα» για μη διάθεση κρατικών αυτοκινήτων στους Βουλευτές, για το οποίο εισέπραξε έως και τα «χειροκροτήματα» των πολιτών, κατέρρευσε εν μία νυκτί, όταν σχεδόν το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών αιτήθηκε την απόκτησή τους.
  • Η ρητή προεκλογική «δέσμευση» για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 753 ευρώ από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας μετατράπηκε από το «εδώ και τώρα» σε «αργότερα και λιγότερα» και με αρκετή αβεβαιότητα.
  • Το Νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, που η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά στο έπακρο για να μειώσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου, αποδείχθηκε κατώτερο του αναμενόμενου.
  • Η δε προεκλογική «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνή διάσκεψη για το χρέος και για διαγραφή του μεγαλύτερου και επονείδιστου μέρους του κατάντησε να «διερευνάται» μονομερώς από μια παρέα της κας Κωνσταντοπούλου.
  • Το ισχυρό της χαρτί, ο Υπουργός των Οικονομικών, έχει χάσει το κύρος του και η σοβαρότητα των λεγομένων του αμφισβητούνται σε σημείο χλευασμού.
  • Και το τραγικότερο.. Ο ΕΝΦΙΑ που θα είχε καταργηθεί αμέσως. Συζητείται να παραμείνει για το 2015 και βλέπουμε.. Νομίζουν ότι θα κοροϊδέψουν τους πολίτες με την αλλαγή μόνο του ονόματος;

Είναι προφανές ότι όλες οι κυβερνητικές παλινωδίες και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη οδηγούν σε αδιέξοδο τη χώρα και την οικονομία, παρατείνουν την πολιτική αβεβαιότητα, την οικονομική αστάθεια και τους φόβους των πολιτών για το «αύριο» της χώρας.

Σήμερα «οι μάσκες» πλέον δεν υπάρχουν καν για να πέσουν. Πριν υπάρξουν λοιπόν μεγαλύτερες δυσάρεστες συνέπειες για τη χώρα μας, η κυβέρνηση οφείλει να απευθύνεται με ειλικρίνεια στους πολίτες και αναπόφευκτα να προσαρμοσθεί σε μικρά και σταθερά βήματα, με ρεαλιστικούς στόχους και συμμαχίες αντί για «επικοινωνιακές διαπραγματευτικές νίκες» και ουτοπικές εξαγγελίες.

Η αριστερή προπαγάνδα… να μην πιστεύουμε στα μάτια μας αλλά να ακούμε μόνο τη ρητορεία τους δεν γίνεται αποδεκτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου