ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αυτό που κάθε μέρα μας βοηθάει να γίνεται η ζωή μας πιο εύκολη

αυτό-που-κάθε-μέρα-μας-βοηθάει-να-γίνετ-733847

Γράφει ο Μιχάλης Σπανός, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, πραγματογνώμων

Το αυτοκίνητο, είτε αυτό είναι ΙΧ, φορτηγό ή μέσο μαζικής μεταφοράς, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, αφού μας εξυπηρετεί στην εργασία μας, τις μετακινήσεις μας, αλλά και τη μεταφορά προϊόντων γενικά.

Στις μέρες μας (τα δύσκολα αυτά χρόνια που διανύουμε) καμιά φορά νιώθουμε ότι έχοντάς το, έχουμε ακόμη ένα βαρύ φορτίο στους ώμους μας. Οι κυβερνώντες, η πολιτική γενικά που ακολουθείται, φρόντισαν ώστε να αισθανόμαστε έτσι, αφού η βαριά φορολογία, η τιμωρία του κατόχου οχήματος και οικίας γενικά, τα ακριβά τέλη κυκλοφορίας και άλλα πολλά, μας έχουν οδηγήσει στο σημείο να μη συντηρούνται σωστά, με όλες τις κακές συνέπειες, αφού ένα μη καλοσυντηρημένο όχημα δεν είναι κατάλληλο για την κυκλοφορία και πλέον επικίνδυνο για τους επιβαίνοντες σ’ αυτό.

Κάθε μέρα ακούμε για ατυχήματα που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, λόγω αυτής της κακής συντήρησης. Ο κλάδος μας (αυτός του αυτοκινήτου), στον οποίο και εγώ δραστηριοποιούμαι, πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Τα τόσα πολλά συνεργεία φανοποιών, βαφέων, ηλεκτρολόγων, μηχανικών, βουλκανιζατέρ, ευρίσκονται σήμερα σε κατάσταση ένδειας. Και τούτο γιατί τα οχήματα έχουν μειωθεί στον ελαχιστότατο αριθμό τους, με την κατάθεση πινακίδων, την μείωσή τους, λόγω πώλησής των και γενικά την αδρανοποίησή των. Οι επαγγελματίες του χώρου μας όμως ήταν αυτοί που συνεισέφεραν στα ταμεία (του ΟΑΕΕ εν προκειμένω) αλλά και σε άλλους συναφείς κλάδους, όπως π.χ. στο χώρο πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων, έτσι ώστε όλος ο χώρος ήταν οικονομικά εύρωστος.

Επί πλέον όταν ένα όχημα φθάνει στο συνεργείο για επισκευή, έχει τόσα πολλά που θα πρέπει να γίνουν σ’ αυτό και ο κάτοχός του αδυνατεί οικονομικά να το επισκευάσει σωστά, αρκείται απλά να κάνει επιφανειακή και πρόχειρη την επισκευή του, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για όλους.

Για μεν τους κατόχους, διότι δεν παραλαμβάνουν το όχημά τους σωστά επισκευασμένο, αλλά και για τους ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων από την άλλη πλευρά, οι οποίοι πραγματικά φέρουν την ευθύνη της εκάστοτε επισκευής και δεν δύναται να την εγγυηθούν.

Κάτι πρέπει να γίνει σ’ όλο αυτό. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πολλές φορές παρέμβει και σαν βιοτέχνες και σαν σύλλογοι και σαν μέλη διοικήσεων και έχουμε προτείνει στους αρμόδιους φορείς λύσεις ανάλογες με την εποχή μας, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο κλάδος μας νιώθει ότι πλήττεται, ότι αργοπεθαίνει. Από τη στήλη αυτή, για μία ακόμη φορά, καλώ όλους τους αρμόδιους να σκύψουν με αγάπη και στον δικό μας κλάδο, να δουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αφού πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές υποχρεώσεις μας και να δώσουν λύσεις που για εμάς είναι απλές και κατανοητές, όπως π.χ. η επισκευή των οχημάτων της πόλης μας να παραμένουν εδώ (έχουμε άξια χέρια) και όχι σε όμορες πόλεις. Να τονωθεί η αγορά σε όλους τους τομείς και κλάδους και έτσι να συμπαρασυρθεί και ο δικός μας.

Πιστεύουμε ότι έτσι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και η ανάπτυξη θα βρει τον δρόμο της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου