ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κάποτε στο Ραδιοσταθμό

κάποτε-στο-ραδιοσταθμό-690596

Γράφει ο Τάσος Μητρογώγος

Δύσκολος άνθρωπος αυτός ο Αντώνης Βαΐτσης. Ο φίλος, ο συμμαθητής, όχι μόνο καλός κιθαρίστας είναι, αλλά, παρόλο ερασιτέχνης, ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ, είχε μανία με την τελειότητα. Με «βασάνισε» έως ότου τον φέρω στο Σταθμό για εκπομπή, όπως και ο αξέχαστος Γιάννης Τενόπουλος.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι» μου έλεγε επί 2 χρόνια, ενώ όπου εμφανιζόταν σε κέντρα με τις παρέες τους, αποσπούσαν τα συγχαρητήρια των θαμώνων, όπως και τα δικά μου, αφού είχα και την προσωπική πείρα για τις ικανότητές του όταν ήμασταν μέλη της χορωδίας. Ποτούμπνη.

Ο έτερος της παρέας, επίσης ερασιτέχνης, Αλέκος Καλορίζος, υπάλληλος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών και φωνή του συγκροτήματος και οι δύο αδερφοί Γεωργιάδη, ο Ανδρέας (κάτοικος Θεσσαλονίκης) και ο Αρης, πρωτοεμφανίστηκαν σαν 4 ΑΛΦΑ (από τα αρχικά τους ονόματα).

Εγώ φρόντισα να γίνω ο νονός τους και να τον ονομάσω «4 ΑΣΣΟΥΣ» γιατί πράγματι επρόκειτο περί άσσων, ξεχνώντας όμως το Πάσχα να τους δωρίζω τα.. παπουτσάκια τους, όπως συνηθίζεται.

Επί πλέον ο Αλέκος Καλορίζος η «φωνή» του συγκροτήματος εκτός από μέλος των χορωδιών Γ. Λίβα, Α. Χατζηδημητρίου (Βολιώτικη), Βαλακώστα και Γ. Καρκάλα (Δημοτική) ήταν και μέλος εκκλησιαστικών χορωδιών.

Με κοινή αγάπη και μεράκι για το καλό τραγούδι, που τραγουδούσαν με την παρέα τους στα Βολιώτικα ταβερνάκια, δημιούργησαν το 1990 το συγκρότημα. Στο διάστημα αυτό με τις εμφανίσεις τους στην ιδιωτική και κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, έχουν κερδίσει τα ευμενή σχόλια του κοινού καθώς και του τύπου.

Η αναβίωση και η διάσωση των μουσικών αξιών και μελωδιών του παρελθόντος είναι μοναδικά κίνητρα του συγκροτήματος, που είναι καθαρά ερασιτεχνικό.

Αγαπήθηκαν, όσο κανένα συγκρότημα, από τους φιλόμουσους του Βόλου και όχι μόνο, τους οποίους επιζητούν οι Βολιώτες να απολαύσουν σε μια βραδιά αφιερωμένη σ’ αυτούς. Ιδωμεν. Καλή σας μέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου