ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

εκδήλωση-για-τον-κωνσταντίνο-καραθεο-635172

Πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων με αφορμή τα 65 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Μαθηματικού

Από το Δ.Σ. της Λέσχης Κομοτηναίων λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση για την εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή:

«Οι Κομοτηναίοι και όχι μόνο κατέκλισαν τη Λέσχη Κομοτηναίων για να τιμήσουν τον σπουδαίο Έλληνα Μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή στο πνευματικό μνημόσυνο για τα 65 χρόνια από το θάνατό του.

Σε μια λαμπρή τελετή, όπως άξιζε το μέγεθος ενός μεγάλου επιστήμονα και μιας σπανίζουσας προσωπικότητας, οι πολίτες με όλους τους εκπροσώπους θεσμών και φορέων παρακολούθησαν εν σιγή ιχθύος την συναρπαστική παρουσίαση της ζωής του σπουδαίου ανδρός από την λογοτέχνη βιογράφο και πνευματικό παιδί της οικογένειας Καραθεοδωρή κυρία Δέσποινα Βλαχοστεργίου Βασβατέκη.

Σε κλίμα συγκίνησης εισπράξαμε την υπερηφάνεια όλων για το γεγονός ότι η Κομοτηνή αναδεικνύεται η Ιθάκη του Καραθεοδωρή, το βασίλειο όπου τώρα και στο μέλλον θα συγκεντρώνεται ο αστείρευτος πνευματικός θησαυρός του πολυγραφότατου και εργασιομανή αυτού επιστήμονα και Ελληνα της οικουμένης.

Εκ του Δ.Σ. καλούμε λοιπόν τους «Μάγους» απανταχού της Γης να προσέλθουν στη «φάτνη» του μουσείου Καραθεοδωρή και να προσφέρουν τα «δώρα» τους που θα είναι δώρα παιδείας και γνώσης για τις μελλοντικές γενιές και θα τις κάνουν περήφανες επειδή θα είναι απόγονοι τέτοιων ανθρώπων όπως ο Κ. Καραθεοδωρής.

Να είναι βέβαιοι οι συλλέκτες και όχι μόνο, ότι με τις δωρεές τους γράφουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ελληνική ιστορία και η πατρίδα θα τους ευγνωμονεί, γιατί θα φροντίσουμε να καταγραφεί στο μουσείο παιδείας, το μουσείο γνώσης, το μουσείο Καραθεοδωρή, το οποίο καθημερινά επισκέπτονται σχολεία από όλη την Ελλάδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου