ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τι σηματοδοτεί το γεγονός στο Παρίσι

τι-σηματοδοτεί-το-γεγονός-στο-παρίσι-732873

Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας

Οι 12 δολοφονίες δημοσιογράφων στο Παρίσι από φονταμενταλιστές ισλαμιστές είναι πράξη συμβολική για την κοινωνική περιθωριοποίηση που αισθάνεται ο Γάλλος μουσουλμάνος, για τον έκδηλο εθνικισμό και ρατσισμό που υφέρπει μεγάλο μέρος της γαλλικής κοινωνίας κι εκφράζεται πολιτικά με τα αυξημένα ποσοστά της Δεξιάς και της ακροδεξιάς. Είναι συμβολικό χτύπημα στο δυτικό νεωτερικό μοντέλο που πρωτίστως η ίδια η Δύση και ειδικά η Ευρώπη ακυρώνει με την απροκάλυπτη καταστολή, είναι μια απάντηση στον θρησκευτικό φανατισμό των Χριστιανών της Ευρώπης που η ανάδειξη. στην εξουσία χριστιανοδημοκρατικων κομμάτων δίνει το νόημα της προτεσταντικής ηθικής που σίγουρα αντιδρά σε κάθε απόπειρα συσσωμάτωσης του αλλόθρησκου και ειδικά του ισλαμικού στοιχείου στην ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος είναι ναι η παράταση της αποικιοκρατίας και η υποδαύλιση εμφυλίων πολέμων εντός των αποικιοκρατούμενων χωρών. Βλέπετε Μάλι, Συρία, Λιβύη.

Η Ευρώπη είναι μια ιμπεριαλιστική δύναμη. Προς στιγμήν ο μουσουλμανικός κόσμος παραμένει αδύναμος πολιτικά και στρατιωτικά για να την πλήξει. Το έκανε όμως και θα συνεχίσει να επιχειρεί να επιφέρει πλήγματα στο εσωτερικό της Ευρώπης χρησιμοποιώντας την ασύμμετρη απειλή των μεμονωμένων φανατικών ομάδων αποσκοπώντας στην κούραση της ευρωπαϊκής κοινωνίας που θα αναγκαστεί να πιέσει πολιτικά τους εκπροσώπους της σε όλο το εύρος των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών. Οι αδικίες και οι αποκλεισμοί που διαπράττουν οι Ευρωπαίοι στους μουσουλμάνους ειδικά δεν θα μένουν αναπάντητο στο εξής. Ας το γνωρίζουμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας κι ελευθερίας κι όχι υποταγής των αδύναμων γιατί μπορεί ο κομμουνισμός να εκφυλίστηκε σκόπιμα από τους αριστερούληδες αλλά ο φονταμενταλισμός έρχεται πια και στην Ευρώπη για να εκφράσει ψεύτικα βεβαίως τον καταφρονημένο κάτοικο της Ευρώπης που καθημερινά σπρώχνεται λόγω της οικονομικής του ένδειας στον εξτρεμισμό ως αποτέλεσμα της απόληξής του στο κοινωνικό περιθώριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου