ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η απελευθέρωση από τα «δεσμά» της «Νεοαποικιοποίησης»

η-απελευθέρωση-από-τα-δεσμά-της-νεο-674906

Του Γεωργίου Παπασίμου, Δικηγόρου, Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»

Η σύντομη έως σήμερα πολιτική δράση της Κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αντιστρόφως ανάλογη με την βαρύτητα του πολιτικού συμβολισμού και της πολιτικής δυναμικής της για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό. Μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πέτυχε, ήδη, να ανατρέψει τους επιβληθέντες ως «μνημονιακούς μονόδρομους» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και το «σύστημα παρακμής».

Ετσι, έχουν, ήδη, ανατραπεί:

Πρώτον, η παρουσία της Τρόικας και της επονείδιστης επιτροπείας για τα δεδομένα μιας δημοκρατικής Χώρας και ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό, που φάνταζε ως η «μεγάλη σιδερένια σπάθη» πάνω από την Ελλάδα, κατέπεσε ως «χάρτινος πύργος», από το ισχυρό μήνυμα της κάλπης και την αποφασιστικότητα της νέας Κυβέρνησης Σωτηρίας της Χώρας.

Δεύτερον, οι μύθοι και οι μυθοπλασίες, που καλλιεργήθηκαν συστηματικά από το «σύστημα παρακμής», ότι η Ελλάδα, την ώρα που θα αμφισβητούσε τα μνημόνια, θα διαλύονταν και θα «άνοιγαν οι πύλες της Κολάσεως». Όχι μόνο δεν επακολούθησε τίποτα από αυτά, αλλά, για πρώτη φορά, παρακολουθούμε να τίθεται η πολιτική ατζέντα στην Ευρώπη, για αμφισβήτηση του μονοδρόμου της μονεταριστικής πολιτικής λιτότητας, που επιβάλλει στην Ευρώπη το Βερολίνο, από τη νέα Κυβέρνηση Σωτηρίας και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και μπορεί, σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, να μην είναι ισχυρή η αντίδραση των άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών για πλήρη ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής, πλην όμως, και μόνο το γεγονός, ότι δημόσια «κλείνουν το μάτι» προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για μια νέα δημοκρατική πορεία και προοδευτική αφήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το διεθνές «πειραματόζωο», η Ελλάδα, πλέον αντιδρά, «σπάζοντας τα δεσμά» της «νεοαποικιοποίησής» της.

Τρίτον, η «καταθλιπτική» πορεία και κατάληξη της Χώρας, ως «παρία» και «φτωχού συγγενή» στον διεθνή χώρο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις την προηγούμενη περίοδο, όπου, με πολιτικό «εργαλείο» το δημόσιο χρέος, η Ελλάδα είχε «αυτοευνουχιστεί». Ηδη, οι πολιτικές κινήσεις της νέας Κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας στον τομέα αυτό καταδεικνύουν την πλήρη αλλαγή στάσης και την ανάληψη πρωτοβουλιών, για μία ενεργητική, πολύπλευρη πατριωτική εξωτερική πολιτική, μέσω της οποίας μπορεί η Χώρα μας να παίξει διακριτό και σημαντικό ρόλο στις ρευστές παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, περιφρουρώντας, παράλληλα, τα μείζονα ανοιχτά εθνικά ζητήματά της.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν, ήδη, με «μελανά χρώματα» την μεγάλη πολιτική και εθνική ευθύνη των μνημονιακών κυβερνήσεων και του «συστήματος παρακμής» της οικονομικής ολιγαρχίας, που παρέδωσαν τις τύχες του Ελληνικού Λαού «αντί πινακίου φακής», στα «γαμψά νύχια» των διεθνών τοκογλύφων και επέτρεψαν την μετατροπή της Χώρας σε «αποικία χρέους» από την πολιτικοοικονομική «ελίτ» του Βερολίνου, προκειμένου να διατηρήσουν αλώβητα τα δικά τους προνόμια και τον προσωπικό τους πλούτο.

Ζούμε πραγματικά σήμερα, μετά τις εκλογές, ιστορικές στιγμές, όπου επιχειρείται η πλήρης ανατροπή όλης αυτής της «καταθλιπτικής» και καταστροφικής πορείας του μνημονιακού «οδοστρωτήρα». Ουσιαστικά, συντελείται η απελευθέρωση της Χώρας από τα «δεσμά της νεοαποικιοποίησης». Πρόκειται για μία πορεία, που έχει, ήδη, επιφέρει «εθνική ανάταση», μετά από μια περίοδο «βαριάς εθνικής κατάθλιψης» από τα μνημονιακά δεινά, την ανθρωπιστική κρίση και την «βύθιση» της Ελλάδος. Παράλληλα, τίθενται οι προϋποθέσεις για έναν σοβαρό εκδημοκρατισμό του Ελληνικού Κράτους, για πλήρη ουσιαστικοποίηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την εκκίνηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας, πάνω στα μνημονιακά «αποκαΐδια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου