ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στην τελική ευθεία των εκλογών

στην-τελική-ευθεία-των-εκλογών-712644

Γράφει η Στέλλα Ιωαννίδου, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νηπιαγωγών του Π.Θ.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές. Το παιχνίδι, όμως, είναι στημένο εδώ και πολύ καιρό και οι παίχτες του προπονούνται λεπτό το λεπτό για να δώσουν «τον καλύτερό τους εαυτό». Ποιό το παιχνίδι και ποιοί οι παίχτες;

Κάθε νέος και νέα, φοιτητής και φοιτήτρια, βλέπει, ακούει όλο αυτό το διάστημα τις κοκορομαχίες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθεί έναν ατέρμονο λεκτικό τσακωμό μεταξύ των δύο κομμάτων. Από τη μια η Ν.Δ. μιλά για σταθερότητα απειλώντας τον λαό ότι η χώρα δεν πρέπει να αλλάξει πορεία αλλιώς οι συνέπειες θα είναι αιματηρές και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για σκληρές διαπραγματεύσεις, τάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο λαό και τη νεολαία. Το παιχνίδι, όμως, έχει καταντήσει πλέον ανιαρό αφού είναι χιλιοπαιγμένο. Οποιος και να βγει νικητής κανένα όφελος δεν θα υπάρξει για το λαό και τα παιδιά του. Γιατί πολύ απλά και τα δύο κόμματα ταξιδεύουν με το ίδιο τραίνο που προορισμό έχει την πάση θυσία ενίσχυση του κεφαλαίου. Υπηρετούν πιστά με τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους την Ε.Ε. προβάλλοντάς την ως μονόδρομο. Αυτός, όμως, ο μονόδρομος μάς έχει οδηγήσει εδώ που φτάσαμε. Ειδικότερα η νέα γενιά ζει ήδη χειρότερα από τις προηγούμενες και το μέλλον μας προδιαγράφεται ακόμη χειρότερο όσο θα κάνουν κουμάντο οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Χρειάζεται λοιπόν, οι νέοι που «δεν συμβιβάζονται με λιγότερο ουρανό» να κρίνουν με βάση τη ζωή τους αλλά και τις ανάγκες τους και όχι το ποιός θα τους προσφέρει περισσότερα ψίχουλα. Να ψηφίσουν με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Σήμερα, υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις προκειμένου κάθε νέος και νέα της εργατικής λαϊκής οικογένειας να σπουδάζει απρόσκοπτα, να έχει μιαν αξιοπρεπή ζωή με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Με πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία στην υπηρεσία του λαού. Ετσι πρέπει να σκέφτεται κάθε νέος και νέα, ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεών του, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις στις πραγματικές του ανάγκες.

Φυσικά, όλα αυτά δεν θα έρθουν από μόνα τους. Χρειάζεται πάλη, αγώνας και διεκδίκηση για αυτά που μας αξίζουν. Είναι αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας και η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και άρα να δυναμώσει και η μόνη φωνή που υπερασπίζεται 96 χρόνια τώρα το δίκιο του λαού. Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο που έχει μπει μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη που έχει δώσει η νεολαία στους χώρους που δρα. Είναι το μόνο κόμμα που δεν πουλάει ψεύτικες ελπίδες αφήνοντας στη γωνία τον λαό. Αντίθετα, καλεί τον λαό να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να μην περιμένει δήθεν σωτήρες να του λύσουν τα προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν όσο κι αν θέλουν κάποιοι να αυτοπροβάλλονται ως Ρομπέν των δασών.

Κάθε νέος και νέος, λοιπόν, είναι ανάγκη σήμερα να κάνει το βήμα και να ψηφίσει ΚΚΕ ώστε την επόμενη των εκλογών να βγει ισχυρός ο λαός.

Εκεί βρίσκεται η πραγματική ελπίδα!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου