ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το πράσινο και τα λουλούδια στη ζωή

το-πράσινο-και-τα-λουλούδια-στη-ζωή-608154

Γράφει ο Ανδρέας Φ. Βασιλείου, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Πολιτικός Επιστήμονας

Με πόση σοφία ο Πανάγαθος Θεός δημιούργησε τα στοιχεία αυτά της φύσης! Το πράσινο, τα δέντρα και τα λουλούδια, οι άκακοι αυτοί φίλοι μας, εμφανίστηκαν στη γη από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Από τότε μέχρι σήμερα, μας προσφέρουν άπειρες υπηρεσίες συνέχεια και χωρίς ανταμοιβή. Οι βλαστοί τους αποτελούν την τροφή πολλών ζώων, ενώ οι καρποί τους είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της τροφής των ανθρώπων.

Πολύ εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τη γύμνια και την ερήμωση του πλανήτη μας χωρίς την ύπαρξη του πράσινου και των λουλουδιών. Θα υπήρχε ζωή χωρίς το πολύτιμο οξυγόνο που μας προσφέρει το πράσινο; Ασφαλώς όχι.

Εκτός όμως, από τις τόσες ωφέλειες που μας προσφέρουν, ομορφαίνουν και το φυσικό περιβάλλον μας. Πόση ανακούφιση νιώθει ο άνθρωπος της πόλης, αντικρίζοντας το ολοπράσινο φόρεμα της φύσης! Πόσο όμορφα είναι τα λιβάδια την Ανοιξη, που φορούν το πολύχρωμο χαλί των λουλουδιών.

Πόση χαρά, πόση ξεκούραση και πόση αγαλλίαση νιώθει ο άνθρωπος να τον πλημμυρίζει, όταν βρεθεί σε ένα ανθισμένο περιβόλι με μυριόχρωμα άνθη και μεθυστικές ευωδιές που γεμίζουν τον αέρα!

Το πράσινο και τα λουλούδια δίνουν πολλά στον άνθρωπο και ζητούν μόνο ένα. Μας ζητούν να τα προστατεύσουμε. Πρέπει λοιπόν εμείς να μην αρνηθούμε τη χάρη που μας ζητούν. Γιατί αν σκεφτούμε την ωφέλεια που μας παρέχουν, θα δούμε πως έχουμε καθήκον και υποχρέωση να τα προστατέψουμε.

Εκτός απ’ αυτά, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε ώστε όλοι οι τόποι να γεμίσουν με κάθε είδους φυτά, από τα πιο χαμηλά ως τον περήφανο πεύκο και το πανύψηλο έλατο. Τότε ακριβώς, θα απολαύσουμε την ομορφιά και τη χαρά της φύσης και τα πλούσια αγαθά που μας προσφέρει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου