ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Και τώρα ψηφίζουμε. Για τη ζωή μας

και-τώρα-ψηφίζουμε-για-τη-ζωή-μας-706070

Του Μάκη Γ.Μπαλλή, Δημοσιογράφος, Υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή η Κυριακή δεν θα είναι… «κοντή γιορτή». Θα είναι η μεγάλη γιορτή για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Θα είναι η γιορτή για το νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την Ελλάδα και τους Ελληνες, με μία νέα κυβέρνηση με κορμό τον αυτοδύναμο στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ. Μία κυβέρνηση του λαού, που πρώτο μέλημά της δεν θα έχει την εξυπηρέτηση των εντολέων της, αλλά την κάλυψη των μεγάλων και πραγματικών αναγκών που έχει η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία.

Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε. Για τη ζωή μας πριν απ΄όλα. Για το μέλλον μας. Αυτή την Κυριακή αλλάζουμε τη σελίδα. Απαντάμε σε όσους όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η αποτυχημένη τους πολιτική ήταν αναγκαστικός μονόδρομος. Σε όσους, μπροστά στη διαφαινόμενη αποδοκιμασία τους στην κάλπη, επιστράτευσαν το φόβο, τον εκβιασμό, την απειλή, την κινδυνολογία, το ψέμμα, τον Μπαλτάκο και τον Βορίδη.

Ξαναφέρνουμε την Ελλάδα στο επίπεδο μίας κανονικής, δημοκρατικής, ευρωπαϊκής χώρας. Ξαναδίνουμε στους έλληνες την αξιοπρέπεια, το χαμόγελο και την αισιοδοξία που τους στέρησε η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας της κυβέρνησης Σαμαρά. Μία πολιτική αποτυχημένη που οδήγησε το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού στην ανεργία, 1,5 εκατομμύριο έλληνες στη φτώχεια, αποδυνάμωσε την οικονομία, οδήγησε τη χώρα στην υποτέλεια.

Σε αυτή την πολιτική απαντάμε με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», με τα βραχυπρόθεσμα και δημοσιονομικά ισορροπημένα μέτρα, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Απαντάμε στην ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν, στην οικονομική καθίζηση που επέβαλαν, στη φτώχεια που επέλεξαν ως «λύση», στην ανεργία που την έκαναν συνώνυμο του μέλλοντός μας. Απαντάμε για το μέλλον της πατρίδας μας και την πατρίδα του μέλλοντός μας.

Από τη Δευτέρα, απαντάμε, ως λαός και ως κοινωνία, αντιμετωπίζοντας τις αιτίες που διαιωνίζουν την κρίση στην οποία θέλει νας μας καταδικάσει η κυβέρνηση που αποχαιρετάμε. Διασφαλίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, τη Δημοκραστία στη λειτουργία του κράτους.

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση όλου του λαού, με επεξεργασμένο σχέδιο, είναι έτοιμη από τις πρώτες κιόλας μέρες να δώσει το δικό της διαφορετικό στίγμα και δείγμα γραφής για το νέο τρόπο και το νέο περιεχόμενο της διακυβέρνησης.

  • Για να βγάλουμε τη θηλειά της λιτότητας από κάθε Έλληνα.
  • Για να εγγυηθούμε την αξιοπρέπεια στη ζωή όλων των Ελλήνων.
  • Για να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Για να μην υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.
  • Για να υπάρχει μία δίκαιη φορολογία, με αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση από έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
  • Για να τελεώσουμε με τη διαπλοκή
  • Για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου