ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Λεφτά δεν υπάρχουν…

λεφτά-δεν-υπάρχουν-732877

Γράφει ο Σπύρος Κότσιας, Πρώην Πρόεδρος Π.Ο.Σ.

Λεφτά δεν υπάρχουν διαλαλούν σε όλους τους τόνους τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά πάνελ που καλούνται να πάρουν μέρος. Επομένως, αναρωτιούνται, που θα βρεθούν τα χρήματα για να εφαρμοσθούν, από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνες οι πολιτικές οι οποίες είναι εντελώς απαραίτητες για να ανακουφισθούν οι πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Εδώ δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι κουτσουρεμένες συντάξεις από πού θα αντληθούν πόροι για να μπορέσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να καταβάλλει τη 13η σύνταξη όπως υπόσχεται; Ακόμη και το υποτιθέμενο πλεόνασμα, σύμφωνα με τον εκδότη και νυν ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ Κύρτσο, η απερχόμενη μνημονιακή Κυβέρνηση των Σαμαρά Βενιζέλου έχει αποφασίσει να το αντλήσει από τις νέες περικοπές των κύριων συντάξεων.

Το e-mail του κ Χαρδούβελη προς την Τρόϊκα, την ύπαρξη του οποίου τα Κυβερνητικά στελέχη καμώνονται πως αγνοούν εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, αναφέρεται σαφώς σε νέες μειώσεις δαπανών οι οποίες θα πλήξουν για μία ακόμη φορά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Στο απυρόβλητο παραμένουν το μεγάλο κεφάλαιο, η τεχνοδομή και το πολιτικό προσωπικό που δουλικά διαχειρίζεται τα συμφέροντα των ατόμων που κατέχουν τον πλούτο και είναι υπεύθυνα μαζί με τους τοκογλύφους δανειστές, το Σόιμπλε και τη Μέρκελ για το κατάντημα της Χώρας.

Για αυτούς υπάρχουν λεφτά και μάλιστα πολλά. Πάνω από 6 δις το χρόνο πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος για τόκους και χρεολύσια στους δανειστές. Τεράστια ποσά από την καταβολή διοδίων πηγαίνουν στις τσέπες μεγαλοεργολάβων, προκαταβολικά, για να «εκσυγχρονίσουν» το οδικό δίκτυο της Χώρας, Τα πιο ωραία κομμάτια της Ελληνικής Γης πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές σε Έλληνες και ξένους καρχαρίες με το πρόσχημα των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Το Ελληνικό αποτελεί τρανό παράδειγμα μιας τέτοιας αγοραπωλησίας αφού το τίμημα που κατέβαλε ο αγοραστής ανέρχεται μόλις στο ένα τρίτο της πραγματικής του αξίας, το οποίο μάλιστα θα καταβληθεί στο σύνολό του στη διάρκεια μια δεκαπενταετίας. Αλλά και οι πανέμορφες παραλίες μας, τα αεροδρόμια, ολόκληρη η υποδομή της Χώρας που φτιάχτηκε με τεράστιες θυσίες του Ελληνικού Λαού, βγαίνουν στο σφυρί από αυτός που έχουν το θράσος να διεκδικούν ξανά την ψήφο του εκλογικού σώματος προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Ωρύεται η κ Βούλτεψη και το υπόλοιπο κυβερνητικό συνονθύλευμα ότι λεφτά δεν υπάρχουν την ίδια ώρα που ο κ Χαρδούβελης στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες την ιδιαιτέρα γραμματέα του στη μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες με μισθό 72 χιλιάδες ευρώ το χρόνο συν τις όποιες άλλες απολαβές προκύπτουν από τη θέση που καταλαμβάνει. Ας πάμε τώρα να δούμε τις απολαβές των «τεχνοκρατών» του ΤΧΣ Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του ΤΑΙΠΕΔ Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ο πρόεδρος του ΤΧΣ λαμβάνει 21.000 ευρώ το μήνα και ο αντιπρόεδρος 15.000 ευρώ το μήνα.

Αλλά αν οι απολαβές του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΤΧΣ είναι προκλητικές αφού είναι υπερπολλαπλάσιες ακόμη και από τις απολαβές του πρωθυπουργού, τα ποσά που δόθηκαν σε μισθούς και έξοδα σε συμβούλους του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προκαλούν ίλιγγο. Συγκεκριμένα για εννιά μόλις μήνες, την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 οι εν λόγω αμοιβές άγγιζαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναφέραμε το μνημονιακό καθεστώς αμείβει αδρά τους τεχνοκράτες που το υπηρετούν και φροντίζουν με το αζημίωτο για τη διαιώνισή του.

Στις 25 του Γενάρη ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του πρέπει να βάλλει ένα τέλος σε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Χώρα και να χαράξει μια καινούργια πορεία με κύρια χαρακτηριστικά το κράτος δικαίου, την ηθική στην πολιτική και οικονομική ζωή, το σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του Ελληνικού Λαού, την οικονομική αποκατάσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και του δικαιώματος ο ίδιος ο Λαός να καθορίζει τις τύχες του απαλλαγμένος από προστάτες και επικυρίαρχους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου