ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ψυχική ανάταση στους πρώτους χαιρετισμούς

ψυχική-ανάταση-στους-πρώτους-χαιρετι-635159

Γράφει ο Νίκος Κασσανδρινός

Φεβρουάριος 2015 ημέρα Παρασκευή 27η του αυτού μηνός περίοδος του Τριωδίου, και οι πρώτοι Χαιρετισμοί. Με πρωτοβουλία του εκδρομικού ομίλου της Πόλεώς μας «ΝΕΑ ΖΩΗ», και αρχηγό την κυρία Μαρίαν Μισοπαπά έφορο του ομίλου, έγινε το ξεκίνημα. Ωρα 16:10 επιβίβαση των 47 εκδρομέων και με οδηγό τον κ. Μπάμπη Παπαδόπουλο από την πλατεία του Δημαρχείου. Ωρα 16:45 άφιξη εις την Ιεράν Μονήν. Καθώς διασχίζαμε την αμαξιτήν οδόν από τα Ανω Λεχώνια μέσα στη μεγαλειώδη ελληνική φύση, χλωρίδα και πανίδα του Πηλίου μας. Θυμήθηκα το σχολικό άσμα από τους αξέχαστους διδασκάλους μας τον Θεόδωρον Δημόπουλον και Ειρήνη Παπαγεωργάκη (Σχολική περίοδος Μάιος 1940).

Ελεγε ως εξής: Πήλιο, Πήλιο σε υμνώ σε λατρεύω σ’ αγαπώ, όπου κι αν πάω και βρεθώ το όνομα σου θα υμνώ…

Η ιερά μονή είναι κτίσμα της περιόδου 1501-1520, δεσπόζει ο Ιερός Ναός το Αρχονταρίκιον, και οι βοηθητικοί χώροι, για φιλοξενία και φροντίδα των επισκεπτών και τα ενδιαιτήματα για τις Μοναχές (Γερόντισσες). Η θέση του βουνού που βρίσκεται το Μοναστήριον είναι ειδυλλιακή χλωρίδα, και πανίδα η βλάστηση από οπωροφόρα δένδρα, τα θηλαστικά – πτηνά τα χρεμετίσματα των ιπποειδών τα βελάσματα των προβάτων και τα έντομα όλο το μεγαλείον του Θεού σε πλήρη δραστηριότητα έχουν και τον ήχο των ρυακιών τέλεια η ζωή μέσα στην φύσιν!

Ωρα 17:00 η Ηγουμένη Κασσιανή μας έκανε γνωστόν για την σημασία της νηστείας έως την ημέρα της Αναστάσεως και τα οφέλη της συγχωρήσεως πως ο Θεός θα μας φροντίσει όταν ο ίδιος το κρίνει.

Μας έκανε γνωστόν για το βίο της Μαρίας της Αιγύπτιας με έξοχη ρητορική αφήγησι και γοητεία. ΕΥΓΕ!

Είναι άριστα κατηρτισμένη εις τη Θεολογία – Ιστορία. Ολοι εμείς την ευχαριστήσαμε και προσκυνήσαμε εις τον Θεό να της χαρίζει υγεία. Ωρα 17:55 η είσοδός μας εις τον Ιερόν Ναό δια την παρακολούθηση των πρώτων χαιρετισμών. Ο πατήρ Γεώργιος Ράικος έκανε την ανάγνωση μαθημάτων με ευλαβέστατες κινήσεις μελωδικός, εναρμονισμένος με τις φωνές των Γεροντισσών, η οσμή των κεριών του θυμιάματος, πνευματική και σωματική δύναμιν.

Πόσο υπέροχη είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας! Κατά την ομιλία για τη Μαρία την Αιγυπτία η Ηγουμένη μας εξιστόρησε το ΘΑΥΜΑ, είχαμε την εύνοια και την ζήσαμε σήμερα 2015, αυτές τις τρεις ώρες. Ο θρύλος λέγει. Λίγα χρόνια πριν την επανάσταση του 1821 ομάδα κατοίκων από Λεχώνια και γενικώς Αγίου Βλασίου – περιοχής χρειάστηκε να κάνουν συγκέντρωσαν για ζητήματα τοπικά προς βελτίωση της ζωής τους.

Αυτό δεν επιτρέπονταν, το έμαθαν οι Τούρκοι και έστειλαν έφιππους στρατιώτες να τους εκδιώξουν ή και να τους τιμωρήσουν. Ο επικεφαλής αφού πλησίασε τον Ιερόν ναό έκανε την παρουσία του εντός του ναού και ευρέθη προ εκπλήξεως.

Ο ναός ήταν χωρίς ανθρώπους – προσκυνητές!

Την άλλη ημέρα οι κάτοικοι που έμαθαν το γεγονός το απέδωσαν εις ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Και αυτήν την θρησκευτική ευλάβεια οι κάτοικοι της περιοχής την έχουν για την Παναγία ως σύμβολο προστασίας ως ΜΕΓΑ ΔΩΡΟΝ ΤΗΣ.

Ωρα 19:15 αναχώρηση για το Βόλο γεμάτοι δύναμη και αισιοδοξία για συνέχιση υπό την σκέπη της θρησκευτικής – φυσιολατρικής μας αντιλήψεως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου