ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

προς-το-προεδρείο-του-δημοτικού-συμβο-674882

Γράφει ο Σταύρος Μητσικώστας

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, ζητώ όπως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να εισάγετε την κάτωθι πρόταση: «Να τιμήσει ο Βόλος τον Δημήτρη Τριχόπουλο, έναν μεγάλο Βολιώτη που τίμησε διεθνώς το Βόλο και την Ελλάδα».

Ο Βολιώτης Δημήτρης Τριχόπουλος, αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Βόλου, όπου τον είχαμε και σημαιοφόρο μας. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής Επιδημιολογίας στο Χάρβαρντ (1969-1996), καθηγητής και Διευθυντής πρόληψης καρκίνου του Χάρβαρντ (1993-1997), καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1972, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ουψάλας και Εταίρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρικής της Μ. Βρετανίας.

Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στις υπηρεσίες Υγιεινής της Ανθρωπότητας. Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχου της Τιμής.

Για τους πιο πάνω λόγους, προτείνω όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τιμήσει τον Δημήτρη Τριχόπουλο, που απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών την πρώτη Δεκεμβρίου του 2014, δίδοντας το όνομά του σ’ έναν δρόμο της πόλης μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου