ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Συνάντηση της Μαρ. Χρυσοβελώνη με τον Αναπληρωτή Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

συνάντηση-της-μαρ-χρυσοβελώνη-με-τον-α-660909

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Δ. Αναγνωστάκη, συναντήθηκε χθες το πρωί η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε την Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα θέματα της αρμοδιότητάς του:

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην εξαγγελθείσα δέσμευση του κ. Πανούση για άμεση κατάργηση όλων των Κέντρων Κράτησης και την αντικατάστασή τους από Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας. Ο Υπουργός προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την απελευθέρωση των μεταναστών που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα και εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τις συνθήκες κράτησης που επικρατούν εκεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ντράπηκε πολύ με τις εικόνες που είδε». Σημείωσε επίσης πως πριν απελευθερωθούν οι μετανάστες, θα προηγηθεί έλεγχος και κατά περίπτωση διαχωρισμός όσων έχουν αιτηθεί άσυλο ή είναι ανήλικοι ή ασθενείς. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πανούσης τόνισε ότι πρέπει να ανοίξει το ζήτημα της Συνθήκης του Δουβλίνου 2.

Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη συνάντηση του κ. Πανούση με την κα Χρυσοβελώνη έγινε στα μισθολογικά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών που έγιναν σε βάρος των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, λόγω της εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών λιτότητας από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά την ανάγκη εφαρογής των δικαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνουν. Ο Υπουργός συμφώνησε επ’ αυτού.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα των σοβαρών προβλημάτων αστυνόμευσης και ασφάλειας που έχουν προκύψει σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, όπως είναι και η Μαγνησία, από την κατάργηση πολλών αστυνομικών σταθμών. Ο κ. Πανούσης δεσμεύτηκε για τον επανασχεδιασμό των αναγκών της χώρας σε αστυνομικούς σταθμούς, σε όλη την έκταση της επικράτειας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται και προσεγγίζει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τον ρόλο του Αστυνομικού στην κοινωνία. Ο κ. Πανούσης υπογράμμισε πως το Υπουργείο επιδιώκει τη συμφιλίωση της κοινωνίας με την Αστυνομία και δεσμεύτηκε για την καθιέρωση του θεσμού του Αστυνομικού της γειτονιάς και της περιπολίας.

Στην ίδια συνάντηση επισημάνθηκε ότι θα υπάρξει και στη συνέχεια ανάλογη εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου