ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι αριστεροί να μην ξεγελαστούν…~ ΚΚΕ δυνατό για το λαό!

οι-αριστεροί-να-μην-ξεγελαστούν-κκε-704831

Γράφει ο Γιάννης Παπαρίζος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Το τελευταίο διάστημα έγινε ακόμη πιο φανερό ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφορές τους, διεκδικούν και οι δύο το ρόλο του ικανότερου διαπραγματευτή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τα συμφέροντα του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά» μιλάει για «ιστορική ευκαιρία» και στοχεύει στο νου και στην καρδιά των ανθρώπων που νιώθουν αριστεροί, που προβληματίζονται και έχουν αγωνιστική πολιτική διάθεση. Επιδιώκει να αποσπάσει την ψήφο αυτών των ανθρώπων για να την καταθέσει στην πολιτική της κοινωνικής συναίνεσης, δηλαδή της υποταγής της εργατικής τάξης στους εκμεταλλευτές της. Αλλος ένας λόγος που τμήματα του κεφαλαίου καλοβλέπουν μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι που είναι αριστεροί, ριζοσπάστες, που ανήκουν σε οικογένειες με «ρίζες» στο εργατικό κίνημα, στην ΕΑΜική Αντίσταση, στον αγώνα του ΔΣΕ, στους αγώνες της μετεμφυλιακής περιόδου, στον αντιδικτατορικό αγώνα, στην περίοδο της μεταπολίτευσης, στους αγώνες των τελευταίων χρόνων χρειάζεται να σκεφτούν:

Είναι «αριστερή» και φιλολαϊκή η αποδοχή της ΕΕ και του αντιλαϊκού πλαισίου της που είναι η μήτρα της βάρβαρης πολιτικής για όλους τους λαούς της;

Μπορεί η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ να μπει δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, που ο ΣΥΡΙΖΑ με όλη τη δύναμη της ψυχής του λέει πως δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτό;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει καθημερινά ότι θα στηρίξει τους επιχειρηματίες, το κεφάλαιο, την εργοδοσία με διευκολύνσεις, με κρατικό χρήμα για να κάνουν επενδύσεις. Μήπως θα καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε μορφής; Μήπως θα καταργήσει την υπενοικίαση εργαζομένων; Τη μαθητεία; Τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των νέων; Μήπως θα επαναφέρει το σταθερό 8ωρο; Η ομολογία του Σταθάκη, ότι “το πρόγραμμά μας δεν περιλαμβάνει καμιά παροχή σε οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 800 ευρώ”, αποδεικνύει που έχει βάλει η “αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια. Στα 800 ευρώ.

Γι’ αυτά βγήκαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις την προηγούμενη πενταετία, όσοι αντέδρασαν στα μνημόνια; Γι’ αυτά τα ψίχουλα απέργησαν, συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, κινδύνεψαν με απολύσεις. Γι’ αυτά κατέβηκαν χιλιάδες τον περασμένο Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας απ’ όλη την Ελλάδα;

Τα συνθήματα που ακούγονταν ριζοσπαστικά πριν δύο χρόνια έχουν πάει περίπατο. Τα «σκισίματα του μνημονίου» και των εφαρμοστικών νόμων έχουν γίνει επαναδιαπραγμάτευση στα θεσμικά πλαίσια της ΕΕ και «έντιμος συμβιβασμός» με τους εταίρους. Έχουν γίνει διαπιστευτήρια στο Τέξας, στα αμερικανικά ινστιτούτα, στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ της Ιταλίας, το Σίτι του Λονδίνου, στα συνέδρια του ΣΕΒ. Σε αυτούς δίνει εξετάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τις περνάει.

Εκεί κατέθεσε το ποσοστό του και όχι στους αγώνες για να μπουν εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική. Οι αυταπάτες και η αναμονή που καλλιέργησε ευνούχισαν διαθέσεις, αγωνιστικές διεργασίες. Οδήγησαν στην υποχώρηση του κινήματος. Η ζωή έδειξε ότι όσο ανεβαίνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο αυτό αποβαίνει σε βάρος της εργατικής – λαϊκής πάλης.

Να σκεφτεί ποιοι στεγάζονται σήμερα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Βουδούρης, Παραστατίδης ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά. Η Τζάκρη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια και υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ψήφισε: μνημόνιο ένα, μνημόνιο δύο, μνημόνιο τρία. Όλα τα μνημόνια δηλαδή. Τσουκαλάς, πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη. Όλοι αυτοί μπορούν και στεγάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, γιατί πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετεξελιχτεί σε ένα αστικό κόμμα, σε ένα κόμμα του κεφαλαίου, ξεκόβοντας με τις ιστορικές παραδόσεις του κινήματος, με την Αριστερά, με όποιο ριζοσπαστισμό είχε ποτέ του.

Οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες, οι άνθρωποι που έχουν δώσει χρόνια στο κίνημα, οι νέοι που έκαναν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρέπει να την ξαναπατήσουν, δεν πρέπει να ξεγελαστούν.

Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουν το ΚΚΕ και με την ψήφο τους στις 25 του Γενάρη. Γιατί το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα χωρίς παλινωδίες και υποχωρήσεις. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με τα μονοπώλια, το κράτος τους, τις ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους. Γιατί είναι το κόμμα που τα μέλη του δίνουν καθημερινά αιματηρές μάχες στους χώρους δουλειάς, χωρίς να λογαριάζουν κόστος, απέναντι σε τρομοκρατικές απολύσεις και καταδικαστικές αποφάσεις. Γιατί είναι το κόμμα που δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία της πάλης για το δίκιο του λαού ακόμα και στα πιο δύσκολα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου