ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανοιξιάτικη φύση

ανοιξιάτικη-φύση-624772

Γράφει ο Ανδρέας Φ. Βασιλείου, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Πολιτικός Επιστήμονας

Η ανοιξιάτικη φύση είναι ντυμένη με ένα απέραντο καταπράσινο χαλί, κεντημένο με αμέτρητα χρωματιστά και ευωδιαστά λουλούδια. Κήποι, λόφοι και λιβάδια, είναι στολισμένα με ροζ, λευκά, πορτοκαλιά, κόκκινα και μενεξεδένια λουλούδια.

Το όμορφο ανοιξιάτικο σκηνικό είναι αρμονικά στολισμένο με χίλια μύρια χρώματα και άφθονα αρώματα. Είναι οι μέρες αυτές οι πιο ιδανικές για να βγει κανείς στην εξοχή και να χαρεί την πιο όμορφη φύση.

Μια απογευματινή βόλτα στο μαγευτικό «Ακρογιάλι» με ενθουσιάζει και με ευχαριστεί. Στο δυτικό μέρος του χωριού η γαλάζια θάλασσα δέχεται τις χρυσαφένιες ακτίνες του ήλιου, που παιχνιδίζουν με τα μικρά κύματα και μοιάζουν με αμέτρητα κινούμενα λευκά λουλούδια. Οι ανατολικοί λόφοι της περιοχής είναι φαντασμαγορικοί. Το ελπιδοφόρο χρώμα, το πράσινο, ενώνεται αρμονικά και σε μεγάλη έκταση με τα πανέμορφα αγριολούλουδα και ομορφαίνει τη γύρω φύση.

Σαν πύρινες γλώσσες προβάλλον στα περιβόλια και τα λιβάδια οι ωραίες κατακόκκινες παπαρούνες. Αδερφωμένες με τα άσπρα χαμομήλια συνθέτουν μια πανώρια φυσική ζωγραφιά που μας καταγοητεύει. Τα λευκά και ροζ ανθοπέταλα της αμυγδαλιάς και ροδακινιάς, στο πρώτο απαλό άγγιγμα του ανέμου, ραίνουν τους λόφους και τις δημιουργούν ένα εξαίσιο θέαμα.

Τα γύρω βουνά ορθώνονται μεγαλόπρεπα και μας χαρίζουν με τη δική τους άγρια ομορφιά μια ξεχωριστή γοητεία.

Ολα γύρω στεφανώνονται και αγκαλιάζονται από την απαλή χλόη, τους φανταχτερούς θάμνους και τα ποικιλόχρωμα λουλούδια. Η αναγεννημένη φύση, ο ατλαζένιος ουρανός, τα αμέτρητα χαμόγελα των λουλουδιών, τα γλυκόηχα κελαηδήματα των πουλιών και οι πολύχρωμες πεταλούδες με το αιθέριο πέταγμά τους, διαλαλούν ότι η βασίλισσα Άνοιξη ανέβηκε στο θρόνο της και κυβερνά τη φύση. Το ανθοστόλιστο άρμα της γυρνά σε κάμπους και πλαγιές, σε βουνά και λαγκαδιές και σκορπίζει λουλούδια, χρώματα κι αρώματα.

Παντού απλώνονταν φυσικοί καλλιτεχνικοί πίνακες του μεγάλου Δημιουργού. Αλήθεια, πώς είναι φτιαγμένα όλα με σοφία! Χαίρεται η ψυχή μου το πανέμορφο ανοιξιάτικο σκηνικό και πλημμυρίζει η καρδιά μου από ουράνιο μεγαλείο.

Σκέπτομαι όμως, ότι πλάι σε αυτά τα φυσικά λουλούδια με άλλη χάρη και άλλη ομορφιά. Είναι τα λουλούδια που φυτρώνουν στον κήπο της ψυχής μας.

Ας καλλιεργήσουμε λοιπόν, εκτός από έναν όμορφο λουλουδένιο κήπο και έναν κήπο στην ψυχή μας με λουλούδια της αγάπης, του σεβασμού, της καλοσύνης, της φιλανθρωπίας και γενικά της αρετής. Τότε θα είναι μυρωμένο το σώμα μας, μυρωμένη και η ψυχή μας. Μόνον τότε, σαν μορφωμένα και καλλιεργημένα παιδιά, θα είμαστε σε θέση να χαρούμε και θα είμαστε σε θέση να χαρούμε αληθινά τις φυσικές καλλονές, να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας και να αισθανόμαστε πραγματική χαρά και ικανοποίηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου