ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η ψήφος της Κυριακής

η-ψήφος-της-κυριακής-704871

Γράφει ο Σπύρος Λεμονής, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία

Η ψήφος την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ψήφος και πρέπει να είναι γεμάτη ελπίδα, πιστή για το αύριο. Ναι είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία ο λαός μας πέρασε πολύ δύσκολα.

Ναι ένοιωσε το χειρότερο πρόσωπο μιας πολιτικής λιτότητας, εκμετάλλευσης χωρίς δικαιοσύνη που ισοπέδωσε τα πάντα.

Οδήγησε πολλά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας σε πολύ δύσκολη θέση σε απόγνωση και σε εξαθλίωση ακόμη.

Όλα όσα θεωρούσαμε αυτονόητα για ένα κράτος δημοκρατικό, κοινωνικό με δικαίωμα στην δουλεία, παιδεία, υγεία τέθηκαν σε αμφισβήτηση και πολλά δικαιώματα και κατακτήσεις καταργήθηκαν.

Υπάρχει θύμος, οργή στο λαό μας. Αυτά μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη για την Κυριακή αλλά με αυτά τα υλικά δεν χτίζουμε το αύριο.

Το αύριο θα αρχίσει να χτίζεται σιγά-σιγά με το αίσθημα της δικαιοσύνης της ανάκτησης της αξιοπρέπειάς μας.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 40 χρόνια ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.

Ο λαός λίγες φορές ένοιωσε δικαιωμένος πραγματικά. Η δυσπιστία ακόμη και η εχθρική στάση απέναντι στην πολιτική και πολιτικούς ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έγινε σαράκι που τρώει καθημερινά τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας.

Το βήμα που θα κάνει την Κυριακη ο λαός μας είναι ένα μεγάλο βήμα.

Η Αριστερά έρχεται για πρώτη φορά στην εξουσία. Ερχεται και φέρνει μαζί της όλη την Ιστορία της. Αγώνες για την ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, παιδεία, υγεία, πολιτισμό.

Φέρνει μαζί της μια μεγάλη κληρονομιά και περιουσία. Απο την Δευτέρα θα έχει την δύναμη αλλά πάνω απ’ όλα την ευθύνη για να κάνει πράξη για όλα αυτά που αγωνίσθηκε και μάτωσε.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά από μόνοι μας. Από τη Δευτέρα βήμα – βήμα αρχίζουμε να οικοδομούμε ένα άλλο αύριο.

Η δύναμη που θα μας δώσει ο λαός πρέπει να είναι η βάση για όλα όσα υποσχεθήκαμε να κάνουμε πράξη. Ερχόμαστε από μακριά και πρέπει να πάμε μακριά.

Τα περισσότερα που πρέπει να γίνουν από την Δευτέρα δεν χρειάζονται «που θα βρείτε τα λεφτά», αυτά είναι και που θα δώσουν τεράστια ώθηση και πιστή στον λαό μας.

Το μέλλον άρχισε. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που είμαι παρών σ’ αυτήν την ιστορική στιγμή της Αριστεράς. Τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση και θα γίνουν πραγματικότητα.

Η 26η Ιανουαρίου είναι μια μεγάλη μέρα για την χώρα μας, είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για μια μεγάλη νίκη του λαού μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου