ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Για την απόφαση των Βρυξελλών

για-την-απόφαση-των-βρυξελλών-606646

Γράφει ο Αχιλλέας Γκέσκος

Ωραία, πετύχαμε το ακατόρθωτο. Εξασφαλίσαμε στις 3 το πρωί ότι δεν πρόκειται να εξωπεταχθούμε από την Ευρωζώνη τις επόμενες μέρες (μία εβδομάδα). Εχουμε συνεπώς τον άπειρο… χρόνο που χρειαζόμαστε, όπως έλεγε και κος Υπουργός επί των Οικονομικών, για να προτείνουμε λεπτομερώς τα απαραίτητα μέτρα που -εμείς μόνοι μας- θα αποφασίσουμε να πάρουμε, να αξιολογηθούν από τους B.G. και τους «υπαλλήλους» τους στην Αθήνα, ώστε να εκταμιευθούν οι «δόσεις» που δεν θέλουμε, γιατί λεφτά υπάρχουν. Ευτυχώς, λοιπόν πετύχαμε έναν «αξιοπρεπή συμβιβασμό» με τους άκαρδους γραφειοκράτες των Βρυξελλών -ευτυχώς εμείς τη λέξη γραφειοκρατία ούτε που την έχουμε ακούσει ποτέ- και οσονούπω θα επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Εν αναμονή επομένως των μέτρων που θα προτείνουμε -σαφώς πλέον και όχι με δημιουργική ασάφεια- με τα οποία προφανώς θα ανακάμψει η παραπαίουσα οικονομία μας κάθε ένα μέλος της κυβέρνησης θα πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο για να προτείνει -όχι από τηλεοπτικά πάνελς- γραπτώς, κοστολογημένους νόμους, διατάξεις κ.λ.π. αυτά να αξιολογηθούν από τους Βee Gees, να ψηφισθούν από την Ελληνική Βουλή κ.λ.π.

Σαν ενεργός πολίτης και ενδιαφερόμενος για την σωτηρία της χώρας μου, προτείνω κάθε Ελληνας και Ελληνίδα να βοηθήσει, προτείνοντας τρόπους διαρθρωτικών αλλαγών ώστε σύντομα η οικονομική ανάκαμψη να γίνει πραγματικότητα. Να μην τα αφήνουμε όλα στους κ.κ. Υπουργούς, οι οποίοι έχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν π.χ. φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, «παράθυρα» τηλεοράσεων, πτήσεις με ελικόπτερα, προετοιμασίες για κλαρίνα την 25η Μαρτίου κ.λ.π.

Κάνω την αρχή προτείνοντας το ακόλουθο μέτρο, ώστε να υιοθετηθεί από κάποιον αρμόδιο, να εγκριθεί από την Ζωή -μία είναι η Ζωή- και να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση:

Η Αστυνομία παραμένει στα κατά τόπους Αστυν. Τμήματα. Απαγορεύεται η έξοδος από αυτά. Οποιος χρειάζεται τις υπηρεσίες της θα πρέπει να μεταβαίνει αυτοπροσώπως στα κατά τόπους Α.Τ. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κυκλοφορία μερικών περιπολικών για να γράφουν -εν στάσει πάντα και πίσω από κανένα δέντρο- παραβάσεις επί του οδοστρώματος .

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε τα εξής:

1) Μειώνουμε ή και εξαφανίζουμε τα τεράστια έξοδα κυκλοφορίας των οχημάτων της (κλούβες, περιπολικά, αύρες κ.λ.π).

2) Αποφεύγουμε την πληρωμή υπερωριών, εκτός έδρας κ.λ.π. αμοιβών στα όργανα της τάξεως. Επίσης και το κόστος των διαφόρων αναλωσίμων που είναι και ακριβούτσικα (χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικών, φθορά προσωπικού εξοπλισμού-κράνη, ασπίδες κλπ.- απώλεια περιστρόφων, που δεν ξέρεις που θα καταλήξουν κ.λ.π.).

3) Δημιουργούμε νέα αξιοθέατα σε όλες τις πόλεις και στα χωριά, όπως «καλλιτεχνικά» βαμμένα δημόσια κτίρια, αγάλματα, εσωτερικές και εξωτερικές ανακαινίσεις Πανεπιστημίων, Δημ. υπηρεσιών, καμένους κάδους και αυτοκίνητα -κατά προτίμηση δημοσίων μέσων μεταφοράς όπως π.χ. τρόλεϊ- τα οποία αξιοποιούμε με εισιτήριο για τους τουρίστες. Η επιτυχία του μέτρου αυτού προϋποθέτει ότι δεν τα επαναφέρουμε στη προηγούμενη κατάσταση γιατί τότε θα μας κοστίσει περισσότερο, άσε που άμα πληρώνουμε αποζημιώσεις και σε ιδιώτες θα μας έλθει ο κούκος αηδόνι.

4) Η απουσία της αστυνομίας δε από διάφορα «χάπενινγκ» με ζημιές, φωτιές από μολότωφ, κοτρώνες, στειλιάρια και βαριοπούλες πετυχαίνει και άλλη εξοικονόμηση άσκοπων εξόδων που δημιουργούνται από την τυχόν σύλληψη- λέω τώρα- των διαφόρων «νεαρών» που εκτονώνονται με αυτόν τον τρόπο. Ξέρετε τι κοστίζουν οι συλλήψεις, κρατητήρια, δικηγόροι, δίκες, φυλακές, νομοθετήσεις στη Βουλή για αποφυλάκιση τυχόν πιστοποιημένων αναπήρων κρατουμένων;

5) Αναγκάζουμε όλους τους Ελληνες να λαμβάνουν μέτρα μετατροπής των σπιτιών τους σε φρούρια. Καθώς κλειδαράδες, χτίστες, σιδεράδες, πωλητές συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας, ντόπερμαν, πωλητές θωρακισμένων θυρών, ασφαλιστές κ.λ.π. θα κάνουν χρυσές δουλειές και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και το χρήμα θα κυκλοφορήσει και δεν θα ξοδεύεται μόνο για σουβλάκια και καφέδες.

Το νομοσχέδιο φυσικά μπορεί να εμπλουτισθεί και με άλλα στοιχεία που είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν.

Πιστεύω ότι το μέτρο αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από τα «τεχνικά κλιμάκια» των Βee Gees και δεν θα μας το γυρίσουν πίσω, γιατί και δημιουργικά ασαφές είναι -άρα δικό μας- και θα γλυτώσει έξοδα στο Δημόσιο, άρα δεν θα αναγκαστούμε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις ούτε να αυξήσουμε το «τεράστιο» ΦΠΑ των ακριτικών μας νησιών (Ρόδος, Κώς, Μύκονος κ.λ.π.) που υφίστανται περισσότερο από τον καθένα τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης, και επιπλέον θα προσφέρει νέα έσοδα στο Δημόσιο και πάμπολλες θέσεις εργασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου