ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Διάπλατος ο δρόμος της ελπίδας για ζωή με αξιοπρέπεια

διάπλατος-ο-δρόμος-της-ελπίδας-για-ζωή-708717

Γράφει ο Κώστας Δελημήτρος, Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Στην τελική ευθεία των εκλογών αξιοσημείωτη παραμένει η προσπάθεια των κομμάτων που συμμετείχαν στη συγκυβέρνηση των μνημονίων να πείσουν τον Ελληνικό Λαό για μια πιθανή έξοδο από το ευρώ -η οποία είναι πλήρως αβάσιμη -και για τη μη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια αυτή, με σαφή επίκληση στο φόβο και την ανασφάλεια, αποσκοπεί στην χειραγώγηση του εκλογικού σώματος ώστε να ξαναψηφίσει την λύση «ευθύνης» της ΝΔ. Βέβαια αυτό που δεν κατανοούν είναι ότι τόσο η σκληρή διαπραγμάτευση ΕΝΤΟΣ Ευρωπαϊκού πλαισίου με σκοπό την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους όσο και η εφαρμογή του προγράμματος της Κυβέρνησης της Αριστεράς είναι πλήρως επιτεύξιμοι στόχοι, οι οποίοι φυσικά θα ενδυναμωθούν από μια νωπή λαϊκή εντολή.

Είναι προφανές ότι τόσο για την μεγαλύτερη διαπραγματευτική μας ικανότητα όσο και για την καλύτερη εφαρμογή των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, στις 25 του μήνα επιδιώκουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά, η απεύθυνσή μας στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι προσχηματική, ούτε εξισορροπητική αλλά έκκληση ουσίας σε μια ιστορική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, ως Αριστερά. Η κριτική υποστήριξη από τα Αριστερά, ακόμα και στην εφικτή περίπτωση της αυτοδυναμίας θα σημάνει αφενός μια ιστορική στιγμή για την Ενότητα της Αριστεράς σε τόσο δύσκολες συνθήκες για την χώρα και αφετέρου την ενίσχυση και εντός Κοινοβουλίου των φιλολαϊκών μέτρων, άρα συνεπαγόμενα και της λαϊκής αποδοχής, που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχής γενομένης της πρώτης μέρας διακυβέρνησης της χώρας.

Η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει ένα σαφή ριζοσπαστικό, προοδευτικό και αντι-νεοφιλελευθερο προσανατολισμό. Θα είναι μια κυβέρνηση που σε πρώτο πλάνο θα έχει το συμφέρον του Λαού και την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Βασικός στόχος η διάσωση της κοινωνίας από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρωπιστική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια, η κατάργηση των τεράστιων ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί στην Ελληνική κοινωνία, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από ολοκληρωμένο σχέδιο και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Ολα αυτά όχι μόνο δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά θα θέσουν όλες εκείνες τις βάσεις που χρειάζονται ώστε η χώρα μας να είναι όντως ισότιμο μέλος της. Τα μέτρα της Κυβέρνησης της Αριστεράς θα αντιμετωπίσουν σε πρώτη φάση την διάλυση που έχει επέλθει στην Ελληνική κοινωνία από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων λιτότητας και κατόπιν θα δημιουργήσουν όλες εκείνες τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για ακόμα βαθύτερες αλλαγές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου